rrmi 10.11.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 Mimi - nie bądź taka, powiedz, że to Ty. No chyba że małżeństwem jesteście. To by wszystko tłumaczyło Pimboli? To by wiele wyjasnilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 10.11.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 naprawdę to podczas "nabożeństwa czerwcowego" jest taki moment jak pozdrowienia???? w trakcie modlitwy??? oj maju widze że nawet Cie niestać na przyznanie się do błedu interesujące, chyba czas jakiegoś księdza zapytać czy podczas "nabożeństwa czerwcowego" jest moment na pozdrowienia.... a czytałaś w ogóle to przemówienie, nic a nic nie przypomina mi pozdrowień...... oto pozdowienia wg MAJKI http://www.mateusz.pl/jp99/pp/1999/pp19990607e.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 10.11.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 Mimi - nie bądź taka, powiedz, że to Ty. No chyba że małżeństwem jesteście. To by wszystko tłumaczyło Gregmena czekam na zdjęcia. To wszystko wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 10.11.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 zdjecia OK, małopolska niedaleko masz do mnie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 10.11.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 A co powiecie na te słowa JP II z 1997 roku? "Watykan może ogłaszać posłanie o Szoah, Papież może chodzić do synagogi, a polskie katolickie radio i tak wie lepiej, co myśleć o Żydach, którzy pragną zniszczyć Polskę". I jego późniejszy komentarz do konfliktu: "Trwajcie w jedności z episkopatem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.11.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 naprawdę to podczas "nabożeństwa czerwcowego" jest taki moment jak pozdrowienia???? w trakcie modlitwy??? oj maju widze że nawet Cie niestać na przyznanie się do błedu interesujące, chyba czas jakiegoś księdza zapytać czy podczas "nabożeństwa czerwcowego" jest moment na pozdrowienia.... a czytałaś w ogóle to przemówienie, nic a nic nie przypomina mi pozdrowień...... oto pozdowienia wg MAJKI http://www.mateusz.pl/jp99/pp/1999/pp19990607e.htm Gregmena, szkoda, że bywałes na spotkaniach z Ojcem św. cytat z końcowki wypowiedzi , wykorzystałam Twój link (Okrzyki: „Niech żyje Papież”) Bóg zapłać za dobre słowo! (Okrzyki: „Zostań z nami”) Dzięki składam Bogu, że dane mi było dzisiaj nawiedzić Toruń, prastary gród nad Wisłą i wspólnie z Wami, z głębi wielu serc, a także z głębi dziejów Kościoła na tej ziemi, wyznać na nowo Bożemu Sercu: „Twoją jesteśmy własnością i do Ciebie należeć chcemy”. Niech to wspólne wyznanie i zawierzenie stanie się bramą Trzeciego Tysiąclecia, radosnym przejściem w nowe czasy. Serdecznie pozdrawiam wszystkich tu obecnych. (Okrzyki: „Dziękujemy!”) Słowa pozdrowień kieruję do parlamentarzystów, z Panią Marszałek Senatu na czele, do przedstawicieli władz administracyjnych i samorządowych, szczególnie zaś do władz i mieszkańców Torunia. Są pośród nich obecni kombatanci i uczestnicy zjazdu grudziądzkiego pułku kawalerii, jest społeczność wojskowa, są harcerze, strażacy, policjanci pełniący swoją służbę. Pozdrawiam pracowników kultury, nauki i oświaty. Myślą ogarniam studentów, uczniów i wszystkich młodych. (Okrzyki: „Niech żyje Papież!”) Wam, młodym, pragnę powtórzyć: budujcie cywilizację miłości w duchu prawdziwego dialogu, we wspólnym dążeniu do prawdy i sprawiedliwości, w umiłowaniu tej wolności, do jakiej wyswobodził nas Chrystus. Dziękuję młodzieży diecezji toruńskiej za dar modlitewnego czuwania przed dzisiejszym spotkaniem. (Oklaski) I wcale się nie czuje, żeby byli niewyspani. Bodaj to młodość! (Okrzyki: „Kochamy Ciebie”) Specjalne pozdrowienia kieruję do byłych więźniów obozu koncentracyjnego w Dachau, świadków męczeńskiej drogi błogosławionego Wincentego Frelichowskiego, a także do jego rodziny i przyjaciół. (Oklaski) Raduję się obecnością słuchaczy Radia „Maryja”, które ma siedzibę w Toruniu. Rozgłośnia ta dociera do bardzo wielu rodaków w Polsce i na świecie. Wszystkim słuchaczom i pracownikom Radia życzę tej