brachol 05.10.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Witamile czasu bede potrzebowal na wylanie 13 m3 betony w lawe? chodzi mi o to ile zaplace za pompe ktora jest na godzinypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 05.10.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Około 1 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek123 05.10.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Moje 14 m3 wylewali 1,5 godziny ale pompę miałem w cenie betonu.Pozdrawiam Tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 05.10.2005 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Moje 14 m3 wylewali 1,5 godziny ale pompę miałem w cenie betonu. Pozdrawiam Tomek123 a skad brales beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek123 05.10.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Firma Dromost (Żabno koło Mosiny) ale teraz beton produkują pod szyldem BM, tak więc warunki mogły się zmienić ja betonowałem ławy i stropy 2 lata temu.Pozdrawiam Tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 05.10.2005 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Firma Dromost (Żabno koło Mosiny) ale teraz beton produkują pod szyldem BM, tak więc warunki mogły się zmienić ja betonowałem ławy i stropy 2 lata temu. Pozdrawiam Tomek123 ok dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 05.10.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 To ile czasu będzie pracowac pompa zalezy glownie od tego, czy 13m3 przyjedzie w jednej gruszce, czy w dwoch - i, jesli w dwoch, od tego, czy przyjada razem, czy na drugą trzeba bedzie czekac. Jesli przestoje nie beda dlugie, to moim zdaniem godzina powinna starczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 05.10.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 To ile czasu będzie pracowac pompa zalezy glownie od tego, czy 13m3 przyjedzie w jednej gruszce, czy w dwoch - i, jesli w dwoch, od tego, czy przyjada razem, czy na drugą trzeba bedzie czekac. Jesli przestoje nie beda dlugie, to moim zdaniem godzina powinna starczyc. 13 m3 betonu nie da się prywieźć w jednej gruszce. Sam beton by ważył dobre 28 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 05.10.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Zazwyczaj jeśli kupujesz beton możesz negocjować aby była pompa. Jeśli uda się aby pompa była w cenie betonu - to betoniarnia stara się aby jak najszybiej załatwić taką sprawę. Co jest dobre dla obu stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 05.10.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Zazwyczaj jeśli kupujesz beton możesz negocjować aby była pompa. Jeśli uda się aby pompa była w cenie betonu - to betoniarnia stara się aby jak najszybiej załatwić taką sprawę. Co jest dobre dla obu stron. z tym bywa roznie..ja kupilem 12,2 kubika, za 187 netto i wtym mialem pompe i maszyne do wypompowania powietrza, ale w innej betoniarni chcieli za pompe 225zl netto!! za calosc a w innej ok 25zl wiecej do kazdego kubika, wiec co betoniarnia to inaczej. zeby bylo smieszniej najtaniej bylo w najbardziej renomowanej i dlugo istniejacej betoniarni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts