ciku 05.10.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Bardzo prosze poratujcie mnie. Gazety juz nie mam, a był tam przepis na solone grzyby do konserwowania. Numer TS chyba wrześniowy ( z Kwaśniewska i jej córka na okałdce). Czy ktoś to ma i byłby tak miły , zeby mi go podać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 06.10.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Ten przepis był gdzieś w naszych forumowych kulinariach ale szukaj pod kiszone (kiszenie) grzybówo już znalazłam http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=53544&highlight=kiszenie+grzy%2AW tym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 06.10.2005 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Wciornastku dziekuję Ci za trud, ale nie o to chodzi. To jest kwaszenie grzybow .To o co nam chodzi to jest przepis na przechowywanie grzybow w soli z uzyciem do zupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.10.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Ciku , a nie kupujesz tych grzybow co wygladaja jak siwki ? ja z nich robie grzybowa , dobra jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 06.10.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Ciku - nie wiem czy o taki Ci chodzilo - ale ten znalazlam w kuchni polskiej : 1 kg grzybów, 20 dkg soli. Sposób przyrządzenia: Wodę zagotować z 5 dkg soli, wrzucić grzyby i gotować 10 min. od chwili wrzenia. Wyrzucić na sito, przelać zimną wodą. Ścisło ułożyć w słoju. Zagotować 1 l wody z 15 dkg soli, ostudzić i zalać grzyby. Przykryć i obciążyć. Kiedy grzyby opadną, obgotować następne i dołożyć, przykryć. Przechowywać w chłodnym miejscu. smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 06.10.2005 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Zochna to właśnie było coś takiego. albo bardzo podobne. Dziękuje serdecznie Rrmi...pierwsze słyszę o tych siwkach. Czy to produkt polski czy tutejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 06.10.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 1 litr wody. 1 łyżka soli, 0.5 kg grzybów leśnychGrzyby umyć i gotować w wodzie przez ok. 30 minut. Odsączyć. Zagotować roztwór wody z solą. Odsączone grzyby włożyć do wyparzonego słoika i zalać lekko przestudzonym słonym roztworem. Pasteryzować przez 30 minut. Do słoika można włożyć trawę żubrówkę, co lekko wyostrzy smak grzybów. Tak przygotowane grzyby zachowują swój naturalny smak. To jest przepis z wrześniowego Twojego Stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 06.10.2005 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 anSi jesteś Wielka!!! Bardzo, bardzo , bardzo dziekuję Na Was dziewczyny zawsze można liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.10.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Rrmi...pierwsze słyszę o tych siwkach. Czy to produkt polski czy tutejszy? one wygladaj jak siwki , nie sa to polskie grzyby , na pewno nie sa to siwki , tak wogole to nie wiem co to jest , ale moga byc , zyje jeszcze Sa w malych puszkach , bardzo tanie , po ok 70 centow , w kazdym Shop Rite . Robie je tez ze smietana . A Ty jakie masz grzyby i skad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 06.10.2005 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Ostatnio duze partie suszonych przysyła mi mama. Borowiki, podgrzybki, maslaki - mieszanina. Teraz potrzebowała ten przepis w sumie ona i obiecałam jej , ze popytam na necie. Do lasu na grzybki neistety nie jezdzimy W Polsce sie nadrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.