Jarek_75 09.10.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Jak ją zwał tak ją zwał ważne że spełnia swoją funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 13.10.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Odświeżam temat bo mam ten sam problem.Chcę zrobić tak - tynki cementowo-wapienne na ścianach murowanych, płyta karton-gips na belkach. Pomiędzy ścianą a płytą dylatacja wypełniona jakimś elastycznym materiałem. No i pytanie - czym to wypełnić? Akrylem? Silikonem? Tak żeby nie było widać pod farbą. I czy to wogóle możliwe żeby tego łączenia nie było widać? Mój wykonawca twierdzi, że tak. Przekonuje mnie też, że jak ten karton-gips zaciągnie klejem to faktura będzie taka jak tynku cementowo-wapiennego. Co o tym sądzicie?Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 13.10.2006 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 zaciagnac sie da i przykryc k-g sie da ale nie bedzie wygladalo jak tynk ... raczej jak gladz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 13.10.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Mnie też to czeka. I kombinuję tak: na słupy dylatacja z cienkiej warstwy wełny mineralnej. Obudować to płytami K-G i na płyty może być siatka z tynkiem. Słupy powinny sobie w takich "tutkach" z płyt swobodnie pracować, a reszta powinna się trzymać bez pęknięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts