radex_78 06.10.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Pytanie dotyczy punktu tzn. z wykonawca dogadany jestem na 25zl za punkt, a co z gniazdkami elektrycznymi jesli sa w ramce 4szt, są to 4 oddzielne punkty? Czy jakoś inaczej się to liczy? Dzieki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Skotnicki 14.10.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 witam Punkt jezeli chodzi o pierwszy etap prac to jest doprawadzenie przewodu w dane miejsce, jezeli sa 4 puszki to pózniej sa 4 punkty jeżeli chodzi o biały montaż.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 06.11.2005 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Pytanie dotyczy punktu tzn. z wykonawca dogadany jestem na 25zl za punkt, a co z gniazdkami elektrycznymi jesli sa w ramce 4szt, są to 4 oddzielne punkty? Czy jakoś inaczej się to liczy? Dzieki za pomoc. Pozdrawiam to jest cena za robocizne czy robocizna z materiałem - bo mi zaśpiewał 40 z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renesans 25.11.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 To ci dobrze zaśpiewał tyle kosztuje punkt elektryczny .Zawsze możesz sam spróbować zrobić sobie instalację i zobaczysz ile czasu to pochłania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 26.11.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Witam,a może ktoś ma już za sobą elektrykę i orientuje się,ile kosztuje całość,tzn. robocizna i materiały dla domu parterowego?Oczywiście mniej wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 26.11.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Nasz elektryk wziął 25złotych za punkt, 10zł za obwód, za materiały na dom płaciliśmy około1900zł. Punktów około 100, obwodów 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renesans 26.11.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 punkt elektryczny z materiałem kosztuje od 40pln do 60pln +montaż gniazd około 2pln od sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renesans 26.11.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 aa jeszcze ważna informacja dla tych ,którzy zamierzaja robić instalacje w domu dobrze jest zrobić też siec tele informatyczną oraz skrzynkę na ruter w przyszłości nie trzeba będzie ciągnąć tylu kabli do kmputera Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 26.11.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Dziękiza informacje,teraz mam jakie takie pojęcie.Otóż mąż kazał mi zrobić wstepny kosztorys żeby wiedzieć ile trzeba wziąć kredytu,stąd moja ciekawość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renesans 26.11.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Aby stworzyć dobry kosztorys trzeba: 1.Poszukać w prasie lub internecie ogłoszeń elektryków zadzwonić ile biorą od punktu ,z materiałem czy bez,z montażem gniazd itd. najlepiej do trzech przypadkowych.Jednego zaprosić aby powiedział ile trzeba punktów w danym pokoju itd. należy pamietać o sieci tele informatycznej . 2.policzyć punkty 3.sprawdzić ile potrzeba gniazd i włączników (gniazdo elektryczne około 12 pln gniazdo komputerowe 45pln ja polecam firmy "POLO" nie należy kupować tanich bo z czasem się wypalają i w przypatku wyłączników objawia się to mrugająca żarówką) 3.pozostawić rezerwe 20% bo prawie zawsze trzeba jeszcze coś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts