agnes 18.12.2002 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 A czy mamy wśród forumowiczów fanów akwarystyki .Przez 10 lat hodowałam ryby-przeróżniste ,miałam wielkie akwarium,rozmnażałam je i w ogóle.Po gruntownym zasiedleniu chcę ponownie powrócić do tego hobby.W salonie jakies piekne akawrium z dystyngowanymi paletkami i skalarami.Teraz w sprzedaży sa takie cuda akwarystyczne.Właśnie najbardziej podobają mi się ryby duże i dostojne-to jest dopiero ozdoba salonu!!! Kocham również malarstwo,maluję obrazy namiętnie /olejne na płótnie/ zdaje sobie sprawę iż jest to rzadkie hobby ale może anuż ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.12.2002 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 Agnes Nie wyobrażam sobie salonu bez akwarium. To takie uspokajające, jeszcze jakaś fajna muzyczka.Dziś moja koleżanka uzupełnia dość przetrzebioną kolekcję naszych rybek o swoje,bo zrezygnowała z akwarium w nowym domu wg mnie to błąd. Też kocham malarstwo zwłaszcza impresjonizm próbowałam też własnych sił w tej sztuce tyle, że w akwareli /ale to było bardzo dawno temu może znowu do tego wrócę w nowym domu [ Ta wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2002-12-18 15:03 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 18.12.2002 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 Zapalonym akwarystą jest mój mąż, mamy w sumie cztery akwaria rozsiane po róznych domach rodziny z braku miejsca w naszym mieszkaniu. W salonie oczywiście będzie duże akwarium - 500L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 18.12.2002 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 Ja zaczynam przygodę z akwarium. I chętnie będę śledzić ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 19.12.2002 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Miałem akwarium parę lat temu -teraz mam już przygotowane miejsce w salonie i nie mogę się doczekać kiedy będziemy się przeprowadzać żeby wrócić do tego pięknego hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 19.12.2002 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Tak,akwarystyka to piękne hobby już nie mogę się doczekać urządzania akwarium,a`propos malarstwa również lubię impresjonizm szczególnie ten wczesny.A jakie rybki preferujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 19.12.2002 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Qrcze, te które lubię nie nadają się do mieszkań. Lubię sumy rekinie i brzanki rekinie i jesiotry, ale one dorastaja nawet do metra długości...Aaa, mnożą się nam pielęgnice zebry, obserwowanie, jak opiekują się potomstwem jest fascynujące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 19.12.2002 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Ja prawie od zawsze mam jakieś rybki. Teraz z powodu braku miejsca mamy tylko jedną welonkę - rośnie razem z naszą córką Tzn. welonka jest o kilka miesięcy strarsza. W nowym domu planuję oczywiście duże akwarium w salonie oraz jedno z pomieszczeń w piwnicy przeznaczę może do jakiejś hodowli rybek (tylko cicho, żeby żona nie słyszała ) Niestety jeśli chodzi o malarstwo to uprawiałem tylko ścienne [ Ta wiadomość była edytowana przez: greg dnia 2002-12-19 12:14 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 19.12.2002 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Jeśli chodzi o pielegnice zebry,też mi się mnożyły i samiec się nimi opiekował ale trzeba w odpowiednim czasie je oddzielić gdyż zacznie je zjadać /nie pamietam jaki to ma być okres tej opieki/Ikrę złożyły w rurze pcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 19.12.2002 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 A ja miałam żabkę w akwarium, ale mi zdechła My przeznaczamy całą przestrzeń pod schodami na zaplecze do akwarium (przez to klatka schodowa jest zabudowana). Jak elektryk usłyszał, ile chcemy mieć gniazdek w tym miejscu, to zgłupiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 19.12.2002 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Także planujemy urządzić akwarium. I tu jest problem - mnie i żonie podobaja się duże "dostojne" ryby a dzieciom mrowie "rozbrykanego i krwiożerczego" drobiazgu.Mam nadzieję, że do lata przyszłego roku dzieciaki zmienią swe gusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 19.12.2002 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 To trzeba urządzić dwa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 19.12.2002 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Od roku posiadam akwarium.Kupiłem je z myślą o córce ale też i o sobie (zaspokojenie potrzeb typu dwa w jednym) .Teraz jednak zastanawiam się co z nim będzie jak ryby zostaną na 2 tygodnie same(do tej pory zawsze ktoś w domu bywał).HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 20.12.2002 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2002 A nie możesz komuś zostawić kluczy i poprosić, żeby chociaż co dwa dni karmił?Ze światłem nie ma problemu, wystarczy kupić wyłącznik czasowy i ustawić, zeby się odpowiednio włączał i wyłączał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 20.12.2002 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2002 Widziałam ostatnio takie korytka na żarełko, ale dwóch tygodni to tam chyba nie przetrzyma... Ja jakoś też wolę mniejsze rybki, ale moim marzeniem jest akwarium morskie, z rafami..... ech, może kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 20.12.2002 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2002 Jeśli w akwarium jest dużo roslin,rybki nie zdechną ,będą się żywiły roślinkami.Trzeba pamietać tylko o temp. wody przy rybach delikatnych ,grzałka z termostatem i wyłącznik czasowy do oświetlenia.Nie raz zostawiałam tak akwarium i wiekszych szkód nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 20.12.2002 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2002 Fakt,morskie akwarium to super bajer ale jaki kosztowny..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z_I_B 24.12.2002 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2002 Obecnie na 30m2 jest nas troje + akwarium. Niestety ze względu na wymiary i zagęszczenie metrażu akwarium ma tylko 40 litrów. NIedługo chcemy przenieść się do własnego domu gdzie akwarium min 400 litrowe będzie miało należne sobie miejsce w salonie (nie dam się przegonić do jakiegoś gabinetu). Najchętniej założyłbym morskie ale biorąc pod uwagę jak absorbujące dla mnie jest już słodkowodne na morskie będę mógł pozwolić sobie dopiero na emeryturze Z_I_B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 22.01.2003 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Rybki w mieszkaniu trzymam od zawsze. A teraz jak mam gdzie wybudowac oczko wodne to jest okazja zeby i w nim cos trzymac.Tylko co, jakie gatunki sa najlepsze ? Myslalem o ciernikach.Ma ktos moze jakies doswiadczenia z wykonaniem i trzmaniem rybek w takim oczku wodnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 23.01.2003 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Ja wiem tylko, że oczko musi być głębsze, niż strefa przemarzania, inaczej rybki trzeba zabrać zimą do domu, bo zginą pod lodem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts