Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Perełki Ojca Rydzyka

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 429
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W sobotę w RM w Rozmowach niedokończonych dowiedziałem się, że jest na świecie miejsce gdzie wielka finansjera podejmuje decyzje, które kraje mogą się rozwijać gospodarczo, a które nie. To było WTC. Na całe dwie wieże szczęście spotkała zasłużona kara. :D :o

powaznie cos takiego powiedzieli ? :o

Gość RadioMaryja

z dziś

po wizycie "ad limina Apostolorum" w Watykanie

JE ks. bp Antoni Pacyfik Dydycz, ordynariusz drohiczyński

Bronię Radia Maryja

Byłem u ks. kard. Andrzeja Marii Deskura, pierwszego przewodniczącego Papieskiej Rady ds. Środków Społecznego Przekazu, który ją zresztą organizował i który nadal jest tzw. emerytowanym przewodniczącym. Do niego - jak wiem - sekretarz tej rady przychodzi każdego dnia na półgodzinne konsultacje i omówienie przekazanych informacji. Na końcu spotkania ks. kard. Deskur, który żywo interesuje się sprawami Polski i Radia Maryja, powiedział, że sługa Boży Jan Paweł II prosił go, by zawsze bronił Radia Maryja. Zapytałem więc, czy mogę powiedzieć to publicznie. Ksiądz kardynał odpowiedział, że tak: "Proszę publicznie powiedzieć, że Ojciec Święty Jan Paweł II przekazał mu takie polecenie, aby bronił Radia Maryja". Więc ja się tym dzielę. Ale myślę, że - dziękować Bogu - po prostu nie trzeba będzie bronić publicznie Radia Maryja, bo przecież i poziom, i jakość programów, i to wszystko, czym jest Radio Maryja, sprawi, że jego wrogów będzie i tak coraz mniej. I tego z całego serca życzę.

dlaczego nie? każdy może wyrażać poglądy. Byle były swoje i w formie kulturalnej. :D

Nie napisałem nic o pogladach, moja uwaga odniosła się tylko do nicka. I napisałem to na podstawie własnego doświadczenia. Zrejestrowałem kiedyś na tym forum mniej kontrowersyjnego, Administratorowi się on nie spodobał i go usunął.

dlaczego nie? każdy może wyrażać poglądy. Byle były swoje i w formie kulturalnej. :D

Nie napisałem nic o pogladach, moja uwaga odniosła się tylko do nicka. I napisałem to na podstawie własnego doświadczenia. Zrejestrowałem kiedyś na tym forum mniej kontrowersyjnego, Administratorowi się on nie spodobał i go usunął.

moja uwaga dotyczyła nowego forumisty, czyli radiomaryja :lol:

P.S. A jaki to fajny nick był? :wink:

Fenomen Radia Maryja mnie fascynuje. To najskuteczniejsza cyniczna manipulacja społecznością katolików ostatnich lat. Co do poparcia JPII dla RM, to dziwnym trafem na stronie Rydzyka w art. zatytułowanym "Przemówienia Ojca Świętego Jana Pawła II wygłoszone podczas pielgrzymek

Rodziny Radia Maryja do Watykanu" Ostatnie "przemówienie" pochodzi z roku 2000 i brzmi tak:

http://www.radiomaryja.pl/rrm-watykan/05pielg2000.htm

To daje wiele do myślenia...

Papież również zmienia poglądy. Również do Papieża dociera w końcu skrywana przed nim PRAWDA.

Radio katolickie jest potrzebne ludziom. Radio Maryja też - tyle tylko, że nie ludziom a choremu na potrzebę władzy Rydzykowi.

Do tych, którzy zarzucą mi, że nie mam prawa wypowiadać się o radiu którego nie słucham: zanim wyrobiłem sobie zdanie o tej hochsztaplerce Rydzyka, długo wsłuchiwałem się w jego audycje...

Pozdrawiam,

Sunao

Do tych, którzy zarzucą mi, że nie mam prawa wypowiadać się o radiu którego nie słucham: zanim wyrobiłem sobie zdanie o tej hochsztaplerce Rydzyka, długo wsłuchiwałem się w jego audycje...

A jakich to audycji w RM słuchałeś? Bo jak już ktoś wcześniej zauważył - "kiedy się nie włączy to są jakieś modlitwy". Hochsztaplerka i manipulacja w czystej postaci.

W sobotę w RM w Rozmowach niedokończonych dowiedziałem się, że jest na świecie miejsce gdzie wielka finansjera podejmuje decyzje, które kraje mogą się rozwijać gospodarczo, a które nie. To było WTC. Na całe dwie wieże szczęście spotkała zasłużona kara. :D :o

powaznie cos takiego powiedzieli ? :o

E tam,nie trzeba słuchać zaraz RM,wystarczy kilka wątków o spiskach na forum poczytać (wiodące tezy to oczywiście Amerykanie i Żydzi z WTC),a przecież o.Rydzyk tu chyba nie pisuje,bo willę ma już nie jedną,mybachem jeździ,dziewczyn ma pod dostatkiem i to w gustownych nakryciach głowy,potrzeby więc pisania tutaj nie ma na pewno, widocznie coś na rzeczy być musi.

Owszem tak powiedzieli. Tez słuchałam.

Odczucia mam jak Sunao. Modlitwy sa oki. Ale cała otoczka polityczna niewiele jak na mój gust ma z wiarą i religią katolicką. Za to bardzo wiele z polityką.

Jak pisałam wyzej, pozytywem wbrew wszystkiemu jest tam obecnośc obecnie rzadzacych, którym po wyborach nie wypada potwierdzać róznych dziwnych koncepcji. Bo odpowiedzialność nieco dyscyplinuje słowa. To trochę zbija z tropu słuchaczy :).

Ale ojciec ma w odwodzie np. LPR. Przykład - rozmowy po negocjacjach w sprawie budzetu europejskiego. Zwolennicy zapewne znaja temat. :)

Taktyka ojca- dziel i rządź, niech zabiegaja o poparcie i nie maja nigdy pewności że jest ono bezwarunkowe.

I nikt mi nie wmówi, ze głownym celem tej polityki jest dobro Polski lub Koscioła.

Za długo słucham tej stacji.

\Jak pisałam wyzej, pozytywem wbrew wszystkiemu jest tam obecnośc obecnie rzadzacych, którym po wyborach nie wypada potwierdzać róznych dziwnych koncepcji. Bo odpowiedzialność nieco dyscyplinuje słowa. To trochę zbija z tropu słuchaczy :).

Obyś miała rację, czego wszystkim życzę (mimo, że wątpię)

a ja przypomne o. Jankowskiego...... musiał pochylić główkę... i przypomniec sobie...."z prochu powstałeś i w proch sie obrócisz"...

troche pokory.... to slubowali....ale już zapomnieli.... bo to już figury prominentne.... ale. jak kazda kariera...... zaczyna się, wznosi na wyżyny..... i bęc na morde.... historia lubi się powatarzac....podajcie przykłady??...