Teska 15.10.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Witam, działka prawie kupiona (umowa przedwstępna), w dodatku z pozwoleniem na budowę, czyli cała papierologia odpadła. Czekając na nowy sezon budowlany pomyślałam o studiach podyplomowych z wyceny nieruchomości. Potem praktyka, i można zdawać państwowy egzamin. Niestety koszt całości to ok. 10tys. Warto? Czy to środowisko jest tak hermetyczne jak prawnicy i bez koneksji nie ma szans na zarobienie grosza? Może ktoś zdobył niedawno licencję i podzieli się doświadczeniem? NIE WARTO ja to skonczyłam w 1998 r i jezeli nie masz tzw garba to dyplom schowasz do kieszeni nie mowiac ze zdanie egzaminu oanstwowego graniczy z cudem( egzaminatorzy to rzeczoznawcy nie zainteresowani powiekszeniem swego grona) Teska trzeba zawsze próbowac bo jak nie spróbuje to potem całe zycie bedzie sobie robiła z tego powodu wyrzuty A cuda się zdarzaja Masz racje....egzamin zawsze mozna zdac....ale przeciez sama wiesz...roznie pozniej jest z praca....jest wiele innych lepszych i bardziej dostepnych studiow podyplomowych...a tu w tym przypadku sama wiesz ....wiekszosc z mojego roku dylomy ma w szufladach....i wiekszosc byla ekonomistow prawnikow i budowlancow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.10.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Ej, kobiety (i mężczyźni) już byłam pewna, a teraz mam wątpliwości. Cuda się zdarzają, ale niestety nie mnie. A w psychologii znany jest podobno tylko jeden cud - cud ciężkiej pracy. Mam tylko nadzieję, że zdanie egzaminu państwowego jest bardziej prawdopodobne niż trafienie szóstki w totka. A jeżeli za pierwszym razem nie zdam? Ile jest podejść? Ja nie odradzam po prostu jasno napisalam jak to jest z tymi egzaminami panstwowymi, niestety..... mozesz zdawac ile chcesz....placac co moment.Ale jak masz zalowac to probuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts