krokuss 06.10.2005 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Witajcie!Nosze sie z zamiarem kupna pod przyszla budowe domu dzialki, obecnie rolnej.Wlasciciel twierdzi, ze uzyskanie pozwolenia na budowe jest formalnoscia ion moze to dla mnie zalatwic, jednak wtedy musialbym do ceny doplacic VAT.Ja rozpoczecie budowy planuje za jakies 2 - 3 lata, wiec placenie zapozwolenie dzisiaj mija sie z celem. Zakup traktuje raczej jako lokatekapitalu, tym bardziej, ze ceny gruntu w okolicy rosna w przerazajacymtempie. W blizszym i dalszym sasiedztwie faktycznie buduja sie juz domy,wiec nie mam powodow, by mu nie wierzyc. Ale co moge zrobic, by byc w 100%pewien ze nie napotkam kiedys problemow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 07.10.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Przepraszam. ale nie rozumiem o co chodzi z tym VATem . Ja płaciłem w takim samym przypadku 2% podatku od czynności cywilno prawnych i to wszystko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts