premierzkrakowa 06.10.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 W poprzednim watku pytalem o izolacje miedzy fundamentami a sciane (ktorej tej izolacji nie mam).Na scianach przybudowki od dołu idzie wilgoc. Nie jestem jeszcze na 100 % przekonany czy bede robil izolacje poziomą, i mam inny pomysłna scianę która jest troszkę wilgotna nałożyć folię i przemurować cegłą od środka - teoretycznie nie bede miał dostępu wilgoci przez folię.Czy to dobry pomysł ? Co się moze stać jak nałoże z zewnątrz styropian na taką scianę i zamknę tą wilgoć między styropianem a folią ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 06.10.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Moim zdaniem będzie jeszcze gorzej.Ściana podciągnie wilgoć wyżej.Styropian nie pozwoli na chociaż częściowe wysychanie ściany.Trzeba zrobić izolację poziomą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 06.10.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Na scianach przybudowki od dołu idzie wilgoc. Nie jestem jeszcze na 100 % przekonany czy bede robil izolacje poziomą, i mam inny pomysł na scianę która jest troszkę wilgotna nałożyć folię i przemurować cegłą od środka - teoretycznie nie bede miał dostępu wilgoci przez folię. Czy to dobry pomysł ? Pozdrawiam hmmm. pomysł.... wygodny, ale fatalny w skutkach..... bo wydasz pieniązki na realizaję swego pomysłu. a efekt jeszcze gorszy..... to tak jakbys owinął gó....o w ładny papierek pozdrawiam równiez..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts