Gość gregmena 14.11.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 no babo może i masz racje, ale jest problem skąd są te cytaty słów które padły niby na antenie RM.... masz dowody.... ja służę MP3 (daj meila na priv) chodzi o prawdę... żeby sie to nie skończyło jak z mtom i jego kłamstwami co to JPII powiedzial, potem klamal ze to Tischner a prawda zupelnie inna, powiedz szzcerze podoba ci sie taka PRAWDA???? i taka argumentacja, odpowiedz wprost, nie pisz o mnie, o RM, tylko napisz czy włożenie w usta JPII słow kogoś innego jest Ok???? tylko po to by udowodnić swoją rację??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.11.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 no babo może i masz racje, ale jest problem skąd są te cytaty słów które padły niby na antenie RM.... masz dowody.... ja służę MP3 (daj meila na priv) chodzi o prawdę... żeby sie to nie skończyło jak z mtom i jego kłamstwami co to JPII powiedzial, potem klamal ze to Tischner a prawda zupelnie inna, powiedz szzcerze podoba ci sie taka PRAWDA???? i taka argumentacja, odpowiedz wprost, nie pisz o mnie, o RM, tylko napisz czy włożenie w usta JPII słow kogoś innego jest Ok???? tylko po to by udowodnić swoją rację??? Generalnie, mam wrażenie, że nadużywamy JP II w tej dyskusji, starając się wzajemnie przekrzyczeć w temacie - powiedział - nie powiedział... Żeby tak naprawdę wyrobić sobie obiektywną opinię w kwestii tego, co Papież sądził i mówił o RM, trzeba by przeczytać sporo więcej, i w pełnym wymiarze, a nie wybrane cytaty. Bo cytaty to bardzo wygodna broń - można ich łatwo uzyć i niestety przeinaczyc intencje autora. Nie chcę tu sugerować, że Papież w czambuł potępiał RM. Na podstawie innych Jego wypowiedzi wiem, że na pewno nie pochwaliłby: - antysemityzmu - nacjonalizmu i pieniactwa - głoszenia spiskowych teorii - politykierstwa - dziwnych i niejasnych interesów - swoistego kultu jednostki Ojca R i nieposłuszeństwa zwierzchnikom... Maila wyślę ci na priva. Tylko tak jak mówię - z kawałków i oderwanych wypowiedzi każdy może zmontować co się chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 14.11.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Czyli dalej nie dotarło? Facet nie masz 15 lat, weź się opanuj z tymi kłamstwami. To że sam złapałem Cię na kilku nie znaczy, że musisz to na siłę innym imputować.Poczytałeś sobie moje zestawienie dotyczące rzekomego opluwania Ciebie. I jak to wygląda jako zdanie pod zdaniem? Śmiesznie? Mnie też się tak wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arthee 14.11.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 hmm pierwsza strona była nawet śmieszna, a trzy pozostałe to chyba jakaś pomyłka?! eeeh szkoda gadać, mam prośbę dajcie się temu na "g" wyszaleć, pięknie pisze, teraz poproszę jeszcze o jakiś wierszyk.... Drodzy uczestnicy tego BUDOWLANEGO bądż co bądż forum, nie dajcie się prowokować, szkoda klawiatur.. MAKE LOVE NOT WAR - nie znam żródła więc go nie wskażę. CHODZI O TO ŻEBY BYŁO MIŁO - to ja powiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 14.11.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 babo, masz rację, ale ja przynajmniej podpisywalem JPII prawdziwe jego wypowiedzi, a mtom klamal tylko po to by udowodnic ze on ma racje a poza tym zadalem ci wprost pytanie co myslisz o postępowaniu mtoma i wkladaniu w czyjeś usta nie jego usta mtom dokladnie zlapales mnie raz na nieprawdzie (glosowanie w poprzedenij kadencji PO za Lepperem, prawda byla taka ze klub nie glosowal a pojedynczy poslowie) i przeprosilem ze sie pomylilem, 2 raz przeprosilem ze do pewnego momentu Ty mnie nie obrażaleś, choć tak napisalem, widzisz różnice, ja przeprosilem a ty dalej gryziesz mimo że ewidentnie z klamstwem ci do twarzy, a juz takie szkalowanie 2 czlowieka jak przypisywanie komus nie jego słów to ewidentnie świadczy o tobie jako o czlowieku, ale wazne ze ty masz dobre mniemanie o sobie i ze nie masz kompleksów.... ja faktycznie duzo ich mam mtom powiedz tylko szczerze, skoro doskonale wiedzialeś ze cytat jest z Boguckiej dlaczego napisaleś że autorem jest JPII, gdy zarzuciłem Ci że to nieprawda to napisałeś że autorem jest Tischner, czy to wynika z tego "szacunku" Twojego wobec tych osób o czym pisaleś???? wole miec 15 lat i lewe dyplomy niż tak postępować jak Ty.... przynajmniej do krystalizacji swoich poglądów nie cytuję fałszywych cytatów gwoli pieknych wytłumaczeń mtoma przypomina jeszcze raz co napisał Wysłany : Czw Lis 10, 2005 1:26 pm Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- A co powiecie na te słowa JP II z 1997 roku? "Watykan może ogłaszać posłanie o Szoah, Papież może chodzić do synagogi, a polskie katolickie radio i tak wie lepiej, co myśleć o Żydach, którzy pragną zniszczyć Polskę". Podkreślam "A co powiecie na te słowa JP II z 1997 roku? " gdy autorem jest Bogucka..... wiem wiem ja jestem troll, a mtom wspaniały niezakompleksiony HONOROWY.... przeciez jesi ktoś ma inne zdanie niż większość, to trzeba nawet kłamstwem udowodnić że nie ma racji!!!! cytatów JPII który szalenie pozytywnie wypowiadal się o RM użyłem tu tylko po to bo się dziwiłem że obecni tu katolicy tak atakują to medium wbrew oficjalnej opinii papiestwa i episkopatu.... proponuję zakończyć tą żenująca dyskusję pisalem tu wcześniej temat RM a tym bardziej skoro nie ma żadnego dowodu że te słowa padły na antenie RM i nikt tu nie podał źródeł tych cytatatów.... niech każdy napisze KONIEC, choc znam mtoma będzie tu dalej lał... on ma zawsze racje, nawet gdy kłamie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 14.11.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Złapałem Cię też na oszczerstwie. Pamiętasz jak nazwałeś mnie kłamcą, a potem się raczkiem wycofywałeś? Bardzo lekko przychodzi Ci szastanie tego typu pojęciami. Do tego złapałem Cię na manipulowaniu, wycinanu pasujących Ci fragmentów wypowiedzi innych forumowiczów w tym mojej. Teraz złapałem Cię na nieuważnym czytaniu. Widzisz w wypowiedzi Tichnera cudzysłów czy nie? Ja zacytowałem całą jego wypowiedź, gdzie on cytuje kogoś innego. Teraz już kapujesz? Bo ja bardziej łopatologiczbnie nie potrafię. Czytam Twój tekst dalej i co widzę? Że idziesz w zaparte. Do tego odnosisz się do mojej pierwszej wypowiedzi. Nie dostrzegając sprostowania. To jest jak złapanie za rękę Gregmena. Ja się pomyliłem (a dokładniej źródło z którego korzystałem) Tobie zdarzyło się to kilkakrotnie, potem poprawiłem się, a Ty nie chcesz tego dostrzec. Ja Cię nawet rozumiem. Dałeś tu taki popis, że wszyscy się z lekką z Ciebie nabijają i to ma być taka pokrętna linia obrony. Poza tym nie pisz "KONIEC". Skoro i tak wiadomo, ze za chwilę tu wrócisz, jak to już czyniłeś kilkakrotnie. Zgadzam się z poprzednikami - melisa, zamiast kawy i 10 głębszych oddechów, zamiast pisania co Ci ślina na język przyniesie. To było a'propos plucia. Na Twoim miejscu wolałbym nie mieć żadnego dyplomu i pisać z sensem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 14.11.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 No i nie wytrzymalam....Jako katolik i osoba wierzaca chce powiedziec, ze;1. Katolik to nie osoba zaslepiona fanatycznym i bezkrytycznym sluchaniem i przyjmowaniem za prawde objawiona slow osob w sutannach wypowiadajacych sie za posrednictwem mediow czy w jakikolwiek inny sposob.2. Katolik moze a nawet musi MYSLEC bo ma tzw WOLNA WOLE i ROZUM.3. Jesli sie Katolik smieje z pierdol i glupoty, to nie znaczy, ze: szydzi, klamie, obraza Papieza. A teraz Ci gregmeno powiem tak; czuje sie dziwnie czytajac, ze w/g Ciebie ktos na tym forum obraza wartosci katolickie poprzez smianie sie z (nawet rzekomych jesli wolisz) cytatow z Radia Maryja. Zgadzam sie, ze radio to jest potrzebne i owszem nie neguje ale zawsze jak uslysze rzewne jaja opowiadane wsystko jedno gdzie, to sie bede smiac i nie sadze, ze trafie za to prosto do czelusci piekielnych. Nie po raz pierwszy spotykam sie z tak zdewociala postawa jak u Ciebie, po raz pierwszy jednak widze ja u Ateisty, wiec moze zrewiduj jeszcze raz....Wiara to jedno, a jej interpretacja przez osoby duchowne i swieckie to drugie i nikt mi nic nie bedzie narzucal, jak mam myslec, z czego sie smiac a z czego nie. Gdyby kazda osoba duchowna byla nieomylna to bylby cud prawdziwy. Niestety i wsrod ksiezy jako przedstawicieli Homo Sapiens zdarzaja sie osobniki odznaczjace sie niezmierzona glupota ale i manipulanctwem. Za takie uwarzam namawianie staruszek do oddawania renty na rzekomo swietobliwe cele typu mercedes klasy S na przyklad. I nawet jesli mi rzucisz w twarz, ze nie mam na to dowodu, przejedz sie po polskich parafiach a potem przegalopuj po domach emerytow i rencistow. Owszem ksieza nie slubowali ubostwa ale tu chodzi o przyzwoitosc i zdrowy rozsadek.Nie zapominajmy rowniez, ze to nie Kosciol ruszyl ziemie a Kopernik.Jak wiec widzisz istoty ludzkie nawet duchowne moga sie mylic a nawet gadac niesamowite glupoty. Co mnie natomiast bardzo zastanawia, a wrecz boli, to wrzucanie do jednego wora wypowiedzi JP II i Rydzyka.Czuje sie zniesmaczona wlasnie jako Katolik. Jan Pawel II to dla wielu ikona polskosci i wiary i absolutnie nie zycze sobie aby jakis ateista stawial to imie obok osoby tak malo szanowanej i kontrowersyjnej jak dyrektor radia aby poprzec swoje argumenty.To by bylo na tyle. Pozdrawiam wszystkich Katolikow i Niekatolikow, ktozy umieja sie smiac z glupoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 14.11.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 dokładnie tak. dodam jeszcze, że zagubiliśmy gdzieś sens wątku chyba, że brzmiał "NIE NIE NIE , jestem przeciw" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 14.11.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 dokładnie tak. dodam jeszcze, że zagubiliśmy gdzieś sens wątku chyba, że brzmiał "NIE NIE NIE , jestem przeciw" Nie tylko "jestem przeciw" ale jeszcze "wszyscy muszą wiedzieć że są ode mnie gorsi, bo przecież JA jestem the best" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 14.11.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 A co powiecie na te słowa JP II z 1997 roku? "Watykan może ogłaszać posłanie o Szoah, Papież może chodzić do synagogi, a polskie katolickie radio i tak wie lepiej, co myśleć o Żydach, którzy pragną zniszczyć Polskę". I jego późniejszy komentarz do konfliktu: "Trwajcie w jedności z episkopatem". reasumując, owszem gregmena to największy klamca, troll, ateista, oszolom, zakompleksieniec, ma żone co chodzi w halce, szczaw, ma dużo fałszywych dyplomów, raz ma 15, raz ma 20, raz 30lat, ma rodzien wielodzietną (SKANDAL, pewnie oszolom) i itd..... a prawda jest taka że mtom celowo KLAMAL, ponadto włożenie JPII słów zupełnie kogoś innego w usta jest żenujące... najważniejsze że mtom jest THE BEST dziękuje Katarzynie Kulpińskiej za normalny post, nie zgadza się ze mną to opisala dlaczego i ok, to rozumiem co naprawde wbrew mtomowi uważal JPII o RM Kasiu ja nie wrzucam JPII i Rydzyka do jednego wora, ja tylko podawałem co JPII mówił o RM.... jest to dla mnie autorytet i dlatego wole jego argumenty niż mtoma Ja Panu Bogu codziennie dziękuję, że jest w Polsce takie radio, i że się nazywa Radio Maryja. 