Mushasi 06.10.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Muszę się pochwalić sukcesem na wstępie WRESZCIE BĘDĘ MIEĆ PRĄD .Dlatego to zrobiłem bo to jedyny sukces jaki udało mi się osiągnąć .Dalej w naszej ojczyźnie pokutuje pojęcie petenta a nie klienta . Moja lokalizacja to Błonie koło Warszawy , czyli zadupie wielkie jak wynika z tępa prac wykonanych przez elektrownię . Lokalizacja super koło dworca PKP i PKS w samym środku osiedla domków, 10m do stacji trafo.Od kabla ziemnego 3m --- strasznie daleko ---droga gminna wewnętrzna nieutwardzona ,inaczej mówiąc dojazdowa do 3 domów . Niestety to tylko ułuda dobrej lokalizacji .Na wykonanie wcinki czekam od maja 2004 r nie będę tu się rozpisywać ile kilometrów i jakie rachunki płaciłem żeby dojść do porozumienia z elektrownią .I tu się zaczyna moje szczęście , w nieszczęściu . Mój wykonawca zmęczony bardzo człowiek . Poddał się woli wszechmocnego kolosa i godzi się na wszystko żeby wreszczie coś z tego było .Problem mój polega na lokalizacji wcinki w końcu działki na wjeździe inaczej mówiąc w Bramie , bo może ktoś się jeszcze podłaczy do tej nieszczęsnej wcinki , niby logiczne rozumowanie ma swoje wady : 1 . lokalizacja na wjeździe do garażu.2. w miejscu mało widocznym , utwardzonym i pod drzewem 3 . nie starczy mi tam przewodu na podłaczenie skrzynki w domu .4 . i najważniejsze skoro ja płacę to dlaczego elektrownia ma mnie w du... i nie liczy się z moją opinią . Elektrownia uzasadnia to w ten sposób że może ktoś za moją działką będzie się budować co jest ewidentną bzdurą bo właćiciel działki sąsiedniej jest podłaczony z innej strony przy ulicy utwardzonej ( asfalt +chodnik )a tutaj ma po prostu tył swojej działki .Z drugiej strony mam jego zapewnienie że mi odsprzeda kawałek działki żeby wyrównać linię no i parę groszy zarobić . Mam w zwiazku z tym pytanie . Dlaczego jako inwestor nie mam wpływu na lokalizację wykonania wcinki skoro moja ustalona z wykonawcą nie budziła do tej pory zastrzeżeń i jest wykonywana na mój koszt . Jak długo będzie się mówić o ułatwieniach kiedy ich po prostu nie ma .I kiedy taki moloch będzie się liczyć z klientem i jego opinią . Następne zastrzeżenie to to że nikt z elektrowni nie pytał mnie o zdanie co myślę o nowej lokalizacji . Terminy też nie pozostawiają złudzeń co do pierdolnika jaki u nas w kraju panuje , w moim przypadku to półtora roku jak na razie zaznaczam . Mógłbym tu zacytować imię i nazwisko pani kierownik bo takich więcej i Polska biedna będzie .Bo potraktowała mnie jak natręta który właściwie nie wie czego chce i zawraca jej głowę w jej ważnych sprawach .Jest pani w błędzie Pani I....to ja płacę za to co wy łaskawie dacie i powinienem mieć wpływ co do lokalizacji skrzynki w moim płocie .A chamskie traktowanie widać jest w modzie i stanowi pewną regółę w postępowaniach z klientami . Nadmieniam że pani ta zagroziła zawetowaniem innej lokalizacji tej nieszczęsnej skrzynki na mojej posesji . Jestem głeboko zbulwersowany sposobem traktowania klientów i nie dziwię się dlaczego budownictwo w Polsce przeżywa regres skoro wykonanie najprostszych czynności zajmuje całe lata .[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swierszcz1719500124 06.10.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 mówisz o Zakładzie Energetycznym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebulba 06.10.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Nie obrażaj pracowników elektrowni / tam pracuję / , my tylko ten prąd wytwarzamy , sieci i cała reszta to nie nasza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mushasi 06.10.2005 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Sprawdziłem lokalizacje tych skrzynek na całej ulicy i w okolicy i tylko u mnie ma być tak popieprzone. Oczywiście nie obrażam pracowników którzy robią dla nas prąd ale tych którzy wydają decyzje o przyłaczach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts