mario_pab 06.10.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Gdzieś już chyba o tym na forum czytałem, ale niezbyt mnie to wtedy interesowało, a teraz nie mogę tego wątku znaleźć. Czy do jednej bednarki może być podłączony piorunochron i inst. elektryczna? Może ktoś z Was ma tak zrobione u siebie? Czy komuś może w coś takiego trafił już kiedyś piorun i czy nie było jakiś negatywnych skutków dla odbiorników elektrycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 06.10.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Uziom z bednarki (n.p. otokowy wokół budynku) - wspólny.Wyprowadzenia do góry od tego uziomu - odrębne dla piorunochronu i instalacji elktrycznej (rozdzielnica). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 07.10.2005 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Czy są jakieś wytyczne (normy/rozporządzenia/inne) odnośnie odległości bednarki od fundamentu, bo elektryk mówi że musi być przynajmniej 1m ?Nie wiem jednak skąd ma takie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 07.10.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 witam:)PN 86/E-05003/01 punkt 3.6.2.2 b/ na głębokości nie mniejszej niż 0.6 m i w odległości nie mniejszej niż 1m od krawędzi obiektu; uziomy można układać na dnie wykopów fundamentowych, bezpośrednio pod fundamentem lub obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts