gosiashek 06.10.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 mam pytanie, czy brodzik zrobiony z kafli lub mozaiki musi spelniac jakies warunki by nie przepuszczal wody? czy stosuje sie specjalne fugi, kleje??? i co sie stosuje jako kratke odplywowa? - bo ja nie wiem a wolalabym znac sie na pewnych rzeczach by wiedziec czego wymagac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 06.10.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 mam pytanie, czy brodzik zrobiony z kafli lub mozaiki musi spelniac jakies warunki by nie przepuszczal wody? czy stosuje sie specjalne fugi, kleje??? i co sie stosuje jako kratke odplywowa? - bo ja nie wiem a wolalabym znac sie na pewnych rzeczach by wiedziec czego wymagac... Temat zabezpieczania brodzikow plytkowanych byl omawiany wielokrotnie.Poszukaj a dowiesz sie dalszych szczegolow. Zabezpieczyc trzeba posadzke i mozna to zrobic juz na etapie jej wylewania , przez dodanie np. "wody szklanej" . Przed przyklejeniem plytek, posadzke trzeba przesmarowac plynna folia /np. Mapei "Mapegumi", Sakret, Sopro , Diterman /, narozniki przy styku sciany z podloga okleic tasma / jest we wszystkich wymienionych systemach firm, ktore podalem/. Jesli boisz sie , ze tak przygotowane podloze nie wytrzyma / a wytrzyma/ to mozesz zastosowac dodatkowo fugi epoksydowe. W przypadku zabudowy suchej to samo tyczy sie scian, chociaz powinno sie takze zabezpieczac sciany nawet w tradycyjnych technologiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiashek 06.10.2005 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 oooooo! to ja dziekuje bardzo....za porade! super profi rada! dzieki raz jeszcze! a czy to wogole jest funkcjonalne?-tzn mozaika zamiast brodzika? czy ktos moze ma tak zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 06.10.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 nizej podpisany i nie chce miec zrobione nigdy inaczej pozdrawiam wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 06.10.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 mam pytanie, czy brodzik zrobiony z kafli lub mozaiki musi spelniac jakies warunki by nie przepuszczal wody? czy stosuje sie specjalne fugi, kleje??? i co sie stosuje jako kratke odplywowa? - bo ja nie wiem a wolalabym znac sie na pewnych rzeczach by wiedziec czego wymagac... Witam, Myślę,że powinnaś zapytać Anny I Tomasza, a mianowicie : http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=42477 Oni mają taki piękny brodzik Pozdrawiam KasiaR http://foto.onet.pl/upload/6/58/_459299_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiashek 06.10.2005 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 łał! ot co! ja tez chce tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 06.10.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Mozaika slicznosci - na oko Bisazza , melanz w dwoch formatach : 2x2 na scianie i 1x1 podloga. Mozliwosci plastyczne sa fantastyczne, ale trzeba pamietac , ze ukladanie mozaiki na takich powierzchniach to zabawa i plytkarz z lapanki tego dobrze nie polozy. Mozaike szklana uklada sie poza tym na kleje eposkydowe /sa juz rownie drogie zamienniki , ale technika ta sama/ wiec reka musi byc pewna. Trzeba tez uwazac, zeby nie kupic mozaiki przemyslowej , bo wtedy flisiarz na takich oblosciach moze sie pochlastac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 06.10.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 nie bardzo powinienem ale ... http://img304.imageshack.us/img304/6800/kabina6yx.th.jpg' alt='kabina6yx.th.jpg'> Tu nie mozna bylo zastosowac oblych krawedzi na wejsciu, wiec ukladana jest tradycyjnie na ostro. Mozaika "Vidrepur" lana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2005 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 gosiashek zapraszam do mimi-inspiracji. podaję dokładnie krok po kroku jak zrobić taki brodzik i kabinę. wkleiłam też setki fotek z brodzikami z mozaiki, cudeńka i dziesiatki kolekcji płytek, sa też ceny i namiary mimi - inspiracje- dział wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiashek 07.10.2005 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 dziekuje bardzo za wszelkie porady-lece na podany watek i bacznie sie bede wczytywac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 07.10.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Mam brodzik + ściankę z kafli, zero kabiny ! Strzał w dziesiątkę! Dużo miejsca, łatwe utrzymanie w czystości, wygląda super, same zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 07.11.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Mam brodzik + ściankę z kafli, zero kabiny ! Strzał w dziesiątkę! Dużo miejsca, łatwe utrzymanie w czystości, wygląda super, same zalety. Oglądałam wszystkie zdjęcia - DOM I WNĘTRZA SUPER!!! Mam pytanko odnośnie tego brodzika: brodzik i ścianka z kafli ale czy jest to zamykane??? Na zdjęciach tego nie widać (a powiem szczerze, że bardzo bym chciała to zobaczyć!!!). Też myślałam o takim rozwiązaniu - no ale przecież nie powieszę ZASŁONKI !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts