Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Perełki Ojca Rydzyka

Gość

Recommended Posts

nioe bronię

jest demokracja, wolnośc slowa!!!!

swoją drogą ciekawe czemu nie atakujecie NIE???????????/

ot ubaw mam z was katoliczków....... przecież ten wasz Jezus mówił o miłości wobec nieprzyjaciół a wy tu plujecie na drugiego że BUAHAHHAHAHHAH........

mają na uwadze ze jesteś ateistą polecam Ci książke Normana Dawisa "historia polski" po przeczytaniu poprosze o komentarz co do tego forum!!!!!MYŚLMY LUDZIE BO TO NAPRAWDE ŻADNEGO BÓLU NIE SPRAWIA!!!!

• Odpowiedzi 429
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

telefon do RM:

- Człowiek, który nie modli się i nie słucha Radia Maryja, jest jak to bydlę.

¤ ¤ ¤

o. Rydzyk:

- Patrzę... leży na ziemi nieprzytomna staruszka. Podchodzę i pytam ją, co się stało? A ona: - A co to pana obchodzi?

¤ ¤ ¤

rozmowy na antenie RM:

- Jest u nas dzisiaj w rozgłośni Marcin. Skąd przyjechałeś?

- Z Bydgoszczy.

- A ile się jedzie z Bydgoszczy do Torunia?

- Półtorej godziny.

- Jesteś bardzo dzielny, Marcinie.

o. Rydzyk:

- Rozmawiam kiedyś z taką dziewczyną. Niby sukienka do ziemi... dobrze, ale patrzę, a tu taki dekolt... rozpruty niemal do pępka. Biedne dziecko... myślę sobie... potem dziwisz się, że mężczyźni patrzą na ciebie jak na zwierzę. Kochani, trzeba siać, siać i zbierać ziarno.

Jakoś dzisiaj nie kontaktuję tak... dobrze.

¤ ¤ ¤

o. Rydzyk:

- Byłem kiedyś w Niemczech i patrzyłem na ich młodzież. I myślałem sobie... kiedyś to tu była wspaniała młodzież. A dziś w Polsce patrzę, a tu całują się na przystanku. I nie zwrócisz uwagi... bo jak zwrócisz, to by człowieka zabili.

*Dziś 8 marca. Doskonała okazja aby............. wszystkie kobiety wyznały swoje grzechy.

*Słuchaczka: Czy jak się modlę codziennie i spowiadam, ale też używam wibratora -wie ksiądz, co to jest?

- ale po to, aby nie grzeszyć z mężczyznami, to grzeszę?

*Ekspert Radia Maryja:

Filmy rysunkowe są narzędziem dewastacji psychiki dziecka.

Ich bohaterowie są głosicielami satanizmu na przykład ten kwaczący kaczor Donald...

On nie zna litości. Jest okrutny i bezwzględny. Jeśli nawet dochodzi do jakiegoś celu, to po trupach.

*Słuchaczka:

Niestety jestem za tym, że jak dziecko jest chore...znaczy płód jest chory nieuleczalnie, to powinno się dopuszczać aborcję.

Prowadzący audycję:

To panią powinno się w pierwszej kolejności zabić, nie to dziecko.

*Słuchaczka:

Ja dzwonię ze Stanów. U nas jest już taka deprawacja i kultura śmierci, że w szkołach stoją automaty do sprzedaży prezerwatyw.

o. Jacek: To pani nie dzwoni ze Stanów, tylko z piekła.

*telefon do RMR:

Ja sam na sobie dokonałem eutanazji, bo się zatruwam trucizną o nazwie alkohol. Dzisiaj byłem w kościele - pierwszy raz od wielu lat - i jak posłuchałem co wy tam za idiotyzmy wygadujecie, Bogu dziękuję, że jestem alkoholikiem.

Nazywam się Marian z Płocka...

*telefon do RMR:

Najdroższy ojcze Rydzyku. Jesteśmy z tobą. Jakby ktoś chciał na ciebie rękę podnieść, to ja nie wiem co bym mu zrobiła... najdroższy i uwielbiony ojcze. Ty jesteś dla mnie więcej jak Bóg... (płacz) Sto razy więcej jak Bóg... ukochany ojcze. Oni wszyscy będą musieli z tego kiedyś zdać świadectwo. Przed Bogiem i przed tobą, ty będziesz siedział na jego prawicy.

*o. Rydzyk:

Kochani... należy siać, siać, siać! Trzeba siać, aby urosło. Siać... siać, a jak nie będziecie siać, to... to i tak urośnie.

*Słuchaczka:

Moja siostra nie ma już jednej nogi, a teraz jest w szpitalu i grozi jej druga amputacja.

o. Piotr: Ale Chrystus ją kocha i ma w tym zapewne jakiś plan.

*Słuchacz:

Wy tylko alleluja, alleluja, alleluja i do przodu...siać, siać i siać. Czy to nie jest już nudne?

o. Piotr:

A pan się schlał po prostu jak świnia...

*Prowadzący audycję:

Pani Rozalio... czy może pani już zakończyć swoją wypowiedź? Już dosyć głupot pani, jak na jeden raz, powiedziała.

*Słuchaczka:

A ci kolarze co to jadą z pielgrzymką do Hiszpanii, to& powinni jechać przez Gwadelupę, bo będzie im bliżej.

Prowadzący audycję:

Bardzo dziękujemy za ten telefon, z tym, że w Hiszpanii nie ma Gwadelupy, tylko w Meksyku, a to by było trochę za daleko... ale dziękujemy.

*Słuchacz:

Ksiądz nie chciał pochować za darmo mojego ojca. Jak się zapytałem, co mam zrobić, bo jest lato i gorąco, to on odpowiedział: "Zamarynuj go sobie"

Prowadzący audycję:

No... pan jest chyba członkiem SLD.

Teraz to juz chyba rzeczywiscie skoncze na dzisiaj :lol:

Gość gregmena
A co powiecie na te słowa JP II z 1997 roku?

"Watykan może ogłaszać posłanie o Szoah, Papież może chodzić do synagogi, a polskie katolickie radio i tak wie lepiej, co myśleć o Żydach, którzy pragną zniszczyć Polskę".

I jego późniejszy komentarz do konfliktu: "Trwajcie w jedności z episkopatem".

mtom prosiłes by ci podac choc jedno Twoje kłamstwo

otoż napisałeś "słowa JP II z 1997 roku"

a nie jest prawdą że autorem tych słow jest JPII

możesz teraz sie pocieszyć i napisac że kłamałem 1000 razy i że mam 1000 kompleksów, ale jesteś zwykłym kłamcą, w dodatku najgorszym wkładasz w czyjeś usta słowa których ta osoba niewypowiedziała....

pytam kolejny raz jak oceniacie postępowanie mtoma, że moje BARDZO NEGATYWNIE TO WIEM!!!!! ale jak oceniacie człowieka który by udowodnic swoją tezę jest zdolny w usta papieża włożyć słowa kogoś innego, czy to nie jest ohydne, czy po prostu zgadzacie się że dyskutując zawsze należy używac takich sposobów jak mtom????

w mojej opini o RM zostane przy słowach JPII

"Ja Panu Bogu codziennie dziękuję, że jest w Polsce takie radio, i że się nazywa Radio Maryja."

wy zostaniecie przy swoich....

Aż wierzyć się nie chce, że to prawda. Ale dobre :D

Skoro moja pomyłka (do czego się zresztą przyznałem) została zakwalifikowana jako kłamstwo to ile Ty ich masz na sumieniu? Gdzie następne? Napisałeś "kłamstwa". Czyżby kolejne Twoje kłamstwo. (ale ubaw :D :D :D )

Grzesiu Gregmeno i widzisz do czego doprowadziłeś? Wszyscy się z Ciebie śmieją. Nawet 10 dyplomów i 5 żon w halkach czy koszulkach tego nie zmieni. :roll:

Jeżeli te maile ze skanami i zdjęciami były zawoalowaną prośbą o publiczne dowartościowanie i podziwiane Ciebie, to zaczynam Cię rozumieć czemu się tak ciskasz. :wink:

Świat pełen jest zakręconych kolesi... 8)

Gość gregmena

aha

ty możesz sie mylić

a ja jak sie myle to kłamię

AHA...

i jeszcze jedno wklej to zdjęcie w halce albo mi podeślij... bo masz zwidy... jeśli zwykłą koszulke nazywasz halką

wklej wklej, niech ludzie zobaczą o PRAWDOMÓWNY mtomie co nazywasz halką!!!!!!!!!!

mtom na pewno nie zalezy mi na dowartościowaniu człowieka który wie że nie są to słowa JPII a pisze że on to powiedział, a potem wciska kit że to pomyłka.... świadome kłamstwo....

aha

ty możesz sie mylić

a ja jak sie myle to kłamię

AHA...

Grzesiu, albo przyjmujemy jednolite i jednakowe zasady dla wszystkich czy nie. Ale widzę, że zaczynasz powoli kapować. Jeszcze ze 2 miesiące i osiągnę sukces pedagogiczny. :D

i jeszcze jedno wklej to zdjęcie w halce albo mi podeślij... bo masz zwidy... jeśli zwykłą koszulke nazywasz halką

Grzesiu nie przyglądam się tak wnikliwie garderobie Twojej żony. Czyżby taki był cel przesłania tych zdjęć. A co ona na to? Wie chociaż o tym?

Poza tym napisałem w kolejnym poście, jak zwróciłeś mi uwagę "w halce lub koszulce". Musisz uważniej czytać. Co miałeś na maturze z polskiego?

:wink:

wklej wklej, niech ludzie zobaczą o PRAWDOMÓWNY mtomie co nazywasz halką!!!!!!!!!!

Grzesiu, nie denerwuj się już tak. Spokojnie. Mówiłem wszak, że jesteś wdzięcznym tematem do nabijania się. A śmiech to zdrowie. Ciebie traktuję w kategorii żartu. Dalej mam cichą nadzieję, że robisz sobie jaja.

mtom na pewno nie zalezy mi na dowartościowaniu człowieka który wie że nie są to słowa JPII a pisze że on to powiedział, a potem wciska kit że to pomyłka.... świadome kłamstwo....

A jak udowodnisz, że było to świadome kłamstwo? Poza tym napisałeś "kłamstwa". Znajdź drugie.

Dla zabawy umówmy się tak - poddajmy to pod osąd forumowiczów. Przeprowadź dowód, że postąpiłem świadomie i poczekamy co inni powiedzą, ok? Może nawet zrobimy ankietę? Jak przegram wtedy odszczekam wszystko, stwierdzę, że jesteś ponadprzeciętną jednostką o głębokich i wyważonych opiniach. Zgoda? Chyba, że masz już dość, wtedy daj znać. :wink:

A ja tam se dalej pozawijam w te sreberka; to a propos slow JPII

"POLITYKA I RELIGIA TO DWA ROZNE SWIATY! POLITYKA I RELIGIA MUSZA ZOSTAC ROZDZIELONE"

Ojciec Tadeusz Rydzyk zadeklarował na falach Radia Maryja, że w wyborach prezydenckich poprze Lecha Kaczyńskiego, a w parlamentarnych - Annę Sobecką z LPR. Zganił Platformę Obywatelską za "promowanie pedalstwa".

Dyrektor toruńskiej rozgłośni nie wymienił Kaczyńskiego z nazwiska, ale też nie pozostawił żadnych wątpliwości, o kogo mu chodzi. W audycji "Rozmowy niedokończone" emitowanej w nocy z czwartku na piątek przyznał: - Ja już wiem, na kogo zagłosuję.

Zaczął od ujawnienia swojego kandydata do Sejmu. - To Anna Sobecka, liderka listy LPR w Toruniu - mówił.

O swoim kandydacie na prezydenta powiedział: - To nie jest człowiek z LPR. To nie jest Donald Tusk ani żaden inny człowiek powiązany z lewicą. To jest kandydat związany z prawicą, bardzo liczący się w sondażach, mający realne szanse na wejście do drugiej tury i zwycięstwo.

Te kryteria spełnia tylko jeden człowiek: Lech Kaczyński. Na potwierdzenie ojciec Rydzyk zapewnił słuchaczy, że PiS ostatnio się zmienił i jest to partia godna poparcia: - Kiedyś było między nami różnie, ale zapomnijmy im stare grzechy - mówił.

Adam Bielan, rzecznik prasowy Lecha Kaczyńskiego, od "Gazety" dowiedział się o poparciu Radia Maryja dla swojego szefa. - To dla nas dobra wiadomość. Cieszymy się z każdego poparcia. Chcemy zbudować dużą partię prawicy w Polsce, która grupuje różne nurty.

Na poparcie ojca Rydzyka nie ma co liczyć PO - potencjalny koalicjant PiS w przyszłym rządzie. Platformie dostało się na antenie RM za program obniżenia podatków: - To jest eksterminacja, przygotować tak wszystko, żeby ludzie sami padali, żeby się nie mogli leczyć. Żeby bogaci byli bogatsi, oligarchowie jeszcze bogatsi, a reszta w nędzy - komentował redemptorysta. - Przecież Platforma chce pedalstwa! - dodał ojciec Rydzyk, nie wyjaśniając, co dokładnie ma na myśli.

- Taki język nie powinien być obecny w żadnej publicznej debacie. Przykro, że te słowa wypowiada osoba duchowna - mówi zbulwersowany Grzegorz Schetyna, sekretarz generalny PO. - Wszyscy wiemy, jak wiele kosztowała nas walka o wolność słowa. Szkoda, że niektórzy nie potrafią z niej korzystać - dodaje.

Podaje zrodlo:

http://www.serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2898646.html

Złapałem Cię też na oszczerstwie. Pamiętasz jak nazwałeś mnie kłamcą, a potem się raczkiem wycofywałeś? Bardzo lekko przychodzi Ci szastanie tego typu pojęciami.

Do tego złapałem Cię na manipulowaniu, wycinanu pasujących Ci fragmentów wypowiedzi innych forumowiczów w tym mojej.

Teraz złapałem Cię na nieuważnym czytaniu. Widzisz w wypowiedzi Tichnera cudzysłów czy nie? Ja zacytowałem całą jego wypowiedź, gdzie on cytuje kogoś innego. Teraz już kapujesz? Bo ja bardziej łopatologiczbnie nie potrafię. :wink:

Czytam Twój tekst dalej i co widzę? Że idziesz w zaparte. Do tego odnosisz się do mojej pierwszej wypowiedzi. Nie dostrzegając sprostowania. To jest jak złapanie za rękę Gregmena. Ja się pomyliłem (a dokładniej źródło z którego korzystałem) Tobie zdarzyło się to kilkakrotnie, potem poprawiłem się, a Ty nie chcesz tego dostrzec.

Ja Cię nawet rozumiem. Dałeś tu taki popis, że wszyscy się z lekką z Ciebie nabijają i to ma być taka pokrętna linia obrony.

Poza tym nie pisz "KONIEC". Skoro i tak wiadomo, ze za chwilę tu wrócisz, jak to już czyniłeś kilkakrotnie. :D

Zgadzam się z poprzednikami - melisa, zamiast kawy i 10 głębszych oddechów, zamiast pisania co Ci ślina na język przyniesie. To było a'propos plucia. :wink:

Na Twoim miejscu wolałbym nie mieć żadnego dyplomu i pisać z sensem. :wink:

??????????????????

Czytałes to facet? Toz gosciu pisze, że sie pomylił i którys raz to wyjasnia

Więc albo czytasz wybiórczo albo manipulujesz..

A słowa JPII, którymi tak tu rzucasz, rozumiesz?

Na podstawie tego watku stwierdzam, ze nie rozumiesz. Dowody na 4 stronach.

Cytuję sama siebie, bo drugi bohater watku :D /obok ojca R./chyba nie dostrzegł :D :D, a

dalsze jego posty tylko to potwierdzają. Widoczne są: moralnośc Kalego. I to samo w sobie jest dowodem na to, że nie zrozumiał czegokolwiek z przesłania JPII. W przeciwnym wypadku inaczej odnosiłby sie do ludzi.

Jego celem jest mtom. Teraz nawet zone poswięci, by udowodnic że jego oponent to kłamca. Tzn. moim zdaniem chce goiscia sprowokować do wklejenia tego zdjecia, żeby głosić, że mtom kłamał piszac, że zdjęcia usunął. Albo to wcale nie jego żona i mu wisi, gdzie to zdjęcie się pojawi.??????

ps. Potwierdzam, co napisała poprzedniczka. Słuchałam tyjchaudycji przedwyborczych. Byłam zniesmaczona.

Szczególnie te przed II turą. :-?

Gość gregmena
A co powiecie na te słowa JP II z 1997 roku?

"Watykan może ogłaszać posłanie o Szoah, Papież może chodzić do synagogi, a polskie katolickie radio i tak wie lepiej, co myśleć o Żydach, którzy pragną zniszczyć Polskę".

I jego późniejszy komentarz do konfliktu: "Trwajcie w jedności z episkopatem".

PRAWDA = autor Pani Bogucka

ok mtom

proponuje ankietę czy dobrze mtom zrobił pisząc nieprawdę że są to słowa JPII

ja obstawiam wynik że źle zrobił

masz racje mtom

jednakowe zasady, fakt: jesteśmy kłamcami...

czyli celowo kłamałeś pisząc że to JPII powiedział, więdząc że kto inny to napisał???? to zdjęcie z halką wklej, niech wszyscy zobaczą jak to pruderyjny mtom zobaczył w koszulce halke.... toż teraz człowiek w spodnie się ubierze a taki mtom powie że stringi, buahahaahhaha

witamy dobrzykowice, to czołowy światły umysł, świetny rozmówca, onegdaj zasłynął udowadniając że w Polsce problem mammografi jest rozwiązany przez TVPII

co do polityki cieszy wreszcie sojusz PO z SLD, wreszcie utęskniona i długo oczekiwana koalicja.....

http://www.ojciec-dyrektor.de/

Po prawej stronie "serwisu" jest pole "Posłuchaj radia maryja" gdzie jest lista ok 50 tekstów w wersji audio, polecam :D Niezły jest kawałek trzeci pt. Nie zapomnij :D

No nareszcie, moze Ciebie posluchaja Dobrzykowice, wczoraj podalam tez ten link tylko pod http://www.schizofrenia.de

Mialo byc smiesznie a zrobilo sie tak, ze rece opadly.