Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Perełki Ojca Rydzyka

Gość

Recommended Posts

w żadnym sondażu nie prowadziło LPR, a tym bardziej jak twierdzi rzeczpospolita LPR nie prowadziło w lutym 2005

Rzeczpospolita mówi o przodowaniu LPR, gdzy w rzeczywistości przodowało PO

dowód

http://www.cbos.com.pl/SPISKOM.POL/2005/K_048_05.PDF

Dropsiu nie zaczynaj wojny, nie zarzucam ci żadnych kłamstw, pismaki w rzepie i wyborczej przekłamują, ale to chyba normalne

ostatnim poważnym zaangażowaniem Rydzyka i RM był Konwent Świętej KAtarzyny w 1995 i poparcie w nim Hanna Gronkiewicz-Waltz jako kandydatki na Prezydenta

mało kto już pamięta ale Pani Hania bardzo mocno zabiegała o poparcie o. Rydzyka, ale Konwent nie pomógł w tamtych wyborach wystartowało wielu kandydatów prawicy

najpierw piszesz, że nie bylo żadnej partii, jak sie okazało, że jednak powstała, to szybko wyszukujesz, że LPR nie prowadziła w sondażach

pozwól, że zacytuje twoje słowa

bo polityka zawsze będzie dzielić, nawet jeśli się zgadzam z ta czy inną linią.... wyborczej też nie czytam, bo ogłosiła powstanie parti RM i że startują do wyborów, a przeciez to toalna bzdura i kłamstwo, RM w sumie poparło PIS, więc pytanie jak mam szanowac Wyborczą skoro w oczy kłamie????

link do rzeczpospolitej /okazuje się, że tej gazety też nie poważasz :roll: niedługo Ci pozostanie do czytania tylko NIE 8) /był podany przezemnie do twojej wypowiedzi. Ustosunkuj sie do tego a nie przeskakuj na inny temat :wink:

• Odpowiedzi 429
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

już zaczyna mnie szlag trafiać :evil: :evil: ,myślałam,że wrócił ten wątek do normalności,ale gdzież tam :(

gregmena:to chyba ci każdy tutaj mówił ,ty ja i inni -wszyscy mamy swój rozum,wszyscy też inaczej odczuwamy lub też nie odczuwamy potrzebę rozmowy z Bogiem,modlitwy ,chodzenia do kościoła ,czy słuchania rm

to co ty odczuwasz to wiemy,inni tez sie o tym wypowiedzieli,ale ty dalej drązysz temat :o każdy z nas bedzie robił to co uważa za stosowne i każdy nie zależnie od wiary jest odpowiedzialny za siebie,jeśli komuś do tego żeby był lepszy potrzebne jest rm to niech słucha,mnie nic do tego a jeśli coś mnie śmieszy tak jak te perełki to się śmieję,śmiałabym się gdyby tu było cytowane inne radio,idąc dalej to nie można by się śmiać z kawałów o ksiedzach,rabinach itd.

temat to perełki ojca rydzyka.....chyba że to ty jesteś tą"perełką"ojca rydzyka i chcesz żebyśmy to odkryli.

więc teraz już wszyscy wiedzą :p i może skończymy tą wymianę postów.

ty nie zmienisz poglądów ,ja i inni też ich nie zmienią ......pat...

pozdro

Gość gregmena

MAju rzeczpospolita poważam, to bardzo dobre pismo.... dośc obiektywne, np w przeciwieństwie do wyborczej....

ale jest tam zawsze kilka zdan tekstów rożnych autorów z którymi nie zawszemusze się zgadzać...

zresztą czy czytam gazetę, czy oglądam TV, to chyba sama też we wszystko nie wierzysz

w przytoczonym art. są ewidentne nieprawdy

Partia ze wsparciem Radia Maryja?

Ruch Patriotyczny Obóz Polski - tak będzie się najpewniej nazywała nowa formacja polityczna,

TAKA PARTIA NIGDY NIE POWSTAŁA, prosze sprawdzic ewidencje partii politycznych, czy rzepa mówi prawdę

Nową formację powołują głównie ludzie zgrupowani w czterech patriotyczno-narodowych kołach parlamentarnych - Antoni Macierewicz (RKN), Jan Olszewski (ROP), Jan Łopuszański (Porozumienie Polskie) i Gertruda Szumska (Dom Ojczysty). Łączy ich kilka cech wspólnych. Wszyscy w 2001 roku startowali z list wyborczych LPR, a następnie w różnych okresach opuścili Ligę. Wszyscy są częstymi gośćmi na antenie Radia Maryja. Od jakiegoś czasu ich koła parlamentarne tworzą w Sejmie federację, dzięki czemu mają swojego przedstawiciela w Konwencie Seniorów, a także w obu komisjach śledczych - ds. Orlenu (Macierewicz) i ds. PZU (Ewa Kantor).

PRZECIEŻ CI LUDZIE STARTOWALI W RóZNYCH UGRUPOWANAICH DO SEJMU,

Czy tworzenie nowego ugrupowania oznacza, że ojciec Rydzyk zdecydował się jednak osłabić przodującą w sondażach LPR?

NIGDY W ŻADNYM SONDAŻU NIE PRZODOWAŁO LPR!!!!!!!!!!!!

poza tym Rydzyk nie popieral jakiegoś wydumanego RPOP

jak widzicie dywagacje rzepy, to nazwijmy to miło głębokie mijanie się z prawdą

jeśli sie myle proszę mnie sprostowac..... szczególnie chętnię zobaczyłbym sondaże w których prowadzi LPR

MIłego weekendu dla wszystkich

MAły Samoobrona zmieniła własnie ustami Leppera krawaty... ale nie jak mówisz, teraz maja na krawatach napisy LIBERAŁKI

każdy chyba czytał wywiad z LEpusiem

Gość gregmena

świetne... jeszzce zarobisz cos za pomysł... a ja może za prawa autorskie....

no ale Samoobrona będzie kurcze nosiła Liberałki..... pewnioe KAczke sztag trafia że wolą taki napis niż ten o nim.....

trzymajmy kciuki byle tylko PIS spełniło to co mówi Lepper

PRECZ Z WYSOKIMI podatkami PO i PIS

z wywiadu z Lepperem

A stawka podatkowa 50 proc.?

Odchodzimy od tego! Nasi eksperci policzyli, że te 50 proc. nie ma sensu. Tak naprawdę prawie nikt by tego nie płacił, a tylko awantura i zamieszanie. A najbogatsi wyjechaliby sobie za granicę - i budżet grosza by nie zobaczył!

Niższe podatki?

Zdecydowanie niższe!

Pewnie 3 x 15? Jak Platforma?

Niższe! CIT — 10 proc., a i to tylko dlatego, że Unia nie pozwala zejść niżej. Jakby to ode mnie zależało, CIT zniósłbym w ogóle! PIT też trzeba obniżać; dziś maksymalny poziom to 28 proc.

• 2 weeks później...

Ostatnio trochę szperałem po archiwum radia maryja (Brzoza to Twoja wina :) ) i znalazłem taki kwiatek :

http://www.radiomaryja.pl/archiwum/porady/dane/01222002.htm

Abstrahując od samej tematyki to styl i sposób podpierania się cytatami przez jakby nie było panią Doktor jest żenujący a już szczytem jest ostatni, przytoczony przez autorkę cytat - to już nie jest śmieszne, to jest żałosne....

Rany julek Dobrzykowice, a ja wczoraj bylam na czwartej czesci Pottera!

Zebym wczesniej wiedziala, tobym sie tak dobrze nie bawila oj nie...

Co zrobic.....?I jeszcze pojde na Narnie a co mi tam za ciosem!

Tak poza nawiasem polecam ksiazke, glownie tym co sa przeciw, zeby wiedzieli o czym mowia. :D

Pozdrawiam.

Troche w kiepskim kierunku poszedl ten wątek. Ale też się wypowiem.

Osobiście nie słucham RM, mimo, że jestem Katolikiem wierzącym i praktykującym. Rzeczywiście wolę modlić się w inny sposób niż wraz z RM. Drażnią mnie niektóre wypowiedzi o. Rydzyka. Szczególnie antysemityzm, momentami brak tolerancji dla innych. Zdecydowanie nie są to postawy katolickie. Ale zdaję sobie sprawę, że część programów jest OK. Mimo to jestem posłuszny swemu powiedzeniu : NIE RYDZYKUJ - wyłącz radio.

:wink:

I jeszcze jedno - nie porównywał bym Narni do Pottera. Generalnie tez czytam Harrego i lubię go czytać (i oglądać), ale Opowieści z Narni to zupełnie inna liga.

Ja uważam, że fenomen Harrego polega na tym, że wiele (bardzo wiele) dzieciaków sięgnęło po niego jako po pierwszą swoją książkę!! Zostali zachęceni do czytania. I to jest własnie fajne.

Osobiście zawsze byłem molem książkowym, podobnie jak moja Fizula (dzieciaki najwyraźniej idą w nasze ślady), ale moją młodszą 13 lat siostrę - trudno było przekonać do przeczytania książki. Po tym jak przeczytała Pottera - przekonała się że książki nie gryzą. I czyta. :wink:

Udało mi sie w końcu zdobyć na poczytanie (niestety nie przeczytanie) Waszego wątku. I chę wyrazić wyrazy podziwu i uznania dla wsztskich wyłapujących "perełki"! Osobiście nie jestem w stanie ani spokojenie tego słuchać, ani czytać i ewidentnie brakuje mi poczucia humoru - bo mnie to wogóle nie śmieszy. Zazdroszczę Wam - to chyba dobry sposób na odreagowanie.

A nawiasem mówiąc spora grupa społeczna żyjąca w poczuciu oblężonej twierdzy potrafi wywołać takie same uczucia u mających zupełnie inne poglądy. Ciekawe, nie? Macie czasem takie uczucie?

Radio Maryja ogłosi czarną listę dziennikarzy szkalujących rozgłośnię i o. Rydzyka. - Ja przebaczam, ale trzeba mówić: uwaga na kłamców! - stwierdził toruński redemptorysta. - Będziemy podawali nazwiska w specjalnych wiadomościach.

To chyba ostrzezenie.

Kto uwaza inaczej niz Rydzyk ten jest klamca?

Tak mi wychodzi .