agula1978 06.10.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Bardzo mi się podoba projekt Wiery ale z 2 stanowiskowym garażem lub zrobieniem wiaty na 2 samochów?? http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=77&a=175 Chciałabym też podpiwniczyć ten domek -no i co sądzicie o tych pokoikach na górze?? trochę maławe-czy mogą być-hmmm??Czekam na wszelkie o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2005 04:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 wg mojej opinii jest to dom bardzo drogi i bardzo niefunkcjonalny i niewygodny. nietypowa stolarka, kiszkowate, połamane pokoje, bardzo niewygodne schody, drogioe w budowie różnice poziomów, kuchnia od południowej strony- tam gdzie najcieplej, zejście do salonu z kuchni po schodach - fatalnie!! Łazienka na górze - z tym dłuugim korytarzem, bez sensu. Szukałabym czegoś innego, niestety. No chyba że tak bardzo Ci się podoba ta wiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 07.10.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Strasznie udziwniony ten projekt, wiem ze o gustach sie nie dyskutuje, ale nie hcialbym, żeby moj sąsiad takie cos budowal. Przegladalam wiele katalogow i gdzies widzialam tą Wiere zrealizowaną ( tzn zdjęcie), i nadal mnie nie zachwycala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrigan 07.12.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 A ja od wiosny buduję Wierę na 2 samochody! Uważam, że projekt jest ładny, oryginalny i funkcjonalnie rozplanowany. A pokoje na górze po podłodze są prawie prostokątne - reszta to skosy Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 26.03.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 morrigan wybudowałeś już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrigan 27.03.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Spokojnie piszę przecież, że od wiosny Ale widziałam już kilka wybudowanych i nadal mi się podoba Teraz czekam aż śnieg z działki zejdzie... i kredyt na konto wpłynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 27.03.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 A masz może namiary na kogoś kto wybudował Wierę w okolicach podwarszawskich, Mińsk Maz., Siedlce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrigan 27.03.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Pod Warszawą oglądaliśmy 3 Wiery: dwie na Białołęce i w Piasecznie. Namiary podeslę na prv we czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrigan 27.03.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Lazik, Zastanawiasz się dopiero nad projektem czy już masz??? W każdym razie nie jest to niestety dom tani w budowie... (połamana bryła robi swoje).My wnieśliśmy trochę poprawek do projektu, min. podnieśliśmy parter o pustak, zadaszyliśmy taras, zmieniliśmy okna w małym pokoju na dole, wysunęliśmy garaż o 1,5 m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 27.03.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 wg mojej opinii jest to dom bardzo drogi i bardzo niefunkcjonalny i niewygodny. nietypowa stolarka, kiszkowate, połamane pokoje, bardzo niewygodne schody, drogioe w budowie różnice poziomów, kuchnia od południowej strony- tam gdzie najcieplej, zejście do salonu z kuchni po schodach - fatalnie!! Łazienka na górze - z tym dłuugim korytarzem, bez sensu. Szukałabym czegoś innego, niestety. No chyba że tak bardzo Ci się podoba ta wiera... ja mam tylko pytanie do Gościa - skad WIESZ ze kuchnia bedzie od poludnia? kuchnia moze byc od kazdej strony zal od wjazdu na dzialke dwa - schody akurat raczej z tych wygodniejszych inna rzecz ze co do stolarki, dziwnej lazienki - przyznaje racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 27.03.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Już mam. Z żoną należeliśmy do tych "od pierwszego ...". Ja jestem już na etapie gotowych fundamentów. na chwilę obecną z poprawek w wersji dwustanowiskowej to poszerzenie ściany pocznej do szerokości garażu, czyli ich zrównanie. Z planowanych jeszcze są: podniesienie o pustak ale poddasza. ile wyjdzie na parterze się zobaczy ale jak będzie za mało to też jeden pustak zapewne dojdzie. Normalnie jest 2,51 z tego co pamiętam i nie jest to szczyt marzeń. Z reszty to np. zrezygnowaliśmy ze schodów murowanych (stopnie były dość wąskie i wysokawe) na rzecz jakiejś konstrukcji stalowej, szkalnej, drewnianej, ale to dopiero w przyszłym roku nas czeka. W tym planowany stan surowy zamknięty i może instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarnaaaaa10 11.04.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 ja uważam ze wiera jest bardzo oryginalna nie tuzinkowa i komu ja pokazywalam podobala sie ale oczywiscie sa rozne gusta:) natomasita co do kuchni to pzreciez mozna sbie zrobic lustrzane odbicie projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 11.04.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 inna rzecz ze kuchnia kiszkowata , pokoj nr 2 na poddaszu to jakas porazka, nr 3 podobnie (patrze obiektywnie pod katem uzytkowania i praktycznosci) , lazienka na poddaszu - no comments... masakryczna wizja architektoniczna pod wzgledem funkcjonalnosci i wizualnosci plus polamany pokomplikowany dach i pseudo oryginalna stolarka w mojej opini - wielki zdecydowany kiks projektowy ale widac sie podaba, no cóz nie ja tam bede mieszkac a gustibus....itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oleńka i Potr 12.04.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 wiera w realu jest opisana w nowym numerze "Budujemy Dom".Warto chyba przejrzeć, bo to konkretne uwagi inwestorów i mieszkańców.podajš koszty, zmiany w projekcie, wady, zalety itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrigan 26.04.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Wierę opisaną w "Budujemy dom" oglądaliśmy jako pierwszą we wrześniu ub. r. Zielonooka - pokój nr 2 na poddaszu jest prostokątny, nr 3 - kształt litery L - rzuty przedstawione na internecie pokazują wysokość 'użytkową', a nie po obrysie podłogi (jak zazwyczaj w projektach)... Nie chcę przekonywać, że to dobry projekt, każdy ma jak uważa: jedni lubią proste, inny oryginalne Ja jestem na razie z wyboru zadowolona i mam nadzieję, że będzie mi dobrze mieszkać - czego i Wam życzę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sopel750 15.08.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Możecie wrzucić skan tego artukułu o WIERA ?Dziś już tego numeru nie kupię w kiosku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sopel750 03.09.2006 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 ponawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrigan 04.09.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 ja niestety artykułu nie mam - przeglądałam w sklepie Pozdrawiam i 3mam kciuki za Wierowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andżelka 04.09.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Mi się projekt naprawdę bardzo podoba. Moja znajoma zdecydowałą się na budowę wersji z dwoma garażami. Sporo zmieniła na górze, ponieważ wystarczą jej tam 2 pokoje, poprzestawiała wszystko w taki sposób, że będzie przestronniej. Kiedy zobaczyłam zdjęcia już wybudowanej Wiery byłam zachwycona. Owszem może wybudowanie tego projektu jest drogie (na tym kompletnie się nie znam), ale jeżeli chodzi o wygląd jest super. No i te schody "oplatające" kominek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Siedlce 14.01.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Witam! czy ktoś mógł mi przesłać kosztorys domu Wiera ile i co ? Prosiłabym również o ewentualne lokalizacje tego domu w oklicach Siedlec, Łukowa badź Mińska Mazowieckiego (w celu ewentualnego obejrzenia). Z góry dziękuję i pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts