katja 02.07.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Zochna , przeniesiona trzy lata temu, bale ok. 60-letnie, okna nowe tzw. polskie, czyli zew. skrzydła otwierane na zewnątrz, dachówka holenderka z rozbiórki, staraliśmy się, żeby wpisała się w mazursko-warmiński pejzaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 02.07.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 no i udalo sie Wam. Piekna A powiedz - jak okna otwierane na zewnatrz "graja" z okiennicami ? Rozumiem ze okiennice moga byc zamykane tyko od zewnatrz .. Tez mysle o takich oknach - tylko chcialabym uzytkowac okiennice "na codzien" - i nie wiem jak to pogodzic A masz moze namiary na wykonawce okien ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 02.07.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Dziękuję Niestety, wiedzieliśmy, że będzie problem z okiennicami, zamykanie z zewnątrz. Aktualnie mamy dyskretne zameczki, jak ktoś będzie chciał, to poradzi sobie i ze sztabą. Dom jest letniskowy, to bedzie miał duzo czasu. Nie lubie spać przy zamkniętych okiennicach i bardziej chronią one od słońca, wiatru i zdobią. Okna i okiennice robił polecony przez Tomka1950, stolarz z okolic Giżycka. Służę namiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.07.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 o, jaki fajny wątek Iwuś - bardzo podoba mi się L-80 sami nie zdecydowaliśmy się na taki styl, .....chyba kupując działkę nie dorośliśmy wtedy jeszcze do budowy ale teraz oglądając chałupkę Agackiej troszkę żałuję Nasz dom wygląda tak: http://www.album.astral.pl/album/fotos/2112/56/2191/16.jpeg więc nie jest taki cały drewniany i w środku też nie do konca rustykalnie, ale z pewnymi elementami...może jak przybędzie gotówki to więcej w środku uda się zrobić. Co do ogrodzenia to oczywiście będą drewniane sztachety ...i malwy przed płotem mi sie marzą no i nie lubię iglaków - może nie to, że nie lubię w ogóle - nie lubię trawniczka w środku, a w rogach iglaków; w naszym ogródku na razie krzewy liściaste i kwiaty, ale parę sosenek również nie mogę tylko przekonać męża do zlikwidowania trawnika - znaczy sie tego trawnika jeszcze nie ma (na razie jest pole lebiodowe ) ale uparł sie że mam byc chyba będę tu zaglądała pozdrawiam wszystkich wielbicieli malw, ostróżek i piwonii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 04.07.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Iwonesca nie ma czego żałować, nawet trochę. Dom macie taki jakiego potrzebujecie, a to że z zewnątrz nie drewniany to przecież jak będziecie bardzo chcieli to zawsze mozna zrobić. No i te cudne okiennice Mam nadzieję, że my nie będziemy żałowali swego wyboru, ale w końcu z tym pomysłem żyjemy już 1,5 roku i jakoś nic innego nam się nie podoba. No i na ogród mam podobne do Ciebie wyobrażenia. Pozdrawiam serdecznie. Iwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.07.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Iwonesca nie ma czego żałować, nawet trochę. Dom macie taki jakiego potrzebujecie, a to że z zewnątrz nie drewniany to przecież jak będziecie bardzo chcieli to zawsze mozna zrobić. No i te cudne okiennice Mam nadzieję, że my nie będziemy żałowali swego wyboru, ale w końcu z tym pomysłem żyjemy już 1,5 roku i jakoś nic innego nam się nie podoba. No i na ogród mam podobne do Ciebie wyobrażenia. Pozdrawiam serdecznie. Iwona. Okiennice to nasz (a właściwie mój) największy zbytek podczas budowania , ale chyba było warto Teraz chcemy zrobić wreszcie przód ogrodzenia - zobaczymy jak nam wyjdą te sztachetki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazyna z Podlasia 12.07.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam wszystkich serdecznie.Ja tez jestem wlascicielka domku na wsi, chociaz obecnie jeszcze w nim nie mieszkam. Jest w fazie wykanczania.Moj domek jest oczywiscie drewniany i wiekowy. Poddalam go intensywnej kuracji odmladzajacej i widze , ze jest z tego bardzo zadowolony Oczywiscie to taka przenosnia. Jak go kupowalam poprostu mnie tak oczarowal, ze nie bylo mowy, zebym mogla juz szukac innego. Poznalam oczywiscie jego dluga i ciekawa historie, czasami wesola , a czasami smutna. Tak jak zycie. Teraz jest z zewnatrz juz praktycznie wykonczony. Moi sasiedzi dalecy i bliscy lubia troche kopiowac moje pomysly , a dla mnie to sprawia duza przyjemnosc. Postaram sie wklejc troche zdjec mojego domku. Przerabiajac go caly czas skupiam sie na tym, zeby byl przyjazny i wygodny. I wiecie co, wlasnie to dodaje mu duzo uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 12.07.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 witaj Grazyna - czekamy na te fotki domeczku - oczywiscie z pelna historia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 12.07.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Grazyna z Podlasia koniecznie musisz zamieścić foty - czekam z niecierpliwością Ivonesca dom na razie wygląda łyso, ale pięknie!!!! łyso bo brakuje jeszcze właśnie malw ostróżek i piwonii. Z okiennicami wygląda rewelacujnie- bardzo dobre posuniecie w urozmaiceniu elewacji! mam nadzieje że wkleisz niebawem jeszcze kilka zdjęć jak twój dom zaaklimatyzuje się na dziełce i bedzie miał nieodłoćznego kolege - Ogród pozdro świercz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bleon 12.07.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ivonesca - ależ bajeczny ten Wasz domek! Bardzo mi się podoba. A te okiennice! Marzenie!Z tego co wyczytałem w dzienniku macie okiennice (zresztą tak jak i okna) Gebauera z szczebelkami poziomymi nieruchomymi. Czy różnica w cenie między szczebelkami nieruchomymi a ruchomymi była duża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 12.07.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 bleon a gdzie twój dziennik ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 12.07.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 katja pochwal się jeszcze swoim domkiem i wlej jeszcze jakieś fotki. plis!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bleon 12.07.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 bleon a gdzie twój dziennik ??? Poszło. Zmobilizowałeś mnie. Link w podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 12.07.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ivonesca dom na razie wygląda łyso, ale pięknie!!!! łyso bo brakuje jeszcze właśnie malw ostróżek i piwonii. Z okiennicami wygląda rewelacujnie- bardzo dobre posuniecie w urozmaiceniu elewacji! mam nadzieje że wkleisz niebawem jeszcze kilka zdjęć jak twój dom zaaklimatyzuje się na dziełce i bedzie miał nieodłoćznego kolege - Ogród pozdro świercz dzięki bardzo od czasu zrobienia tego zdjęcia (jesień 2005) trochę się poprawiło z ogrodem - kilka fotek wrzuciłam do dziennika, ostróżki i piwonie mam...tylko piwonie chorowały miały piękne pąki, które potem wszystkie zaschły ale tak naprawdę czekam z niecierpliwością na ogrodzenie od drogi - no bo przecież malwy właśnie tam musza być ! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 12.07.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ivonesca - ależ bajeczny ten Wasz domek! Bardzo mi się podoba. A te okiennice! Marzenie! Z tego co wyczytałem w dzienniku macie okiennice (zresztą tak jak i okna) Gebauera z szczebelkami poziomymi nieruchomymi. Czy różnica w cenie między szczebelkami nieruchomymi a ruchomymi była duża? fajnie że podoba Ci się nasz domek dziekuję co do okiennic - nie pamiętam niestety cen okna montowaliśmy w 2003 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 12.07.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ivonesca o ja durny - lece do dziennika - przecież go masz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 12.07.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ivonesca o ja durny - lece do dziennika - przecież go masz..... zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 12.07.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 chciałabym zapytać o malwy - bo na watku znalazłam ich wielbicieli:) gdzie ja moge je kupić?!!!! i kiedy je sie sadzi????szukałam w szkółkach, w centrach ogrodniczych i nic..nie ma.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evita 12.07.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Chyba nie palnę głupoty jak napiszę, ze malwy trzeba wysiać z nasion i ze są to rosliny dwuletnie, a nie wieloletnie. Ivonseco, co was podkusilo, zeby podniesc sciankę kolankową? Zaburzyliście proporcje tego pieknego domu. Buuu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 13.07.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ivonesca, ja tak trochę z "innej beczki" - jakiej wielkości masz te kwadratowe okna na parterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts