Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak to jest z oknami?

kriss73

Recommended Posts

Miałem problem z oknami balkonowymi pcv. Były wypaczone skrzydła i serwis przyjechał i stwerdził, że po środku wysokości szyb nie było podkładek. Efektem tego było, że ramy skrzydeł wykrzywiły się jak banany. Teraz powkładali podkładki między szybę a ramę skrzydła i się to trochę naszło, ale ciągle nie jest równiutko. Nie wiem, jakie są dopuszczalne odchyłki od pionu tych skrzydeł. U mnie są odchyłki ok. 5-7mm. Profil jest 5 komorowy Schoco czy Schucko jakoś tak. Poza tym martwią mnie otwory odwadniające. Widze, że wszystkie są tak wyfrezowane że przecięty jest ten plastik do komory wewnętrzenj. Zgłosiłem to serwisowi i oni to zapisali mniej więcej w ten sposób, że klientowi się to nie podoba. Może się podobać lub nie, ale czy tak może być? Zgłosiłem także problem z połączeniem uszczelek w narożach. Tam są nieobrobione zgrzewy i uszczelka jest twarda bo nie ma się jak poddać na tym zgrzewie. Oni mi tłumaczyli że w tym profilu tak musi być, bo się uszczelkę zgrzewa razem z profilem a wogóle ofrezowanie tego osłabiłoby połączenie. No i nie wiem, czy robią sobie jajka, czy faktycznie tak ma być? Dziękuję za wypowiedzi i pozdrawiam Kris