radex_78 06.10.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Pytanie dotyczy punktu tzn. z wykonawca dogadany jestem na 25zl za punkt, a co z gniazdkami elektrycznymi jesli sa w ramce 4szt, są to 4 oddzielne punkty? Czy jakoś inaczej się to liczy? Dzieki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 06.10.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 To jest domena elektryków, że te punkty nijak nie mają się do rzeczywistości. Ja do dziasiaj nie wiem dlaczego u mnie było tyle punktów. Lepiej porozmawiaj teraz z elektrykiem, albo niech ci wyrysuje te punkty i wtedy będziesz miał obraz tego. Każdy fachowiec inaczej traktuje punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 06.10.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 U mnie było: każde gniazdo = 1 punkt. Każda lampa razem z włącznikiem = 1 punkt. Jak 1 lampa i 2 włączniki zmienne to razem 2 punkty. Lepiej zapytaj elektryka dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 06.10.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 A u mnie znowu liczył tylko punkty świetlne i gniazdka, włączników do oświetlenia nie liczył.Punkt świetlny - 1 pkt. (ilość włączników nieistotna - w korytarzu mam np. 4 włączniki do 1 lampy policzone jako 1 pkt).Ale 4 punkty świetlne i 1 włącznik - policzone jako 4 pkty.Gniazdaka jako 1 pkt, bez wględu na ilość puszek.TV, telefon i internet - jako 1 punkt.Pkt z materiałem - 50 zł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex_78 07.10.2005 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Elektryk podchodzi do sprawy identycznie jak u inż. Mamońa, ale policzenie ramki z 4-ma gniazdkami jako 4 punkty to wydaje mi sie lekka przesada i naciąganie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 07.10.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 A u mnie wyłącznik schodowy = 1,5 punkta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts