Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Perełki Ojca Rydzyka

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 429
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość gregmena

naprawdę to podczas "nabożeństwa czerwcowego" jest taki moment jak pozdrowienia???? w trakcie modlitwy??? oj maju widze że nawet Cie niestać na przyznanie się do błedu

interesujące, chyba czas jakiegoś księdza zapytać czy podczas "nabożeństwa czerwcowego" jest moment na pozdrowienia....

a czytałaś w ogóle to przemówienie, nic a nic nie przypomina mi pozdrowień......

oto pozdowienia wg MAJKI :)

http://www.mateusz.pl/jp99/pp/1999/pp19990607e.htm

A co powiecie na te słowa JP II z 1997 roku?

"Watykan może ogłaszać posłanie o Szoah, Papież może chodzić do synagogi, a polskie katolickie radio i tak wie lepiej, co myśleć o Żydach, którzy pragną zniszczyć Polskę".

I jego późniejszy komentarz do konfliktu: "Trwajcie w jedności z episkopatem".

naprawdę to podczas "nabożeństwa czerwcowego" jest taki moment jak pozdrowienia???? w trakcie modlitwy??? oj maju widze że nawet Cie niestać na przyznanie się do błedu

interesujące, chyba czas jakiegoś księdza zapytać czy podczas "nabożeństwa czerwcowego" jest moment na pozdrowienia....

a czytałaś w ogóle to przemówienie, nic a nic nie przypomina mi pozdrowień......

oto pozdowienia wg MAJKI :)

http://www.mateusz.pl/jp99/pp/1999/pp19990607e.htm

Gregmena, szkoda, że bywałes na spotkaniach z Ojcem św.

cytat z końcowki wypowiedzi , wykorzystałam Twój link 8)

(Okrzyki: „Niech żyje Papież”)

Bóg zapłać za dobre słowo!

(Okrzyki: „Zostań z nami”)

Dzięki składam Bogu, że dane mi było dzisiaj nawiedzić Toruń, prastary gród nad Wisłą i wspólnie z Wami, z głębi wielu serc, a także z głębi dziejów Kościoła na tej ziemi, wyznać na nowo Bożemu Sercu: „Twoją jesteśmy własnością i do Ciebie należeć chcemy”. Niech to wspólne wyznanie i zawierzenie stanie się bramą Trzeciego Tysiąclecia, radosnym przejściem w nowe czasy. Serdecznie pozdrawiam wszystkich tu obecnych.

(Okrzyki: „Dziękujemy!”)

Słowa pozdrowień kieruję do parlamentarzystów, z Panią Marszałek Senatu na czele, do przedstawicieli władz administracyjnych i samorządowych, szczególnie zaś do władz i mieszkańców Torunia. Są pośród nich obecni kombatanci i uczestnicy zjazdu grudziądzkiego pułku kawalerii, jest społeczność wojskowa, są harcerze, strażacy, policjanci pełniący swoją służbę. Pozdrawiam pracowników kultury, nauki i oświaty. Myślą ogarniam studentów, uczniów i wszystkich młodych.

(Okrzyki: „Niech żyje Papież!”)

Wam, młodym, pragnę powtórzyć: budujcie cywilizację miłości w duchu prawdziwego dialogu, we wspólnym dążeniu do prawdy i sprawiedliwości, w umiłowaniu tej wolności, do jakiej wyswobodził nas Chrystus. Dziękuję młodzieży diecezji toruńskiej za dar modlitewnego czuwania przed dzisiejszym spotkaniem.

(Oklaski)

I wcale się nie czuje, żeby byli niewyspani. Bodaj to młodość!

(Okrzyki: „Kochamy Ciebie”)

Specjalne pozdrowienia kieruję do byłych więźniów obozu koncentracyjnego w Dachau, świadków męczeńskiej drogi błogosławionego Wincentego Frelichowskiego, a także do jego rodziny i przyjaciół.

(Oklaski)

Raduję się obecnością słuchaczy Radia „Maryja”, które ma siedzibę w Toruniu. Rozgłośnia ta dociera do bardzo wielu rodaków w Polsce i na świecie. Wszystkim słuchaczom i pracownikom Radia życzę tej radości, jaka płynie ze zwiastowania Dobrej Nowiny. Niech Maryja, Gwiazda Nowej Ewangelizacji prowadzi wasze Radio na spotkanie nowych ludzi i nowych czasów. Dziękuję Wam za radiową katechezę, a szczególnie za modlitwy w intencji Kościoła i Papieża.

(Oklaski)

Pozdrowieniem moim obejmuję również wszystkie rozgłośnie katolickie w Polsce, a jest ich wiele. Pomagają one ludziom w odkrywaniu piękna i mocy Ewangelii, która jest drogą do zbawienia każdego człowieka. Wasza działalność i apostolstwo są bardzo cenne, bardzo potrzebne Kościołowi i Ojczyźnie. Niech Wam Bóg błogosławi.

(Śpiewy „Sto lat!”)

Ksiądz Prymas Wyszyński zwykł w takich razach mawiać: „Nie trzeba stawiać granic Bożej Opatrzności”.

(Okrzyki)

Ale ja się boję tego powtórzyć.

(Okrzyki: „Niech żyje Papież”)

Ponieważ tak krzyczą, więc jeszcze raz zwracam się do młodych...

(Okrzyki)

...mianowicie, tym razem do młodej diecezji toruńskiej. Pozdrawiam serdecznie kapłanów i seminarzystów, rodziny zakonne: męskie i żeńskie, Akcję Katolicką i pozostałe wspólnoty kościelne oraz wszystkie parafie odnawiające się przez misje ewangelizacyjne. Całą Waszą diecezję, rodzinę Ludu Bożego zawierzam Matce Nieustającej Pomocy i błogosławionemu męczennikowi, księdzu Wincentemu Antoniemu Frelichowskiemu. Bóg zapłać Toruniowi!

(Okrzyki)

Bóg zapłać za to piękne spotkanie i tu i na uniwersytecie.

(Okrzyki „Zostań z nami!” i „Dziękujemy!”)

przygotuj sie lepiej :wink:

Gość gregmena

mtom dostał kope meili ode mnie z rożnymi fotkami, skanami i itd, wspominam bo był taki wątek...

dwa mały oczywiście że to cytaty z stron katolickich, padło niedowierzanie że tak mocne słowa poparcia JPII nie mogły paść z jego ust a ja podałem źródła że takie słowa rzeczywiście padły

rzeczywiście mam identyczne zdanie jak Ty Mały że na stronach katolickich trudno o negatywne opinie o JPII czy o Rydzyku, w pełni sie z Tobą zgadzam... BRAWO że to zauważyłeś....

natomiast nie ma żadnych dowodów że cytaty na tej stronie kiedykolwiek padły w RM, dziwne bo ja sam mam zbiór MP3 i moge przykładowe przesłac każdemu na meila o tym że każdy może zadzwonić do tego radia i powiedzieć co chce nawet jeśli są to najgorsze rzeczy.... podajcie meila wyśle..... prosiłem xene o przesłanie czy źródła czy linku i nic.... więc jaki jest dowód że te słowa kiedykolwiek padły na antenie RM?????

przerażające jest to że macie do mnie pretensje.... alejak MTOM kłamie w oczy, (patrz powyżej) przypisał słowa papieżowi których on nie jest autorem!!!!!!!!!!

mtom napisał:

Wysłany : Czw Lis 10, 2005 1:26 pm Temat postu :

--------------------------------------------------------------------------------

A co powiecie na te słowa JP II z 1997 roku?

"Watykan może ogłaszać posłanie o Szoah, Papież może chodzić do synagogi, a polskie katolickie radio i tak wie lepiej, co myśleć o Żydach, którzy pragną zniszczyć Polskę".

Za ŚP Józefem Tischnerem autorem tego cytatu jest w zbiorze artykułów "Polak po komunizmie" Teresa Bogucka

no chyba że mtom mówi prawdę a Tischner kłamie

najciekawsze jest to że ja i tak będe dalej atakowany a kłamca mTOM jest cacy..... ale skoro macie takie sumienie, to nie dziwi mnie że na tą prośbę na pierwszej stronie by nie szydzić z RM wy którzy nie znacie KAzaniana górze nie zareagowaliście.......

mtom KŁAMCA jest cacy, gregmena jest beeee

gregmena

Temat watku brzmi : Perelki Ojca Rydzyka .

Nie trzymasz sie tematu .

Jak masz jakies perelki , to dawaj . Chetnie poczytam .

Przepraszam za zwrocenie tobie uwagi , ale jak widze temat perelki , to chce miec tam perelki , a nie popisy krasomowcze w temacie religia .

Nadawanie tytulow watkom pozwala na omijanie tych tematow , ktorych nie ma sie ochoty czytac .

Gregmen

Proponuję zmieńmy dyskusję na czy słońce jest żółte.

Proponuję zróbmy tak;

ja się zgodzę, że tak, że zółte, więc oczekuję patrząc na Twoje teksty, że napewno zaprzeczysz i zaczniesz mnie pytac o źródła...po czym przyczepisz sie do najgłupszej możliwości typu czy wiadomo, że żółty jets napewno żółty i kto to da na piśmie....

Czytam to i czytam i oczom nie wierzę :o :o :o :o :o :o

Ksena masz rację!! Całość przypomina udowadnianie, że czarne jest białe.

Ja sama słucham RM bardzo często, wieczorami, po 22. To dla mnie chwila relaksu i rozrywki przed snem :D Do dzis pamiętam dyskusje na temat antykoncepcji i telefon od pewnego słuchacza z Kanady, który wyrecytował swój wiersz ułozony na tę okoliczność.Zaczynał się tak :D "Nie marnujcie nasienia......" Ciagu dalszego dosłownie nie zacytuję, ale był niezły zapewniam. Miał 4 strofy. :lol: :lol:

Co do reszty- choćby ktos tu machał 10 dyplomami nie jest dla mnie zaden argument. Sama myślę i wyciagam wnioski. Mianowicie takie, ze ta rozgłosnia w tych audycjach, które słyszałam tworzy nastrój podejrzliwosci, potepienia wobec wskazanych przez siebie grup /społecznych/ politycznych/, wyznanowych - w zaleznosci od okoliczności i celu. Nastrój zagrożenia ze strony róznych "nieokreślonych" wprost ale sugerowanych sił wyczuwalny jest w tych audycjach bardzo często. W związku z powyzszym całkowicie się zgadzam z opinia o RM przedstawioną w tym tejkscie:

http://www.wirtualnapolonia.com/opinie.asp?opinia=31021