Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Warto się jeszcze uczyć?

K74

Recommended Posts

Witam,

działka prawie kupiona :D (umowa przedwstępna), w dodatku z pozwoleniem na budowę, czyli cała papierologia odpadła.

Czekając na nowy sezon budowlany pomyślałam o studiach podyplomowych z wyceny nieruchomości. Potem praktyka, i można zdawać państwowy egzamin. Niestety koszt całości to ok. 10tys.

Warto? Czy to środowisko jest tak hermetyczne jak prawnicy i bez koneksji nie ma szans na zarobienie grosza?

Może ktoś zdobył niedawno licencję i podzieli się doświadczeniem?

NIE WARTO

ja to skonczyłam w 1998 r i jezeli nie masz tzw garba to dyplom schowasz do kieszeni nie mowiac ze zdanie egzaminu oanstwowego graniczy z cudem( egzaminatorzy to rzeczoznawcy nie zainteresowani powiekszeniem swego grona)

Teska trzeba zawsze próbowac bo jak nie spróbuje to potem całe zycie bedzie sobie robiła z tego powodu wyrzuty :-?

A cuda się zdarzaja :wink: :p

Masz racje....egzamin zawsze mozna zdac....ale przeciez sama wiesz...roznie pozniej jest z praca....jest wiele innych lepszych i bardziej dostepnych studiow podyplomowych...a tu w tym przypadku sama wiesz ....wiekszosc z mojego roku dylomy ma w szufladach....i wiekszosc byla ekonomistow prawnikow i budowlancow...

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ej, kobiety (i mężczyźni) już byłam pewna, a teraz mam wątpliwości.

Cuda się zdarzają, ale niestety nie mnie. A w psychologii znany jest podobno tylko jeden cud - cud ciężkiej pracy.

Mam tylko nadzieję, że zdanie egzaminu państwowego jest bardziej prawdopodobne niż trafienie szóstki w totka.

A jeżeli za pierwszym razem nie zdam? Ile jest podejść?

Ja nie odradzam po prostu jasno napisalam jak to jest z tymi egzaminami panstwowymi, niestety.....

mozesz zdawac ile chcesz....placac co moment.Ale jak masz zalowac to probuj