barbara z Żor 06.10.2005 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 domy forumowiczów to domy żywcem wzięte z katalogów(po to pewnie są) ale czy w czymś takim jest dusza?a co z ciepłem domowego ogniska,aż mnie zimno jak to widzę trzepie.czy wybudował ktoś dom jak u babci -taki wiejski z MALWAMI a nie z iglakami-kwiatami zamiast trawnika strzyżonego,strzyżonego...gdzie pachną zioła ?szukam czegoś takiego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.10.2005 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 domy forumowiczów to domy żywcem wzięte z katalogów(po to pewnie są) ale czy w czymś takim jest dusza?a co z ciepłem domowego ogniska,aż mnie zimno jak to widzę trzepie.czy wybudował ktoś dom jak u babci -taki wiejski z MALWAMI a nie z iglakami-kwiatami zamiast trawnika strzyżonego,strzyżonego...gdzie pachną zioła ?szukam czegoś takiego.... Droga Basiu, zapewniam Cię, że w tych domach gdzie się strzyże trawiniki jest dusza, a może i parę dusz, bo to sa domy konkretnych ludzi, którzy na pewno włożyli w ich budowę i urządzanie wiele serca. Pozdrawiam Sonika P. S. Mną trzepie jak czytam takie posty jak Twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2005 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Basiu. czy dom musi być z babcinymi serwetami, by był ciepły? to ludzie tworza ciepło przecież, dzieci, mieszkańcy, nie malwy trochę przykro się mogłao zrobić co niektórym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Osobiście nie lubie malw. A co do duszy to pewnie jest tam gdzie sa mieszkańcy bez znaczenia czy w ogrodach mają iglaki czy malwy.Osobiście lubię w ogrodzie porządek i mimo, ze mieszkam na wsi wiejskie klimaty ogrodów wcale do mnie nie przemawiają- tzw artystyczny nieład. Ale obserwując ogrody sąsiadów- tubylców- nie za bardzo widzę takie wiejskei klimaty- więcej tam tuji, świerków, rododenbronów etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.10.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Kto szuka ten znajdzie. Szukaj Basiu tego co chcesz i zrob sobie tak jak chcesz. I innym też pozwol miec wlasne zdanie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.10.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 domy forumowiczów to domy żywcem wzięte z katalogów(po to pewnie są) ale czy w czymś takim jest dusza?a co z ciepłem domowego ogniska,aż mnie zimno jak to widzę trzepie.czy wybudował ktoś dom jak u babci -taki wiejski z MALWAMI a nie z iglakami-kwiatami zamiast trawnika strzyżonego,strzyżonego...gdzie pachną zioła ?szukam czegoś takiego.... Każdy człowiek jest inny. Jednemu się podoba pokój jak z katalogu, drugiemu - jak ze skansenu. O gustach się po prostu nie dyskutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbara z Żor 08.10.2005 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Witam wszystkich-dostało mi się tylko dlaczego wszak to forum a może jednak towarzystwo wzajemnej adoracji..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.10.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Witam wszystkich-dostało mi się tylko dlaczego wszak to forum a może jednak towarzystwo wzajemnej adoracji..? a tam towarzystwo wzajemnej adoracji Pytanie dobre, tylko może forma nie ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.10.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Witam wszystkich-dostało mi się tylko dlaczego wszak to forum a może jednak towarzystwo wzajemnej adoracji..? Widzę, że jakaś rozdrażniona jesteś, może napisz na psychologu dyżurnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.10.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Basiu nawet jeśli "towarzystwo wzajemnej adoracji" to co z tego? Nie dostało Ci się, nie przesadzaj. Bo jak Tobie się dostało to nam też. Jak znajdziesz taki dom w Twoim stylu, to pokaż. Ja chętnie popatrzę, bo tez uważam, że jest w tym dużo piękna. Inny pewnie tez. Pisz, pisz. Bo my nawet jeśli skrytykujemy (tak jak to ty zrobiłaś) to nie wykluczamy. Przecież masz prawo na swoje zdanie. I dobrze, że go masz. Ale nie musimy się z Tobą zgadzać, no nie. Sama pisałaś, ze jest to Forum a nie towarzystwo wzajemnej adoracji.. Tylko szukaj Ty takiego domku a zobaczysz ile znajdziesz ludzi co chętnie o tym pogadają i popatrzą na piękne zdjęcia... Zawsze chętnie się popatrzy na cos co nie jest tak często spotykane. A może nawet niektórzy z nas skorzystają z tego i znajda tam cos dla siebie i swojego zwyczajnego domku. Pozdrawiam i zapraszam do pisania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbara z Żor 08.10.2005 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 napiszę ale narazie idę wyszywać buta na prezenty -święta tuż tuż-może jakiś Mikołaj wpadnie z wizytą a buta niema na kominku...pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 04.06.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Ja będę budować wiejski dom, obity drewnianą szalówką, z zadaszonym tarasem na całej długości, parterowy z użytkowym poddaszem, bez balkonów i lukarn. Z tego co już zauważyłam, będę bardzo nietypowym gościem na tym forum, ale już nie mogę się doczekać. Projekt gotowy z bardzo funkcjonalnym układem wnętrz (tak mi się wydaje) o powierzchni uż. 120 m2. Na działce będą rosły sosny, piwonie, dużo pospolitości i masa wypielęgnowanej trawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.06.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 czesc Iwus, a mogabys zdradzic co to za projekt gotowy ? Buduje w podobnym stylu i metrazu , intyguje mnie ten zadaszony taras ktorego w moim projekcie brak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evita 18.06.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Cześć,Ja też uważam, że niech każdy ma tak jak chce. jednym podoba się gres polerowany, a innym surowy kamień na podłodze. Ale chyba rozumiem Basię - niektóre wnętrza wyglądają pretensjonalnie, sztucznie. Sufit na pięciu wysokościach, ściany z gipsokartonu w finezyjnych kształtach, kolory intensywne - tyle starań, wysiłku, a na oko brakuje tego "czegoś". Innym razem widzimy proste wnętrze, bez żadnych udziwnień, a aż chciałoby się w nim usiąść z kubkiem goracej herbaty i pogawędzić z gospodarzami.Tylko, że jak już ktoś wcześniej zauważył, klimat tworzą przede wszystkim ludzie.A tu wklejam kilka zdjęć bardzo ładnego, moim zdaniem, domu (niestety, to nie moj dom), które moze zadowoli naszą wymagającą Basię?http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/304/1/304179.jpghttp://bi.gazeta.pl/o/a/forum/304/1/304180.jpghttp://bi.gazeta.pl/o/a/forum/304/2/304233.jpghttp://bi.gazeta.pl/o/a/forum/304/6/304610.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 19.06.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Witam:) piekny domek, ale mi wiele rzeczy sie podoba..serio to nie mam swojego ulubionego stylu, bo raz chciałabym mieszkać właśnie w takim drewnianym domu z belkami przy suficie, kaflowymi piecami w kzdym pokoju i kuchnią z mnóstwem ziół wiszących z sufitu, ale z drugiej strony zcasami sie zastanawiam czy nie tęskniłabym do angielksiej białej kuchni i przestrzeni, no i trzeci styl to styl wzięty rodem z domów z dwudziestolecia międzywojennego z np. trzema pokojami przechodnimi łączonymi dyzymi dwuskrzydłowymi przeszklonymi drzwiami, z drewniana debowa podlogą, z duża oddzielną kuchnią i z oddzielnym wejsciem dla służby no ize starodzrewiem wokól(taki akurat dom chciałam kupić do remontu, ale ma dwiodl mnie od tej mysli i nadal tego załuje:))) wiec chyba tzreba szukać swojego stylu i je łączyc - moze wtedy coś nas zadowoli no i bedzie miało naszą duszę) Życzę pomyślnych wyborów w dekorowaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 19.06.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Cześć Zochna. Ten projekt pochodzi z pracowni Mój DOM z Cieszyna nr projektu L-80, strona http://www.moj-dom.pl. Tak spodobał mi się ten dom, że wczoraj zrobiłam nawet jego mały model, w którym zdejmuję dach i widzę pomieszczenia na poddaszu, a jak zdejmuję strop to widzę cały parter. Dzisiaj razem z córą pomalowałyśmy go farbkami. Jeżeli piszesz dziennik to chętnie go poczytam. Ten projekt wybraliśmy już rok temu, tylko nie mamy szczęścia ze znalezieniem fajnej działki. Tzn. działki fajne były już trzy, ostatnia cudna ze starym sadem, ale jak sprawdziłam plan zagospodarowania okazało się, że jest przeznaczona pod linię wysokiego napięcia. Nie przeszkadzało to właścicielowi dobić z nami targu na zakup tej ziemi, ale na szczęście jestem bardzo dociekliwa i zawsze wszystko sprawdzam zanim podpiszę dokumenty. Bo z tymi rolnikami... to skaranie boskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 19.06.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Iwuś gratuluję wyboru - L 80 był moim faworytem nr1, ale ze względu na szerokość działki z żalem musieliśmy z niego zrezygnować na rzecz L18.Jesteśmy zadowoleni z domku wg. tego projektu chociaż tego tarasiku trochę żal pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 19.06.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Wątek dla mnie!!!! Postanowiliśmy z żoną wybudować dom właśnie w stylu wiejskiej chałupy. Mam nadzieje że projekt, który wybarliśmy choć w jakimś stopniu da się w ten sposób zrealizować. Zdjęcia wklejone powyżej.... no właśnie dom z bali.... piękny! myslę że decydując się na taki dom od razu myśli się o podobnym wnętrzu.... Ale o co mi chodzi. Oto czy budował ktoś dom z gotowego projektu, MUROWANY! a postanowił urządzić go w stylu rystykalnym, wiejskim... mam nadzieje że znajdzie się kilka osób pozdrawiam!!! i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 19.06.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 a! Iwuś no i nie jesteś tu osamotniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 19.06.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Dzięki Edzia Fajnie, że ktoś przyklaskuje mojemu wyborowi, bo myślałam już, że to co ja znalazłam (projekt) to może jakaś pomyłka, ponieważ prawie wszystkie osoby czy na forum, czy też ze znajomych budują w podobnym stylu obecnie najbardziej popularnym i powszechnym. No i oczywiście nie zrezygnuję z tego projektu, ponieważ nie mam jeszcze działki, a przy poszukiwaniu kolejnych niezbędne wymiary to jedno z niepodważalnych kryteriów. Projekt L-18 też bardzo mi się podoba, ponieważ pierwszym moim wyborem był projekt L-72 ze względu na świetne połączenie sypialni rodziców z garderobą, a z garderoby z łazienką. Rewelacja. Niestety, właśnie ten taras w L-80 no i troszeczkę pietra przed kosztem budowy L-72 (136m2 + balkon+ itp) zdecydowały o wyborze L-80. Mniejsza powierzchnia, ale uważam że wystarczająca no i zadaszony taras 12mx3m też się przyda w upalne dni Świercz świetnie że znajduję przy okazji takiego wątku podobnych entuzjastów. Pozdrawiam Was serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts