Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Perełki Ojca Rydzyka

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 429
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziś byłam w Urzędzie Miasta załatwić sprawę. Było b. dużo ludzi, długi czas oczekwania, uzbroiłam się w cierpliwość. I nagle zza moich pleców usłyszałam dziwne dźwięki, jakieś mamrotanie, śpiew jakby pieśni kościelnej. Kilka kroków ode mnie siedziała sobie pani w berecie, w jednej ręce różaniec, w drugiej radyjko tranzystorowe i zgadnijcie jaka stacja ustawiona?

Wymiękłam....... :o :-? :-? :-?

Dobre :D

Gość gregmena

Maju rozumiem... JPII mówi jedno o RM, ale Ty wiesz że myślał zupełnie inaczej..... brawo

ciekawe że spośród dziesiątków wypowiedzi bardzo pozytywnych o RM, wnioskujesz coś zupełnie odwrotnego... najciekawsze jest to że nawet by udowodnić że macie rację mtom musiał posunąc sie do kłamstwa i włożyć w usta papieża słowa kogoś innego???

właśnie na tym polega problem katolików w Polsce, płacz, pomniki... ale nikt nie słucha jego nauk, encyklik, słow, a na końcu taka maja wbrew słowom papieża napisze że przeciez JPII mysla zupełnie co innego niż mówił!!!

nadal nie odpowiedzieliście co myslicie o postępowaniu mtoma czyli o mówieniu NIEPRAWDY i włożeniu słow w usta papieża choc nie jest ich autorem, rozumiem że popieracie takie formy dyskusji, byle były po waszej stronie????

dropsiak, jasne że ją tak prostował że nawet próbował nowe kłamstwo i wmówić że tak Tischner powiedzial, a nie Bogucka... ach jaki z niego piękny syn marnotrawny

PEREŁKI O RM

JPII

Ja Panu Bogu codziennie dziękuję, że jest w Polsce takie radio, i że się nazywa Radio Maryja

i pozostane przy tych słowach

Gość gregmena

Premier Marcinkiewicz powiedział, że "jest umówiony" z Joanną Kluzik-Rostkowską na powołanie jej na podsekretarza stanu w ministerstwie pracy i polityki społecznej. Według jego słów, wiceminister ds. rodziny powołany zostanie do końca tego tygodnia.

BRAWO BARDZO MI SIE PODOBAJĄ POGLADY TEJ PANI

A RM tę pania potepia, a raczej jej poglądy

http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20051115&id=po01.txt

To link do prasowego organu ojca R.

Też perełka.

Poza tym dalej twierdzę, że nie rozumiesz nauki płynacej z prostej przypowieści o synu marnotrawnym. To może polecę ci HYMN św. Pawła.

Bo po tych 2 watkach stwierdzam, uwazam, ze może JPII to dla ciebie autorytet, ale jego mysli nie rozumiesz/a jesli rozumiesz to tym gorzej bo nie stosujesz/.

Tak wszyscy się odnosicie do słów JPII a nawet nie macie pojęcia że Jego

słowa zostaną zrozumiane dopiero po wielu latach!!!Tak jak w historii bywało!!!Poprostu JPII troszeczke epokę wyprzedził.Teraz tylko wszyscy przytaczają Jego naukę a tak naprawde to jestem pewien że 3/4 albo nawet 7/8 nie rozumie co ten Wielki człowiek miał do przekazania!!!!

To jest akurat prawda.

Natomiast nieuzbrojonym okiem widać, ze nie polecał szerzenia nienawiści, zacietrzewienia i przyjmowania póz inkwizytorskich. Głosił cywilizację miłosci.

Poza tym racją jest twierdzenie: Polacy kochaja JPII ale go nie słuchają. Teraz natomiast wielu, nie wgłebiajac się w sens Jego słów, wyciaga kawałeczki z kontekstu i używa do własnych celów. W tym bohaterowie watku.

Dziś byłam w Urzędzie Miasta załatwić sprawę. Było b. dużo ludzi, długi czas oczekwania, uzbroiłam się w cierpliwość. I nagle zza moich pleców usłyszałam dziwne dźwięki, jakieś mamrotanie, śpiew jakby pieśni kościelnej. Kilka kroków ode mnie siedziała sobie pani w berecie, w jednej ręce różaniec, w drugiej radyjko tranzystorowe i zgadnijcie jaka stacja ustawiona?

Wymiękłam....... :o :-? :-? :-?

misia to Ty byłas chyba w starostwie we wrocku....i poszłaś do kasy płacic tak? Tam jest taka pani Dwie Twarze. po prawej, od strony wyjącego radia ma uśmiech, a polewej, od strony petenta ma grymas złości...

misia to Ty byłas chyba w starostwie we wrocku....i poszłaś do kasy płacic tak? Tam jest taka pani Dwie Twarze. po prawej, od strony wyjącego radia ma uśmiech, a polewej, od strony petenta ma grymas złości...

:D

To była pańcia czekająca w tej długiej kolejce, a było to w centrum Wawy.

Gość gregmena

mdworek masz racje

ja jako ateista, kończę pracę o 15 wlączam radio,skacze po stacjach a tam na RM Koronka do Bożego Miłosierdzia,

MASZ RACJE LANIE CO 5 SEKUND

wieczorem czasem lece po stacjach radiowych przed snem tak koło po 20, a na RM różaniec

masz racje lanie co 5 sekund

a w ogóle tych rożańców. mszy św., godzinek, modlitw, jest tyle że tam się nie da wytrzymac i trzeba lac co 5 sekund bo inaczej się świrem zostanie

przeciez współczesny katolik dla PANA BOGA poświęca maksymalnie 5 minut dziennie, oni tam musieli ześwirować

czy o takie lanie chodziło mdworkowi, prosze wyjaśnijcie mi????

przeczytałem jeszce raz dowcipy z 1 strony z żoną, laliśmy i smialiśmy sie na maxa, ale co ciekawe właśnie te dowcipy pokazuja że każdy moze tam zadzwonic i powiedziec co chce

dlatego szanujmy i tych co słuchają RM i RADIA ZET

ja dziś byłem w urzędzie a młodzian na maxa słuchał RMF czy ktoś musi mnie na siłe nawracać na techno????

Dla tych co nie rozumieją, małą anegdota.

Probosz ze swoim kierowcą trafili do bramy po wypadku samochodowym (oczywiście :roll: ). Oczywiście 8) .

Św. Piotr wpuszcza, ale pilnuje kolejności. Proboszcz chce iść przodem, a Święty go cofa:

- Najpierw kierowca.

- Ale Św. Piotrze dlaczego? - bulwersuje się proboszcz.

A Św. Piotr na to:

- Bo widzisz synu, jak ty pełniłeś posługę to większość przysypiała, a jak on prowadził to wszyscy się modlili.

I tu będzie podobnie. Wszyscy się modlą żeby RM w końcu przynajmniej stonowało. I to niezeprzeczalna zasługa Ojca Redaktora. 8)

Gość gregmena

co cie mdworek tak ostatnio bawiło...

xeno oczywiście niech każdy słucha czego chce, ja w tej chwili słucham w pracy radia rzeszów, a w aucie na pozycji 1 mam radio zet, pozycja 2 rmf, pozycja 3 3, pozycja 4 leliwa, pozycja 5 RM, pozycja 6 Kielce

włączyłem rano 5 po 7 a ram masz św., Daniec lałby całą noc