29.03.1995, Rzym Radiu Maryja życzę, aby odważnie głosiło Ewangelię słowem i czynem, aby rozprzestrzeniało na falach eteru Chrystusowe orędzie życia, które jest zawsze orędziem prawdy, miłości i solidarności. Równocześnie dziękuję Radiu Maryja za to wielorakie i ofiarne zaangażowanie się w apostolstwo słowa, które dzisiaj jest tak bardzo ważne i tak bardzo potrzebne w naszym kraju. 18.04.1996, Rzym Raduję się obecnością słuchaczy Radia Maryja, które ma siedzibę w Toruniu. Rozgłośnia ta dociera do bardzo wielu rodaków w Polsce i na świecie. Wszystkim słuchaczom i pracownikom Radia życzę tej radości, jaka płynie ze zwiastowania Dobrej Nowiny. Niech Maryja, Gwiazda Nowej Ewangelizacji prowadzi wasze Radio na spotkanie nowych ludzi i nowych czasów. Dziękuję Wam za radiową katechezę, a szczególnie za modlitwy w intencji Kościoła i Papieża. Pozdrowieniem moim obejmuję również wszystkie rozgłośnie katolickie w Polsce, a jest ich wiele. Pomagają one ludziom w odkrywaniu piękna i mocy Ewangelii, która jest drogą do zbawienia każdego człowieka. Wasza działalność i apostolstwo są bardzo cenne, bardzo potrzebne Kościołowi i Ojczyźnie. Niech Wam Bóg błogosławi. 7.06.1999, Toruń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 14.11.2005 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 no a w jakiej kategorii startujemy?dyplomów?zgłaszam się do zawodów:P ps. Tarnobrzega mnie zaskoczyło, naprawdę. Byłam przekonana, że mówi się Tarnobrzegu. Człowiek sie uczy całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 14.11.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 widzę xeno że jesteś kolejnym purystą językowym......, jedna literka ci przeszkadza, ale kłamstwa mtoma są OK bo jest po Twojej stronie, ciekawe masz zasady, powiem Ci szczerze tak trzymaj, w obecnym świecie daleko zajdziesz....idę o zakład że nigdy nie podasz mi źródeł tutejszych tekstów.... wiem ja mialem obowiązek i podalem źródła i jestem feee, a ty możesz gadać co chcesz i nie podasz źródeł cytatów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 14.11.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Złapałem Cię też na oszczerstwie. Pamiętasz jak nazwałeś mnie kłamcą, a potem się raczkiem wycofywałeś? Bardzo lekko przychodzi Ci szastanie tego typu pojęciami. Do tego złapałem Cię na manipulowaniu, wycinanu pasujących Ci fragmentów wypowiedzi innych forumowiczów w tym mojej. Teraz złapałem Cię na nieuważnym czytaniu. Widzisz w wypowiedzi Tichnera cudzysłów czy nie? Ja zacytowałem całą jego wypowiedź, gdzie on cytuje kogoś innego. Teraz już kapujesz? Bo ja bardziej łopatologiczbnie nie potrafię. Czytam Twój tekst dalej i co widzę? Że idziesz w zaparte. Do tego odnosisz się do mojej pierwszej wypowiedzi. Nie dostrzegając sprostowania. To jest jak złapanie za rękę Gregmena. Ja się pomyliłem (a dokładniej źródło z którego korzystałem) Tobie zdarzyło się to kilkakrotnie, potem poprawiłem się, a Ty nie chcesz tego dostrzec. Ja Cię nawet rozumiem. Dałeś tu taki popis, że wszyscy się z lekką z Ciebie nabijają i to ma być taka pokrętna linia obrony. Poza tym nie pisz "KONIEC". Skoro i tak wiadomo, ze za chwilę tu wrócisz, jak to już czyniłeś kilkakrotnie. Zgadzam się z poprzednikami - melisa, zamiast kawy i 10 głębszych oddechów, zamiast pisania co Ci ślina na język przyniesie. To było a'propos plucia. Na Twoim miejscu wolałbym nie mieć żadnego dyplomu i pisać z sensem. ?????????????????? Czytałes to facet? Toz gosciu pisze, że sie pomylił i którys raz to wyjasnia Więc albo czytasz wybiórczo albo manipulujesz.. A słowa JPII, którymi tak tu rzucasz, rozumiesz? Na podstawie tego watku stwierdzam, ze nie rozumiesz. Dowody na 4 stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 14.11.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 widzę xeno że jesteś kolejnym purystą językowym......, jedna literka ci przeszkadza, ale kłamstwa mtoma są OK bo jest po Twojej stronie, ciekawe masz zasady, powiem Ci szczerze tak trzymaj, w obecnym świecie daleko zajdziesz.... idę o zakład że nigdy nie podasz mi źródeł tutejszych tekstów.... wiem ja mialem obowiązek i podalem źródła i jestem feee, a ty możesz gadać co chcesz i nie podasz źródeł cytatów.... Gargamen 1.oh dziekuję, jakbys nie zauwazyl poprosiłam o opinię jak sie pisze to slowo.Ach a czy to nie Ty buahhahahhałeś w innym wątku z Kroyeny za "MOŻE"? 2. za dużo wątków prowadzisz. ten dotyczył RM. uporządkuj sobie. 3. od moich zasad to sie odpimpaj. Ide o zakład, że mam zdrowszy kręgosłup moralny niz Ty. Zajmij sie ocena siebie, nie mnie. 4. dziękuję za zyczenia 5. oczywiście, że ci nie podam, bo nie prowadze zapisków ze stacji radiowych.Mam inny zawód. Chcesz to się tym zajmij. Ach jakbys nie zauwazył to nie ja pisałam cytaty.... Ja tylko stwierdzam,że taki własnie jest ton rozmów, które na własne uszy słyszałam w RM...niedalej jak wczoraj.... Chciałabym Ci nieśmiało równiez wytłumaczyć, że istnieje różnica pomiędzy JPII i RM. 6, gdzie powiedzialam, że jestes FEEE? moze podaj mi źródła? i ponawijajmy o tym z 4 strony.... Gargamen jesli zachowujesz się agresywnie i jestes zawsze na nie w stosunku do kogoś, kto ma inne zdanie niż Ty to naprawde jest to duzy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 14.11.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Rzesz w morde chodzcie ludzie poszukamy jeszcze Perelek, tak jak jest w temacie watku bo to cytatowanie gremeny sie nigdy nie skonczy. Temat mial byc chyba lekki przyjemny i delikatnie przesmiewczy a my sie wszyscy jakos tak wciagnelismy. Moze lepiej przyjac, ze facet ma swoje poglady do ktorych nas nie przekona a my go do swoich i juz. Prawda objawiona. Posmiejmy sie please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 14.11.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Perełka znalazła się sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 14.11.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Daj spokoj Xena.... Perelek chyba Teraz Ci jeszcze seksizm zarzuci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 14.11.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 widzę xeno że jesteś kolejnym purystą językowym......, jedna literka ci przeszkadza, ale kłamstwa mtoma są OK Podaj chociaż jedno moje kłamstwo (a najlepiej dwa, tak by zgadzała się liczba mnoga). Jeżeli tego nie zrobisz bedę musiał nazywać Cię oszczercą. Zgodnie z Twoją definicją kłamstwa, Ty skłamałeś pisząc, że nie podałem swojego maila. Ale to głupie prawda? Tak jak leczenie swoich kompleksów poprzez wysyłanie zdjęć żony z dzieckiem do nieznajomego... Mogę zaryzykować twierdzenie, że jesteś dziwakiem. Poza tym obiecywałes, że znikniesz z tego watku. Nie zrobiłeś tego więc... kłamałeś. I to nie jeden raz. A przez chwilę myślałem, że facet udaje. Teraz już nie wiem co gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 14.11.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Przegooglowalam sobie RM i znalazlam troche perelek, ktorych mozna posluchac na zywo. Fakt, ze nie czytalam calosci jesli to kogos obraza to niech tam nie zaglada. Mozna sie zdrowo posmiac:http://www.schizofrenia.deFakt, ze dlugo sie laduje ale warto poczekac, po prawej na ekrenie bedzie taki szaty ekranik, tam sa fragmenty audycji z RM i rzeczywiscie PERELKI ( nie wiem czy prawdziwe, czy sfabrykowane ale smieszne). Szczegolnie sie ubawilam z numerem o tvp.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 14.11.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Jak ktos nie ma ochoty na schizofrenie, to Perelek c.d.: - Boję się potępienia, boję się diabła, boję się wszystkiego.Wszędzie jest diabeł i mówi do mnie. Już mnie nawet księża nie chcą spowiadać..." - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. Alleluja!! o. Rydzyk: - Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła. ¤ ¤ ¤ ekspert RM: - Byłem na audiencji u ukochanego Ojca Świętego.Patrzę, Polacy, nawet duża grupa. Siedzą sobie na chodniku i czekają na papieża. Patrzę, a oni chleją wódę i cieszą się, że ich nikt nie zaczepia. Prosto z butelek pili. Albo matki katoliczki... jeżdżą do Niemiec na truskawki i zamiast zbierać, to się tam sprzedają, bo to łatwiejszy zarobek. Potem w domu mąż się dziwi: ale ty ciężko pracowałaś, że tyle pieniędzy przywiozłaś. A ona nie truskawki zbierała. Potem do kościoła idzie i się modli...No... wzór do naśladowania. Z dziećmi za rączkę do komunii. Obrzydliwość... Te dzieci są przykrywką dla bydlęcia.. Rydzyk: - A ta prostytucja na drogach? Jakież to wstrętne. I popatrzcie, kto się koło tych narzędzi diabła zatrzymuje. Popatrzcie... góry mięsa z hormonami, bo przecież nie ludzie. Trzeba siać, siać... tak, tak... zwierzęta z hormonami. A potem przychodzą z płaczem do księży. ¤ ¤ ¤ o. Rydzyk: - Wykosztowaliście się na te kiełbasy, na te szynki na święta, a teraz co? Nawet na bilet nie macie, by pojechać do Częstochowy rozmowa na antenie RM: - Ojcze Dyrektorze... mam nowotwora i to złośliwego.- To wszystko dla Boga, córko. ¤ ¤ ¤ ekspert RM: - Czasem w towarzystwie słychać koncert "bąków".Wszystko spowijają trujące wyziewy tych gazów. Z punktu widzenia ekologii jest to barbarzyństwo. ¤ ¤ ¤ telefon do RM: - Miałam do usunięcia ząb... i to mądrości.Bardzo się bałam i poszłam do kościoła, i modliłam się: "Panie Jezu, co to będzie, co to będzie...". I taka myśl mi wtedy przyszła do głowy: to ja się boję o ból zęba, a przecież Jego na tym krzyżu bardziej bolało. No to zaczęłam się modlić i ofiarowałam Jezusowi ten ząb. Poszłam do dentystki, a Jezus mi to wynagrodził i wcale mnie nie bolało. ekspert RM: - Jest taka książka dla dzieci pod tytułem "Doktor Dolitle". To jest straszna książka i jeszcze na dodatek lektura. Ona równa zwierzęta z człowiekiem, czyli równa człowieka ze zwierzęciem. To jest doktryna masońska: świnia jest taka sama jak i ja. ¤ ¤ ¤ o. Rydzyk: - Byłem kilka tygodni temu w Paryżu. Wyszedłem wieczorem szukać eucharystii. Patrzę, a tu wszyscy się bawią, cały Paryż się bawi. Muzyka, kawiarnie, tańce. No szatan, mówię wam, szatan. ¤ ¤ ¤ Kącik dowcipów w Radiu Maryja:- Wie pan, zaczęły wypadać mi włosy.- Był pan u lekarza?- Nie. Same zaczęły. słuchaczka RM: - Pierwsze słowa, które usłyszałam na antenie Maria Radyja,to znaczy Radia Maryja, to to, jak ojciec Tadeusz powiedział, że katolik to jest ciapa. Bardzo mnie to uderzyło i wtedy po raz pierwszy w życiu zaczęłam myśleć. Niech będzie pochwalona Maryja zawsze dziewica. Czy będę na antenie?- Już pan jest na antenie.- A co mi ksiądz za pierdoły opowiada, kiedy mam włączone Radio Maryja i tam teraz słyszę ojca dyrektora!- Bo jeszcze fale radiowe do pana nie zdążyły dolecieć. I proszę się kulturalnie wysławiać.- Aha... ¤ ¤ ¤ o. Rydzyk: - Przyjeżdżają tu do Torunia ludzie i mówią: Jakie to sobie pałace budują księża. A to jest ich dziadostwo, tych ludzi dziadostwo i mały mózg. Zacofanie! . Rydzyk: - Mówią niektórzy, że Ojciec Święty jest konserwatystą. Pewno, że jest, bo na tych biwakach rozmaitych jadał konserwy, bo je lubi... ¤ ¤ ¤ telefon do RM: - Ja jestem już babką, mam 75 lat. Tyle lat żyłam z alkoholikiem, już zaczynam płakać i urodziłam z tym alkoholikiem córkę,która wyszła za mąż też za alkoholika. Urodzili dziecko, też alkoholika... Na dzis to tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts