Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

akwarystyka i /lub malarstwo

agnes

Recommended Posts

A czy mamy wśród forumowiczów fanów akwarystyki .Przez 10 lat hodowałam ryby-przeróżniste ,miałam wielkie akwarium,rozmnażałam je i w ogóle.Po gruntownym zasiedleniu chcę ponownie powrócić do tego hobby.W salonie jakies piekne akawrium z dystyngowanymi paletkami i skalarami.Teraz w sprzedaży sa takie cuda akwarystyczne.Właśnie najbardziej podobają mi się ryby duże i dostojne-to jest dopiero ozdoba salonu!!!

Kocham również malarstwo,maluję obrazy namiętnie /olejne na płótnie/ zdaje sobie sprawę iż jest to rzadkie hobby ale może anuż :smile:)

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Agnes

Nie wyobrażam sobie salonu bez akwarium. To takie uspokajające, jeszcze jakaś fajna muzyczka.Dziś moja koleżanka uzupełnia dość przetrzebioną kolekcję naszych rybek o swoje,bo zrezygnowała z akwarium w nowym domu wg mnie to błąd.

Też kocham malarstwo zwłaszcza impresjonizm próbowałam też własnych sił w tej sztuce tyle, że w akwareli /ale to było bardzo dawno temu może znowu do tego wrócę w nowym domu :wink:

[ Ta wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2002-12-18 15:03 ]

Ja prawie od zawsze mam jakieś rybki. Teraz z powodu braku miejsca mamy tylko jedną welonkę - rośnie razem z naszą córką :smile:

Tzn. welonka jest o kilka miesięcy strarsza.

W nowym domu planuję oczywiście duże akwarium w salonie oraz jedno z pomieszczeń w piwnicy przeznaczę może do jakiejś hodowli rybek (tylko cicho, żeby żona nie słyszała :wink:)

Niestety jeśli chodzi o malarstwo to uprawiałem tylko ścienne :smile:

[ Ta wiadomość była edytowana przez: greg dnia 2002-12-19 12:14 ]

Obecnie na 30m2 jest nas troje + akwarium. Niestety ze względu na wymiary i zagęszczenie metrażu akwarium ma tylko 40 litrów. NIedługo chcemy przenieść się do własnego domu gdzie akwarium min 400 litrowe będzie miało należne sobie miejsce w salonie (nie dam się przegonić do jakiegoś gabinetu). Najchętniej założyłbym morskie ale biorąc pod uwagę jak absorbujące dla mnie jest już słodkowodne na morskie będę mógł pozwolić sobie dopiero na emeryturze :wink:

Z_I_B

• 5 weeks później...