radości, jaka płynie ze zwiastowania Dobrej Nowiny. Niech Maryja, Gwiazda Nowej Ewangelizacji prowadzi wasze Radio na spotkanie nowych ludzi i nowych czasów. Dziękuję Wam za radiową katechezę, a szczególnie za modlitwy w intencji Kościoła i Papieża. (Oklaski) Pozdrowieniem moim obejmuję również wszystkie rozgłośnie katolickie w Polsce, a jest ich wiele. Pomagają one ludziom w odkrywaniu piękna i mocy Ewangelii, która jest drogą do zbawienia każdego człowieka. Wasza działalność i apostolstwo są bardzo cenne, bardzo potrzebne Kościołowi i Ojczyźnie. Niech Wam Bóg błogosławi. (Śpiewy „Sto lat!”) Ksiądz Prymas Wyszyński zwykł w takich razach mawiać: „Nie trzeba stawiać granic Bożej Opatrzności”. (Okrzyki) Ale ja się boję tego powtórzyć. (Okrzyki: „Niech żyje Papież”) Ponieważ tak krzyczą, więc jeszcze raz zwracam się do młodych... (Okrzyki) ...mianowicie, tym razem do młodej diecezji toruńskiej. Pozdrawiam serdecznie kapłanów i seminarzystów, rodziny zakonne: męskie i żeńskie, Akcję Katolicką i pozostałe wspólnoty kościelne oraz wszystkie parafie odnawiające się przez misje ewangelizacyjne. Całą Waszą diecezję, rodzinę Ludu Bożego zawierzam Matce Nieustającej Pomocy i błogosławionemu męczennikowi, księdzu Wincentemu Antoniemu Frelichowskiemu. Bóg zapłać Toruniowi! (Okrzyki) Bóg zapłać za to piękne spotkanie i tu i na uniwersytecie. (Okrzyki „Zostań z nami!” i „Dziękujemy!”) przygotuj sie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 11.11.2005 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 hihi ale ubaw a najlepsze jest to, ze wy tak strasznie w tych prawnikow tak wierzycie P.S. prywatne pozdrowienia dla tej miłej Pani co to mi ten wątek poleciła :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 11.11.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 PS 2 nie przejmuj sie Gregmena, jak bedziesz wiecej porad prawnych udzielal to Ci uwierzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 12.11.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 a najlepsze jest to, ze wy tak strasznie w tych prawnikow tak wierzycie nie rozumiem. Kto wierzy w kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 12.11.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Gregmena - szkoda tylko że Twoje linki nie są specjalnie obiektywne.Na stronach ściśle katolickich raczej trudno żeby ktos napisał coś niewłaściwego tak o rydzyjku jak i papiezu.Ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 12.11.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 chciałabym się jednoczesnie zapytac polonistów jak się pisze jestem z Tarnobrzega czy Tarnobrzegu? z Tarnobrzega [nie Tarnobrzegu] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 12.11.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Ja całkiem fajna Majka jestem Nie jesteś, Ty wstrętna, niepoważna kłamczucho, która wchodzi na to forum aby kłócić się z wszystkimi dookoła Ja na Twoim miejscu zapadłbym sie pod ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.11.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Ja całkiem fajna Majka jestem Nie jesteś, Ty wstrętna, niepoważna kłamczucho, która wchodzi na to forum aby kłócić się z wszystkimi dookoła Ja na Twoim miejscu zapadłbym sie pod ziemię ale mi awanse czynisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 13.11.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 mtom dostał kope meili ode mnie z rożnymi fotkami, skanami i itd, wspominam bo był taki wątek... dwa mały oczywiście że to cytaty z stron katolickich, padło niedowierzanie że tak mocne słowa poparcia JPII nie mogły paść z jego ust a ja podałem źródła że takie słowa rzeczywiście padłyrzeczywiście mam identyczne zdanie jak Ty Mały że na stronach katolickich trudno o negatywne opinie o JPII czy o Rydzyku, w pełni sie z Tobą zgadzam... BRAWO że to zauważyłeś.... natomiast nie ma żadnych dowodów że cytaty na tej stronie kiedykolwiek padły w RM, dziwne bo ja sam mam zbiór MP3 i moge przykładowe przesłac każdemu na meila o tym że każdy może zadzwonić do tego radia i powiedzieć co chce nawet jeśli są to najgorsze rzeczy.... podajcie meila wyśle..... prosiłem xene o przesłanie czy źródła czy linku i nic.... więc jaki jest dowód że te słowa kiedykolwiek padły na antenie RM????? przerażające jest to że macie do mnie pretensje.... alejak MTOM kłamie w oczy, (patrz powyżej) przypisał słowa papieżowi których on nie jest autorem!!!!!!!!!! mtom napisał: Wysłany : Czw Lis 10, 2005 1:26 pm Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- A co powiecie na te słowa JP II z 1997 roku? "Watykan może ogłaszać posłanie o Szoah, Papież może chodzić do synagogi, a polskie katolickie radio i tak wie lepiej, co myśleć o Żydach, którzy pragną zniszczyć Polskę". Za ŚP Józefem Tischnerem autorem tego cytatu jest w zbiorze artykułów "Polak po komunizmie" Teresa Bogucka no chyba że mtom mówi prawdę a Tischner kłamie najciekawsze jest to że ja i tak będe dalej atakowany a kłamca mTOM jest cacy..... ale skoro macie takie sumienie, to nie dziwi mnie że na tą prośbę na pierwszej stronie by nie szydzić z RM wy którzy nie znacie KAzaniana górze nie zareagowaliście....... mtom KŁAMCA jest cacy, gregmena jest beeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 13.11.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 gregmena Temat watku brzmi : Perelki Ojca Rydzyka .Nie trzymasz sie tematu .Jak masz jakies perelki , to dawaj . Chetnie poczytam .Przepraszam za zwrocenie tobie uwagi , ale jak widze temat perelki , to chce miec tam perelki , a nie popisy krasomowcze w temacie religia .Nadawanie tytulow watkom pozwala na omijanie tych tematow , ktorych nie ma sie ochoty czytac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 13.11.2005 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 GregmenProponuję zmieńmy dyskusję na czy słońce jest żółte.Proponuję zróbmy tak;ja się zgodzę, że tak, że zółte, więc oczekuję patrząc na Twoje teksty, że napewno zaprzeczysz i zaczniesz mnie pytac o źródła...po czym przyczepisz sie do najgłupszej możliwości typu czy wiadomo, że żółty jets napewno żółty i kto to da na piśmie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.11.2005 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Xena oszczedzaj prad , w cenie jest Slonce jest zolte , czasem zachodzi na czerwono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 13.11.2005 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Czytam to i czytam i oczom nie wierzę Ksena masz rację!! Całość przypomina udowadnianie, że czarne jest białe. Ja sama słucham RM bardzo często, wieczorami, po 22. To dla mnie chwila relaksu i rozrywki przed snem Do dzis pamiętam dyskusje na temat antykoncepcji i telefon od pewnego słuchacza z Kanady, który wyrecytował swój wiersz ułozony na tę okoliczność.Zaczynał się tak "Nie marnujcie nasienia......" Ciagu dalszego dosłownie nie zacytuję, ale był niezły zapewniam. Miał 4 strofy. Co do reszty- choćby ktos tu machał 10 dyplomami nie jest dla mnie zaden argument. Sama myślę i wyciagam wnioski. Mianowicie takie, ze ta rozgłosnia w tych audycjach, które słyszałam tworzy nastrój podejrzliwosci, potepienia wobec wskazanych przez siebie grup /społecznych/ politycznych/, wyznanowych - w zaleznosci od okoliczności i celu. Nastrój zagrożenia ze strony róznych "nieokreślonych" wprost ale sugerowanych sił wyczuwalny jest w tych audycjach bardzo często. W związku z powyzszym całkowicie się zgadzam z opinia o RM przedstawioną w tym tejkscie: http://www.wirtualnapolonia.com/opinie.asp?opinia=31021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 13.11.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 A argument w stylu: "czy macie dowody, że takie i takie słowa padły" to jest dopiero perełka Kochani forumowicze, zanim zabierzecie głos udokumentujcie wszystko. Nie ma nagrania? Jestescie więc KŁAMCAMI. Tak mi wychodzi po lekturze tych paru stron. Niezły ubaw, fajnie że tu trafiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.11.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Dropsiak Czy mozesz nam udowodnic , ze niezle sie tu ubawilas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts