Majka 15.11.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 czasu nie marnuje. A radyjko pozwala nie zgubić, która to dziesiątka różańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 15.11.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Dziś byłam w Urzędzie Miasta załatwić sprawę. Było b. dużo ludzi, długi czas oczekwania, uzbroiłam się w cierpliwość. I nagle zza moich pleców usłyszałam dziwne dźwięki, jakieś mamrotanie, śpiew jakby pieśni kościelnej. Kilka kroków ode mnie siedziała sobie pani w berecie, w jednej ręce różaniec, w drugiej radyjko tranzystorowe i zgadnijcie jaka stacja ustawiona? Wymiękłam....... Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 15.11.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Maju rozumiem... JPII mówi jedno o RM, ale Ty wiesz że myślał zupełnie inaczej..... brawo ciekawe że spośród dziesiątków wypowiedzi bardzo pozytywnych o RM, wnioskujesz coś zupełnie odwrotnego... najciekawsze jest to że nawet by udowodnić że macie rację mtom musiał posunąc sie do kłamstwa i włożyć w usta papieża słowa kogoś innego??? właśnie na tym polega problem katolików w Polsce, płacz, pomniki... ale nikt nie słucha jego nauk, encyklik, słow, a na końcu taka maja wbrew słowom papieża napisze że przeciez JPII mysla zupełnie co innego niż mówił!!! nadal nie odpowiedzieliście co myslicie o postępowaniu mtoma czyli o mówieniu NIEPRAWDY i włożeniu słow w usta papieża choc nie jest ich autorem, rozumiem że popieracie takie formy dyskusji, byle były po waszej stronie???? dropsiak, jasne że ją tak prostował że nawet próbował nowe kłamstwo i wmówić że tak Tischner powiedzial, a nie Bogucka... ach jaki z niego piękny syn marnotrawny PEREŁKI O RM JPIIJa Panu Bogu codziennie dziękuję, że jest w Polsce takie radio, i że się nazywa Radio Maryja i pozostane przy tych słowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 15.11.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Robaczku gregorianski jak Ty tak nadazasz miedzy dwoma watkami zasuwac na ten sam w gruncie rzeczy temat, to ja Cie bardzo podziwiam i czola chyle. Do poziomu rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 15.11.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Premier Marcinkiewicz powiedział, że "jest umówiony" z Joanną Kluzik-Rostkowską na powołanie jej na podsekretarza stanu w ministerstwie pracy i polityki społecznej. Według jego słów, wiceminister ds. rodziny powołany zostanie do końca tego tygodnia. BRAWO BARDZO MI SIE PODOBAJĄ POGLADY TEJ PANI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.11.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 A RM tę pania potepia, a raczej jej poglądyhttp://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20051115&id=po01.txtTo link do prasowego organu ojca R.Też perełka.Poza tym dalej twierdzę, że nie rozumiesz nauki płynacej z prostej przypowieści o synu marnotrawnym. To może polecę ci HYMN św. Pawła. Bo po tych 2 watkach stwierdzam, uwazam, ze może JPII to dla ciebie autorytet, ale jego mysli nie rozumiesz/a jesli rozumiesz to tym gorzej bo nie stosujesz/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek lorek 15.11.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Tak wszyscy się odnosicie do słów JPII a nawet nie macie pojęcia że Jegosłowa zostaną zrozumiane dopiero po wielu latach!!!Tak jak w historii bywało!!!Poprostu JPII troszeczke epokę wyprzedził.Teraz tylko wszyscy przytaczają Jego naukę a tak naprawde to jestem pewien że 3/4 albo nawet 7/8 nie rozumie co ten Wielki człowiek miał do przekazania!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.11.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 To jest akurat prawda.Natomiast nieuzbrojonym okiem widać, ze nie polecał szerzenia nienawiści, zacietrzewienia i przyjmowania póz inkwizytorskich. Głosił cywilizację miłosci. Poza tym racją jest twierdzenie: Polacy kochaja JPII ale go nie słuchają. Teraz natomiast wielu, nie wgłebiajac się w sens Jego słów, wyciaga kawałeczki z kontekstu i używa do własnych celów. W tym bohaterowie watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.11.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Dziś byłam w Urzędzie Miasta załatwić sprawę. Było b. dużo ludzi, długi czas oczekwania, uzbroiłam się w cierpliwość. I nagle zza moich pleców usłyszałam dziwne dźwięki, jakieś mamrotanie, śpiew jakby pieśni kościelnej. Kilka kroków ode mnie siedziała sobie pani w berecie, w jednej ręce różaniec, w drugiej radyjko tranzystorowe i zgadnijcie jaka stacja ustawiona? Wymiękłam....... misia to Ty byłas chyba w starostwie we wrocku....i poszłaś do kasy płacic tak? Tam jest taka pani Dwie Twarze. po prawej, od strony wyjącego radia ma uśmiech, a polewej, od strony petenta ma grymas złości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 15.11.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 a teraz się powkurzajcie...http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=38214&wid=8090962&rfbawp=1132082975.059&ticaid=18cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.11.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 no i ankieta.przejdzie Pani Kluzik czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 15.11.2005 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 przejdzie, jestem całym sercem ZA mały podaj strone o dowcipach o Tusku, dawno wycięte i zakazane... a może się mylę, czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia25 16.11.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 misia to Ty byłas chyba w starostwie we wrocku....i poszłaś do kasy płacic tak? Tam jest taka pani Dwie Twarze. po prawej, od strony wyjącego radia ma uśmiech, a polewej, od strony petenta ma grymas złości... To była pańcia czekająca w tej długiej kolejce, a było to w centrum Wawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 16.11.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 wy tu sobie gadu gadu a ja chcialem tylko dorzucic cos oczywistego- ze kady kto slucha radia Ma Ryja nie wylewajac z ich tekstow co 5 sekund jest normalnym swirem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 16.11.2005 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 A greg jak zwykle swoje...mieszanie wody...tak cię to rajcuje? Może weź zabawki i zmień piaskownice?Skoro w tej cię wkurzają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 16.11.2005 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 mdworek masz racjeja jako ateista, kończę pracę o 15 wlączam radio,skacze po stacjach a tam na RM Koronka do Bożego Miłosierdzia, MASZ RACJE LANIE CO 5 SEKUND wieczorem czasem lece po stacjach radiowych przed snem tak koło po 20, a na RM różaniec masz racje lanie co 5 sekund a w ogóle tych rożańców. mszy św., godzinek, modlitw, jest tyle że tam się nie da wytrzymac i trzeba lac co 5 sekund bo inaczej się świrem zostanie przeciez współczesny katolik dla PANA BOGA poświęca maksymalnie 5 minut dziennie, oni tam musieli ześwirować czy o takie lanie chodziło mdworkowi, prosze wyjaśnijcie mi???? przeczytałem jeszce raz dowcipy z 1 strony z żoną, laliśmy i smialiśmy sie na maxa, ale co ciekawe właśnie te dowcipy pokazuja że każdy moze tam zadzwonic i powiedziec co chce dlatego szanujmy i tych co słuchają RM i RADIA ZET ja dziś byłem w urzędzie a młodzian na maxa słuchał RMF czy ktoś musi mnie na siłe nawracać na techno???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 17.11.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 gERGMEN Słuchaj sobie co chcesz, możesz szumu wodospadu, RMF, RM, ZET, albo rozmowy tirowców przez CB radio. Ale pozwól, że inni tez sobie posłuchają i jesli chcą to sobie na ten temat pogadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 17.11.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 nie wiem czy bawiloby mnie to na dluzsza mete, bo to troche jak wylewanie z niepelnosprawnych, ale jesli slysze to radio raz do roku , to po prostu boki zrywac...- daniec ma na noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 17.11.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Dla tych co nie rozumieją, małą anegdota. Probosz ze swoim kierowcą trafili do bramy po wypadku samochodowym (oczywiście ). Oczywiście . Św. Piotr wpuszcza, ale pilnuje kolejności. Proboszcz chce iść przodem, a Święty go cofa: - Najpierw kierowca. - Ale Św. Piotrze dlaczego? - bulwersuje się proboszcz. A Św. Piotr na to: - Bo widzisz synu, jak ty pełniłeś posługę to większość przysypiała, a jak on prowadził to wszyscy się modlili. I tu będzie podobnie. Wszyscy się modlą żeby RM w końcu przynajmniej stonowało. I to niezeprzeczalna zasługa Ojca Redaktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 17.11.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 co cie mdworek tak ostatnio bawiło... xeno oczywiście niech każdy słucha czego chce, ja w tej chwili słucham w pracy radia rzeszów, a w aucie na pozycji 1 mam radio zet, pozycja 2 rmf, pozycja 3 3, pozycja 4 leliwa, pozycja 5 RM, pozycja 6 Kielce włączyłem rano 5 po 7 a ram masz św., Daniec lałby całą noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts