dobrzykowice 15.11.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 No nareszcie, moze Ciebie posluchaja Dobrzykowice, wczoraj podalam tez ten link tylko pod http://www.schizofrenia.de Mialo byc smiesznie a zrobilo sie tak, ze rece opadly. Sorki że Cię zdublowałem myślę jednak że materiał zawarty na tej stronie jest tego warty Majka co do radyjka to też go można posłuchać, potrzebny jest tylko Real Player Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 15.11.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Warty to malo powiedziane... WOYEEAAAH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 15.11.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Świeci słońce, czy descz pada, zawsze równo jestem rada, słysząc głos Twój z odbiornika, co wnętrzności me przenika ! Ojcze Dyrektorze Święty, droższyś mi nad Sakramenty ! Ja poświęcę życie swoje, aby znosić męki, znoje, będąc Twoim akolitą w ciężkim boju z sodomitą ! Lecz najbardziej wdzięcznam Tobie żeś, o Święty, mnie w tej dobie wyrwał z jarzma nieznośnego - jarzma umysłu wolnego. W Tobie jednym ukojenie, Zbędnym staje się myślenie gdy Twój słodki głos przemawia, co mam robić - jasno stawia. Dość już mason w Polsce rządzi, dość zmęczony naród błądzi ! Ojciec będzie nam hetmanem - królując nad Bogiem Panem, ześle nam Nowy Porządek - na coż nam zdrowy rozsądek ? Na dźwięk Świętego Imienia Syjon w karła się przemienia, spada z Unii też zasłona zaciągnięta przez masona by omamić braci w wierze lecz na darmo - gdyż w eterze czuwa siła niezmierzona Ty, co boskie masz znamiona, objawiłeś Unii lica - europejska nierządnica ! Wzbudź, mój Ojcze, siłę we mnie, bym wszystkich, co potajemnie wspierać Radio się wzbraniają i wydatki inne mają, niźli w każdej dnia godzinie ofiarować coś Rodzinie, abym żmije te opasłe, szatana bękarty własne, Twoją siłą zadusiła, Polskę z plugawstw oczyściła ! Ześlij, Ojcze, nam natchnienie, Mów jeno, cóż czynić mamy ! na jedno Twoje skinienie wyrzucim Żyda za bramy ! dla jasności , nie jest to moja twórczość i publikuję to bez zgody autora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 15.11.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 jako słońce zajaśniał mi ten wiersz na monitorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 15.11.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 A co powiecie na te słowa JP II z 1997 roku? "Watykan może ogłaszać posłanie o Szoah, Papież może chodzić do synagogi, a polskie katolickie radio i tak wie lepiej, co myśleć o Żydach, którzy pragną zniszczyć Polskę". I jego późniejszy komentarz do konfliktu: "Trwajcie w jedności z episkopatem". jak zwał tak zwał, kłamstwo czy pomyłka, ale to NIEPRAWDA co napisałeś, a w dodatku dla udowodnienia swojej tezy w usta papieża kogoś innego słowa, perfidnie żenujące.... ale ważne że dzięki temu Cię wszyscy polubili, wiem na przyszłość że dla udowadniania swojej racji moge ja ty klamać i to jest sluszne widzę że kłamstwo mtoma nikogo nie uraża, jest OK, tylko gregmena jest beee, mtom klamać może, jakimi ludźmi jest kasia kulpinska, mtom, dobrzykowice i reszta doskonale wlasnie pokazuje, jaki macie poziom rozmowy - strona http://www.schizofrenia.de GRATULUJE, tak macie racje to wasz poziom ja drodzy katolicy pozostanę przy opini JPII o RM, a nie przy waszej, to miłe że tu wykształtowałem sobie kilka nowych kompleksów i to co myśle i to miłe że jest to zgodne z nauką JPII, a dla was niech przewodnikiem będzie http://www.schizofrenia.de GRATULUJE kultury wysokich lotów, czego przejawem jest ta strona Ja Panu Bogu codziennie dziękuję, że jest w Polsce takie radio, i że się nazywa Radio Maryja. 29.03.1995, Rzym Radiu Maryja życzę, aby odważnie głosiło Ewangelię słowem i czynem, aby rozprzestrzeniało na falach eteru Chrystusowe orędzie życia, które jest zawsze orędziem prawdy, miłości i solidarności. Równocześnie dziękuję Radiu Maryja za to wielorakie i ofiarne zaangażowanie się w apostolstwo słowa, które dzisiaj jest tak bardzo ważne i tak bardzo potrzebne w naszym kraju. 18.04.1996, Rzym Raduję się obecnością słuchaczy Radia Maryja, które ma siedzibę w Toruniu. Rozgłośnia ta dociera do bardzo wielu rodaków w Polsce i na świecie. Wszystkim słuchaczom i pracownikom Radia życzę tej radości, jaka płynie ze zwiastowania Dobrej Nowiny. Niech Maryja, Gwiazda Nowej Ewangelizacji prowadzi wasze Radio na spotkanie nowych ludzi i nowych czasów. Dziękuję Wam za radiową katechezę, a szczególnie za modlitwy w intencji Kościoła i Papieża. Pozdrowieniem moim obejmuję również wszystkie rozgłośnie katolickie w Polsce, a jest ich wiele. Pomagają one ludziom w odkrywaniu piękna i mocy Ewangelii, która jest drogą do zbawienia każdego człowieka. Wasza działalność i apostolstwo są bardzo cenne, bardzo potrzebne Kościołowi i Ojczyźnie. Niech Wam Bóg błogosławi. 7.06.1999, Toruń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 15.11.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 A tutaj prawdziwa perełka z samego żródła - archiwum audycji Rozmowy niedokończone w formacie mp3 : http://www.radiomaryja.pl/rozmowyn.htm Niestety z tego co zdążyłem się zorientować zostały odpowiednio "obrobione" i nie ma (chyba) wypowiedzi słuchaczy tylko teksty "specjalistów i fachowców". Dobre jednak i to , w końcu nie kazdy ma czas i ochotę czekać do 22:00 w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.11.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Świeci słońce, czy descz pada, zawsze równo jestem rada, słysząc głos Twój z odbiornika, co wnętrzności me przenika ! Ojcze Dyrektorze Święty, droższyś mi nad Sakramenty ! Ja poświęcę życie swoje, aby znosić męki, znoje, będąc Twoim akolitą w ciężkim boju z sodomitą ! Lecz najbardziej wdzięcznam Tobie żeś, o Święty, mnie w tej dobie wyrwał z jarzma nieznośnego - jarzma umysłu wolnego. W Tobie jednym ukojenie, Zbędnym staje się myślenie gdy Twój słodki głos przemawia, co mam robić - jasno stawia. Dość już mason w Polsce rządzi, dość zmęczony naród błądzi ! Ojciec będzie nam hetmanem - królując nad Bogiem Panem, ześle nam Nowy Porządek - na coż nam zdrowy rozsądek ? Na dźwięk Świętego Imienia Syjon w karła się przemienia, spada z Unii też zasłona zaciągnięta przez masona by omamić braci w wierze lecz na darmo - gdyż w eterze czuwa siła niezmierzona Ty, co boskie masz znamiona, objawiłeś Unii lica - europejska nierządnica ! Wzbudź, mój Ojcze, siłę we mnie, bym wszystkich, co potajemnie wspierać Radio się wzbraniają i wydatki inne mają, niźli w każdej dnia godzinie ofiarować coś Rodzinie, abym żmije te opasłe, szatana bękarty własne, Twoją siłą zadusiła, Polskę z plugawstw oczyściła ! Ześlij, Ojcze, nam natchnienie, Mów jeno, cóż czynić mamy ! na jedno Twoje skinienie wyrzucim Żyda za bramy ! dla jasności , nie jest to moja twórczość i publikuję to bez zgody autora Mocny tekst. A jaki zaangażowany Tyle, że dokuonując jego egzegezy stwierdzam, ze można w nim dopatrzyć się hmmmm..... świetokradztwa/ bluznierstwa? ba łwochwalstwa?/? Chodzi mi o jakże poetycko ujety fragment "Ojcze Dyrektorze Święty, droższyś mi nad Sakramenty !" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 15.11.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 widzę że kłamstwo mtoma nikogo nie uraża, jest OK, tylko gregmena jest beee, mtom klamać może, jakimi ludźmi jest kasia kulpinska, mtom, dobrzykowice i reszta doskonale wlasnie pokazuje, jaki macie poziom rozmowy - strona http://www.schizofrenia.de GRATULUJE, tak macie racje to wasz poziom Drogi Gregmeno nie kasiuj mi tu z malej litery, to a propos poziomu Podpuszczam oczywiscie. Po drugie; nie oceniaj bo sam bedziesz oceniany, co do poziomu rozmowy jak najwyrazniej mamy rozbiezne zdanie ale w przeciwienstwie do Ciebie ani razu nie obrazilam Cie wiec sobie rowniez nie zycze obrazania mojej osoby. Jakim jestem czlowiekiem tez nie Tobie oceniac - chyba sie zagalopowales nie na swoja pozycje. Jesli Ci sie nie podoba to nie wystepuj tu z pseudomisja i przyjmij do wiadomosci ,ze istnieja ludzie, ktorzy maja prawo do innego zdania, co nie oznacza, ze musisz ich obrazac i do znudzenia wklejac jeden i ten sam cytat. Jeszcze raz Ci powtarzam, ze Wiara Katolicka a klaskanie Rydzykowi to dwie rozne rzeczy i jesli dla Ciebie to jedno i to samo to super. Pozwol innym miec odmienne zdanie. To znowu a propos poziomu rozmowy. P.S. Ciekawe, ze nie odniosles sie nijak do wklejonego przeze mnie cytatu JPII o rozdzieleniu kosciola od polityki i przytoczonego wywiadu z Rydzykiem o wyborach i pedalstwie. Ale moze poziom faktow tez Ci nie odpowiada... Z powazaniem: Katarzyna Kulpinska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 15.11.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 A tutaj małe zaskoczenie, czyzby nasz marszalek sejmu udzielal sie swego czasu w radyjku ? http://www.radiomaryja.pl/archiwum/feliet/aut_f_k.htm Ciekawych rzeczy mozna się o człowieku dowiedzieć (jeżeli to jest on), jedno jeste pewne stosunek do homoseksualizmu ma identyczny jak nasz przyszły prezydent .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.11.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 To jest lepsze. Albo raczej smutniejsze.. I z oryginalnej strony http://www.radiomaryja.pl/ataki-tvn.htm tak jak pisałam, stałe tworzenie nastroju zagrożenia i spisków..... bo cały świat przeciwko mnie.........tzn NAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.11.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 A tutaj małe zaskoczenie, czyzby nasz marszalek sejmu udzielal sie swego czasu w radyjku ? http://www.radiomaryja.pl/archiwum/feliet/aut_f_k.htm Ciekawych rzeczy mozna się o człowieku dowiedzieć (jeżeli to jest on), jedno jeste pewne stosunek do homoseksualizmu ma identyczny jak nasz przyszły prezydent .... Nie wiedziałeś? A co myślicie o protestach /pewnie skutecznych przeciwko kandydatce na pełnomocnika rzadu, z powodu tego, ze kobita jest zwolenikiem moliwości zapłodnienia in vitro?? Do tego/dla mnie groteska/ żądanie szefa LPR, by rzad przedstawił oficjalne stanowisko w kwestii dopuszczalności metod sztucznego zapłodnienia!!1 Ludzie, do czego to doprowadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 15.11.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Ponizej fragment jednego z materiałów do których Dropsiak podał link: "Brak tolerancji dla katolików Terroryści medialni pokazani zostali od strony kuchni. Jakaż ona jest odrażająca! Czyż mogą w tym brudnym, przepełnionym kłamstwem i manipulacją miejscu powstawać opracowania spełniające cechy rzetelnych informacji? My, którzy zobaczyliśmy ową kuchnię, mamy zdanie wyrobione. Nas już nie omamią kłamstwa i oszczerstwa przekazywane w kolorowym opakowaniu jako prawda i rzeczywistość. Jak jednak dotrzeć do tych, którym zapewne opakowanie esbeckich metod wystarczy? Jak ich ustrzec przed kolejną manipulacją? To my wszyscy powinniśmy się włączyć w przekaz. Musimy im o tym powiedzieć. Trzeba również żądać od instytucji powołanych w Polsce do strzeżenia prawa, w tym również od Prokuratora Generalnego, aby swój obowiązek wypełniły, aby strzegły obywateli (także wtedy, gdy są duchownymi) przed napaścią, inwigilacją, oszczerstwami. Jeśli instytucje państwa będą wypełniały swą rolę, wtedy będziemy się czuli ludźmi wolnymi. Niech reakcja na to wydarzenie ze strony instytucji państwowych będzie sprawdzianem: czy rzeczywiście katolik, słuchacz Radia Maryja jest w Polsce traktowany jak obywatel gorszej kategorii. Przed 10 laty Jan Paweł II w Skoczowie mówił do nas: "Wbrew pozorom praw sumienia trzeba bronić także dzisiaj. Pod hasłami tolerancji w życiu publicznym i w środkach masowego przekazu szerzy się nieraz wielka, może coraz większa nietolerancja. Odczuwają to boleśnie ludzie wierzący. Zauważa się tendencje do spychania ich na margines życia społecznego, ośmiesza się i wyszydza to, co dla nich stanowi nieraz największą świętość. Te formy powracającej dyskryminacji budzą niepokój i muszą dawać wiele do myślenia". Ocena przedstawiona przez Ojca Świętego przed 10 laty jakże dobrze opisuje również stan obecny. Czy terroryści medialni będą nam nadal wyznaczać standardy postępowania?" nie uważacie, że styl wypowiedzi jest łudząco podobny do stylu jednego takiego wypowiadającego się w tym wątku ? Dodam tylko że powyższy tekst napisał Pan Profesor.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 15.11.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 no widzicie, tyle czasu prosilem xene o źródła, jak się chce to można, sam przesłaem babie budowniczenu "perełke"na meila po prostu na szczescie to wolny kraj, i wy macie o RM opinię jako katolicy taką jak prezentuje n.p. http://www.schizofrenia.de, a ja mam opinię o RM identyczną jak JPII i OKchyba można mieć rożne autorytety???? zgoda ale kilka razy prosilem byście sie ustosunkowali do przekrętu mtoma i włożeniu w usta papieża słow zupenie innej osoby, czyli napisaniu nieprawdy.... czy wam takie argumenty odpowiadają by udowodnić ze sie ma rację???? i nie chodzi mi o kolejny wywód że gregmena jest beeee to już wszyscy ustaliliśmy, tylko o ocenę takiego czynu jakiego dokonał mtom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.11.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Widzę, że pan Donald Tusk po przegranych wyborach prezydenckich zaczął dorabiać w reklamie konfekcji. Doszło nawet do tego, że gwoździem programowym jego wystąpienia sejmowego stało się lansowanie moherowych beretów. Mam w związku z tym małe pytanko do fachowca od reklamy. Gdzie można kupić taki gustowny męski moherowy berecik? Nie za bardzo znam się na kupowaniu, a też chciałbym być trendy. nad. Grzegorz Fuławka http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=dd&dat=20051115&id=dd12.txt i jeszcze jedna przenikliwa analiza: Zastanawia, dlaczego dwa dni po udzieleniu polskiemu rządowi wotum zaufania ostatecznie został zatwierdzony rząd wielkiej koalicji CDU - CSU - SPD w Niemczech. Czyżby nasi "serdeczni" sąsiedzi czekali? Na co? Może liczyli na polityczny uwiąd rządu premiera Marcinkiewicza? W jakim celu przed naszymi wyborami przyjechała do Polski Angela Merkel na spotkanie z Donaldem Tuskiem? Czy złożył jej jakieś obietnice? Pytań może być więcej, szczególnie po maratonie wyborczym, w którym PO i "prezydent Tusk" zachowywali się jak zwycięzcy, zresztą przy pomocy "przetresowanych" dziennikarzy. Dziś, po wyborach, karty będzie u nas rozdawał kto inny, a koalicyjny rząd niemiecki już zapowiada, w poprzek obietnic wyborczych, podwyższenie wieku emerytalnego, podwyższenie podatków dla najbogatszych i tym podobne cymesy. A może miało być inaczej, gdyby wygrali PO i "prezydent Tusk"? Może to Polska miała jeszcze bardziej finansować niemieckie bezrobocie, jak to już czyni, jeśli chodzi o rynek zbytu dla niemieckich producentów zapewniony w wielkich obcych sieciach handlowych? Nie bez powodu w "sąsiedniej" prasie słychać było larum, że "dla Polski i zagranicy nadchodzą ciężkie czasy", bo wygrali PiS i Lech Kaczyński. Danuta Lewandowicz zródło to samo ps i jeszcze link o aferze z in vitro żródło oryginalne, bez manipulacji http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20051115&id=po01.txt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.11.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 a ja mam opinię o RM identyczną jak JPII i OK gregmena, Ty nie wiesz, jaką opinię miał Jan Paweł II o RM. Ty tylko szafujesz jego wypowiedziami. a teraz - przeczytaj, zastanów się, przejdź się na spacer, a potem odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.11.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 a ja mam opinię o RM identyczną jak JPII i OK gregmena, Ty nie wiesz, jaką opinię miał Jan Paweł II o RM. Ty tylko szafujesz jego wypowiedziami. a teraz - przeczytaj, zastanów się, przejdź się na spacer, a potem odpowiedz Majka, jak juz pisałam, uważam, że on w ogóle nie rozumie czego JPII nauczał. Dowodem na to sa jego posty i widioczne w nich podejscie do ludzi. Ale mielismy do niego nie wracać, bo to nie na temat. Słyszałas o perełkach na goscinnych występach?? LPR wywołała awanturę w europarlamencie PAP - dodane 16 minut temu Do przepychanek i wyzwisk doszło w Parlamencie Europejskim w Strasburgu pomiędzy eurodeputowanymi LPR-u i parlamentarzystkami z grupy socjalistycznej z powodu zorganizowanej przez Polaków na terenie Parlamentu wystawy przeciwko aborcji. Po trwającej kilkanaście minut awanturze, która przyciągnęła uwagę kilkudziesięciu osób, służby Parlamentu Europejskiego usunęły z wystawy budzące najwięcej kontrowersji zdjęcie przedstawiające dzieci w obozie koncentracyjnym. Ja sama dokonałam aborcji i nie zgadzam się, by porównywano mnie z nazistami - krzyczał portugalska socjalistka Ana Gomez. To skandal. To jest cenzura! - komentował usunięcie zdjęcia z wystawy Maciej Giertych z LPR. (ck) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 15.11.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 po prostu na szczescie to wolny kraj, i wy macie o RM opinię jako katolicy taką jak prezentuje n.p. http://www.schizofrenia.de, a ja mam opinię o RM identyczną jak JPII i OK chyba można mieć rożne autorytety???? zgoda ale kilka razy prosilem byście sie ustosunkowali do przekrętu mtoma i włożeniu w usta papieża słow zupenie innej osoby, czyli napisaniu nieprawdy.... czy wam takie argumenty odpowiadają by udowodnić ze sie ma rację???? i nie chodzi mi o kolejny wywód że gregmena jest beeee to już wszyscy ustaliliśmy, tylko o ocenę takiego czynu jakiego dokonał mtom Dziwnie odbieram ten post. Teraz nie tylko Rydzyka ale i siebie stawiasz na piedestale. Opinii identycznej jak Papiez raczeja miec nie mozesz, bo ...: odsylam Cie do postu o rozdzieleniu polityki od kosciola i wtracaniu sie Rydzyka do tejze. Zrecznie przechodzisz z dyskusji o ojcu dyrektorze na RM jako calosc, a tu doskonale wiesz, ze wiekszosc jak nie wszyscy wypowiadaja sie o tym ze radio jest potrzebne chociazby emerytom i rencistom a my sie smiejemy z jednego dzialu, czyli z "rozmow niedokonczonych". To sie nazywa manipulanctwo. I co z ta "ocena czynu jakiego dokonal mtom" jak to brzmi, niech pomysle; "usypcie stos na rynku i podpalcie go! Niech sie przyzna do obcowania z silami nieczystymi!!" A! Juz wiem! Swieta Inkwizycja!Tez obecnie malo popularna, ale kto wie... Kiedys ogladalam taki program, gdzie jakies zdewociale krzykaczki probowaly wmowic opinii publicznej wlasnie na antenie tvn, ze homoseksualizm to choroba psyhiczna i ktostam gdziestam profesorostam juz to udowodnil i mozna tych nieszczesnikow wyslac na leczenie! Cos mi podpowiada, ze mialyby tu uzywanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 15.11.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 ale kilka razy prosilem byście sie ustosunkowali do przekrętu mtoma i włożeniu w usta papieża słow zupenie innej osoby, czyli napisaniu nieprawdy.... czy wam takie argumenty odpowiadają by udowodnić ze sie ma rację???? i nie chodzi mi o kolejny wywód że gregmena jest beeee to już wszyscy ustaliliśmy, tylko o ocenę takiego czynu jakiego dokonał mtom "...sąd sądem ale sprawiedliwość musi byc po naszej stronie!!!" ))) - że przytoczę cytat z Pawlaków i Karguli Naprawde musisz gragmena tak napierac żeby Twoje było na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.11.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 zadam pytanie drugiemu bohaterowi watku: znasz chłopie przypowiesc o synu marnotrawnym? A rozumiesz ją? To jaki jest jej sens? A jaka dla ludzi/w tym dla CIEBIE/ nauka? Przypominam że mtom kilkakrotnie prostował swoją wypowiedz. Wiecie trzeba zacząc od rzeczy prostych. poza tym, obok reflksji o Inkwizycji, nasunęło mi sie to jakże słuszne zdanie/opinia: Polacy kochaja Ojca Świętego, ale go nie słuchają. Proponowałabym zakończyć te dygresje i do perełek powrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia25 15.11.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Dziś byłam w Urzędzie Miasta załatwić sprawę. Było b. dużo ludzi, długi czas oczekwania, uzbroiłam się w cierpliwość. I nagle zza moich pleców usłyszałam dziwne dźwięki, jakieś mamrotanie, śpiew jakby pieśni kościelnej. Kilka kroków ode mnie siedziała sobie pani w berecie, w jednej ręce różaniec, w drugiej radyjko tranzystorowe i zgadnijcie jaka stacja ustawiona? Wymiękłam....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts