Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Perełki Ojca Rydzyka

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 429
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja z Rzepą znowu :-?

Radio Maryja dzieli episkopat

Ten typ katolicyzmu, zamkniętego, dzielącego katolików na dobrych i złych, nie ma nic wspólnego z nową ewangelizacją, niesieniem Chrystusa do współczesnego świata

To nie laickie media dzielą biskupów w ocenie Radia Maryja, o co przez lata je oskarżano. To samo radio spolaryzowało episkopat. A bez jego zgodnej postawy nie uda się przywrócić działania rozgłośni w jedności z biskupami. Pod koniec stycznia, jak zapowiedział bp Piotr Libera, sekretarz generalny episkopatu, biskupi zajmą się sprawą Radia Maryja. Zresztą nie pierwszy raz. Dotychczas nie przyniosło to żadnych efektów. Czy tym razem może być inaczej? Sytuacja jest nieco inna z dwóch powodów. W ostatnich dniach biskupi po raz pierwszy tak wyraźnie pokazali na zewnątrz, że różnią się w opiniach na temat radia. Po powrocie zaś z Watykanu widać o wiele większą ich determinację, by doprowadzić do rozwiązania problemu.

Ostatnie wypowiedzi niektórych biskupów obnażają bezradność zarówno zwolenników, jak i krytyków radia, których głosy zdają się równoważyć. Zapewne wszyscy, łącznie z nieco dystansującym się do sprawy centrum, chcieliby rozwiązać problem, nie powodując szkód, np. jeszcze większego oddalenia i zamknięcia się środowiska Radia Maryja. (...)

reszta tu:

http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060104/kraj/kraj_a_11.html

i

jeszcze to

http://wiadomosci.onet.pl/1223763,11,item.html

Mam inne ujęcie hołdu toruńskiego :p

http://img310.imageshack.us/img310/4844/grzecznyromus1ug.jpg

hmmmm. wydaje mnie się że nie jestes taki ponury jak sie przedstawiasz....

ale, może się mylę??

ale dlaczego taki nick "ponury.... bo 63 to się domyślam....

pozdrówka dla all posiadaczy moherowych berecików.... /krzyk mody/

Mały, fotę z maila musisz najpierw zapisać w kompie, a potem wrzucić do Sieci i dać adres foty z Sieci.

hmmmm. wydaje mnie się że nie jestes taki ponury jak sie przedstawiasz....

ale, może się mylę??

ale dlaczego taki nick "ponury.... bo 63 to się domyślam....

dla przekory :D

poza tym 'radosny63' wymagałoby stale przypiętego uśmiechu, a czasem trzeba iść np. na pogrzeb :(