Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sądzicie o Wierze z Horyzontu??

Recommended Posts

Bardzo mi się podoba projekt Wiery ale z 2 stanowiskowym garażem lub zrobieniem wiaty na 2 samochów?? http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=77&a=175

Chciałabym też podpiwniczyć ten domek -no i co sądzicie o tych pokoikach na górze?? trochę maławe-czy mogą być-hmmm??

Czekam na wszelkie o opinie

wg mojej opinii jest to dom bardzo drogi i bardzo niefunkcjonalny i niewygodny.

nietypowa stolarka, kiszkowate, połamane pokoje, bardzo niewygodne schody, drogioe w budowie różnice poziomów, kuchnia od południowej strony- tam gdzie najcieplej, zejście do salonu z kuchni po schodach - fatalnie!! Łazienka na górze - z tym dłuugim korytarzem, bez sensu.

Szukałabym czegoś innego, niestety.

No chyba że tak bardzo Ci się podoba ta wiera... :)

• 1 month później...
  • 3 months później...

Lazik,

Zastanawiasz się dopiero nad projektem czy już masz???

W każdym razie nie jest to niestety dom tani w budowie... (połamana bryła robi swoje).

My wnieśliśmy trochę poprawek do projektu, min. podnieśliśmy parter o pustak, zadaszyliśmy taras, zmieniliśmy okna w małym pokoju na dole, wysunęliśmy garaż o 1,5 m...

wg mojej opinii jest to dom bardzo drogi i bardzo niefunkcjonalny i niewygodny.

nietypowa stolarka, kiszkowate, połamane pokoje, bardzo niewygodne schody, drogioe w budowie różnice poziomów, kuchnia od południowej strony- tam gdzie najcieplej, zejście do salonu z kuchni po schodach - fatalnie!! Łazienka na górze - z tym dłuugim korytarzem, bez sensu.

Szukałabym czegoś innego, niestety.

No chyba że tak bardzo Ci się podoba ta wiera... :)

:lol: :lol: :lol:

ja mam tylko pytanie do Gościa - skad WIESZ :o ze kuchnia bedzie od poludnia? kuchnia moze byc od kazdej strony zal od wjazdu na dzialke

dwa - schody akurat raczej z tych wygodniejszych

inna rzecz ze co do stolarki, dziwnej lazienki - przyznaje racje

Już mam. Z żoną należeliśmy do tych "od pierwszego ...".

Ja jestem już na etapie gotowych fundamentów. na chwilę obecną z poprawek w wersji dwustanowiskowej to poszerzenie ściany pocznej do szerokości garażu, czyli ich zrównanie.

Z planowanych jeszcze są: podniesienie o pustak ale poddasza. ile wyjdzie na parterze się zobaczy ale jak będzie za mało to też jeden pustak zapewne dojdzie. Normalnie jest 2,51 z tego co pamiętam i nie jest to szczyt marzeń.

Z reszty to np. zrezygnowaliśmy ze schodów murowanych (stopnie były dość wąskie i wysokawe) na rzecz jakiejś konstrukcji stalowej, szkalnej, drewnianej, ale to dopiero w przyszłym roku nas czeka. W tym planowany stan surowy zamknięty i może instalacje.

• 3 weeks później...

inna rzecz ze kuchnia kiszkowata , pokoj nr 2 na poddaszu to jakas porazka, nr 3 podobnie :-? :-? :-? (patrze obiektywnie pod katem uzytkowania i praktycznosci)

, lazienka na poddaszu - no comments... masakryczna wizja architektoniczna pod wzgledem funkcjonalnosci i wizualnosci

plus polamany pokomplikowany dach i pseudo oryginalna stolarka :-?

w mojej opini - wielki zdecydowany kiks projektowy :-?

ale widac sie podaba, no cóz nie ja tam bede mieszkac :wink: a gustibus....itd :wink:

• 2 weeks później...

Wierę opisaną w "Budujemy dom" oglądaliśmy jako pierwszą we wrześniu ub. r.

Zielonooka - pokój nr 2 na poddaszu jest prostokątny, nr 3 - kształt litery L - rzuty przedstawione na internecie pokazują wysokość 'użytkową', a nie po obrysie podłogi (jak zazwyczaj w projektach)...

Nie chcę przekonywać, że to dobry projekt, każdy ma jak uważa: jedni lubią proste, inny oryginalne ;) Ja jestem na razie z wyboru zadowolona i mam nadzieję, że będzie mi dobrze mieszkać - czego i Wam życzę!!

• 3 months później...
  • 3 weeks później...

Mi się projekt naprawdę bardzo podoba. Moja znajoma zdecydowałą się na budowę wersji z dwoma garażami. Sporo zmieniła na górze, ponieważ wystarczą jej tam 2 pokoje, poprzestawiała wszystko w taki sposób, że będzie przestronniej.

Kiedy zobaczyłam zdjęcia już wybudowanej Wiery byłam zachwycona. Owszem może wybudowanie tego projektu jest drogie (na tym kompletnie się nie znam), ale jeżeli chodzi o wygląd jest super. No i te schody "oplatające" kominek...

• 4 months później...
Witam! czy ktoś mógł mi przesłać kosztorys domu Wiera ile i co ? Prosiłabym również o ewentualne lokalizacje tego domu w oklicach Siedlec, Łukowa badź Mińska Mazowieckiego (w celu ewentualnego obejrzenia). Z góry dziękuję i pozdrwiam