Funia 16.03.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 tak tu fajnie, czemu przycichło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 16.03.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Odprężcie się przy gierce http://www.moheroweberety.net/go/pl/open/tajemnice/on/tajemnica/id/15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.03.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Odprężcie się przy gierce http://www.moheroweberety.net/go/pl/open/tajemnice/on/tajemnica/id/15 Chyba sobie taki fundnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 18.03.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Zaciekawiony ta nagonka na RM pomyslalem, ze trzeba posluchac. Tak sie zlozylo, ze trafilem na audycje, w ktorej mowiono na temat wychowania dzieci w dyscyplinie. Sluchalem z wielkim zainteresowaniem a potem poprosilem kuzynow o zakup ksiazeczek, o ktorych mowiono.Tak, przeczytalem i mysle, ze pomoglo mi to w trudach wychowywania dzieci. Mam ich dwoje 9 i 7 lat. Wychowujemy nasze pociechy bez kar cielesnych. Potem jeszcze moze 2-3 razy trafilem na rozmowy na tematy patriotyczne i o samym patriotyzimie. Tez nie slyszalem w tym nic smiesznego a wrecz odwrotnie. Sam jestem dumny ze swoich korzeni i ucze tego dzieci.Nie slucham RM bo nie mam na to czasu. Slucham natomiast tutejsza stacje katolicka w drodze do i z pracy.Przeraza mnie ta nagonka i podejscie- tylko my wiemy co jest dobre.Wyjechalem z Polski kiedy tez byla jedna sluszna linia a reszta to warcholstwo. Ja mysle, ze trzeba byc bardziej tolerancyjnym a prawda nigdy nie jest po jednej stronie.Majatek RM nie jest prywatnym majatkiem ksiedza. Czemu nie piszecie o majatkach polskiej tzw. elitki i o sposbie w jaki do niego doszla.Kilka tygodni temu w polskiej parafii w Seattle parafianie- moherowcy zorganizowali zabawe, z ktorej dochod przeznaczono po czesci na RM.Wielu z nich znam i bardzo szanuje bo wyksztalceni i przede wszystkim inteligentni oraz maja wspaniale rodziny. I naprawde nie mam im za zle ,ze to radio sluchaja i wspieraja. Ludzie moge miec i wyznawac rozne wartosci. Najwazniejsze aby byli LUDZMI. Osadzanie zostawmy Bogu. Nie jestem prowokatorem i nikogo nie chce obrazic. Jesli ktos sie mimo wszystko poczul obrazony to bardzo przepraszam ale naprawde nie bylo to moim zamiarem. Sorry. Love, Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 18.03.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Kazber - jeśli mieszkasz w stanach to nie znasz reali polskiego podwórka.Więc Twój obraz rzeczywistości jest cokolwiek zafałszowany. Wątek ów jest raczej humorystyczny, a niestety polski katolicyzm jest chyba za bardzo skostniały żeby mieć takie grzeszne "coś" jak "poczucie humoru"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Zaciekawiony ta nagonka na RM pomyslalem, ze trzeba posluchac. Tak sie zlozylo, ze trafilem na audycje, w ktorej mowiono na temat wychowania dzieci w dyscyplinie. Sluchalem z wielkim zainteresowaniem a potem poprosilem kuzynow o zakup ksiazeczek, o ktorych mowiono. Tak, przeczytalem i mysle, ze pomoglo mi to w trudach wychowywania dzieci. Mam ich dwoje 9 i 7 lat. Wychowujemy nasze pociechy bez kar cielesnych. Potem jeszcze moze 2-3 razy trafilem na rozmowy na tematy patriotyczne i o samym patriotyzimie. Tez nie slyszalem w tym nic smiesznego a wrecz odwrotnie. Sam jestem dumny ze swoich korzeni i ucze tego dzieci. Nie slucham RM bo nie mam na to czasu. Slucham natomiast tutejsza stacje katolicka w drodze do i z pracy. Przeraza mnie ta nagonka i podejscie- tylko my wiemy co jest dobre. Wyjechalem z Polski kiedy tez byla jedna sluszna linia a reszta to warcholstwo. Ja mysle, ze trzeba byc bardziej tolerancyjnym a prawda nigdy nie jest po jednej stronie. Majatek RM nie jest prywatnym majatkiem ksiedza. Czemu nie piszecie o majatkach polskiej tzw. elitki i o sposbie w jaki do niego doszla. Kilka tygodni temu w polskiej parafii w Seattle parafianie- moherowcy zorganizowali zabawe, z ktorej dochod przeznaczono po czesci na RM. Wielu z nich znam i bardzo szanuje bo wyksztalceni i przede wszystkim inteligentni oraz maja wspaniale rodziny. I naprawde nie mam im za zle ,ze to radio sluchaja i wspieraja. Ludzie moge miec i wyznawac rozne wartosci. Najwazniejsze aby byli LUDZMI. Osadzanie zostawmy Bogu. Nie jestem prowokatorem i nikogo nie chce obrazic. Jesli ktos sie mimo wszystko poczul obrazony to bardzo przepraszam ale naprawde nie bylo to moim zamiarem. Sorry. Love, Kazik Kazber - świat nie jest czarno-biały... Posłuchaj częściej, może trafisz na poglądy radia o żydach, masonach, wypowiedzi z gatunku cytowanych w tym wątku. Ciekawe czy Ci się dalej będzie bezkrytycznie podobało... Jestem 1500% za wolnoscią słowa, za to nie podoba mi się wykorzystywanie podatnych i ufnych ludzi za pomocą namiastki poczucia wspólnoty, prostych recept i wrażenia "potęgi". Nie mówię, że słuchacze RM nie sa w stanie zrobic miłego festynu - bo są Poza tym - tak jak pisał Mały - jesteś dlaeko i pewnych irytujacych kontekstów po prostu nie wyłapiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 18.03.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Macie racje, ze jestem daleko... ale czasem jak sie stoi z boku to lepiej sprawy widac ma sie tzw. dystans. A swoja droga dziwie sie tym ludziom, ktorzy mieszkaja od lat tutaj lub w Canada i biora udzial w polskich wyborach. Tez mozemy ale naszym zdaniem to nie jest fair mieszac sie w polskie realia. Uwazam, ze to sa wasze sprawy i wam je pozostawiam.Good luck! Mamy tutaj sporo swoich problemow i prezydenta wybranego przez tutejszych moherowcow, ktory rozpetal jedna wojne i dazy do drugiej.Pomagaja mu w tym tutejsze media, ktore powiedza prawde jak sie pomyla. Dzieki Bogu jest jeszcze tzw. drugi obieg dzieki ktoremu mozna dowiedziec sie jak to wszystko wyglada z drugiej strony.A gdzie jest prawda? Mila BB, gratuluje zakonczenia etapu budowy. Od kilku dni usiluje dodzwonic sie do poleconego przez Ciebie czlowieka. Niestety bez powodzenia. Pozdrawiam, Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Macie racje, ze jestem daleko... ale czasem jak sie stoi z boku to lepiej sprawy widac ma sie tzw. dystans. A swoja droga dziwie sie tym ludziom, ktorzy mieszkaja od lat tutaj lub w Canada i biora udzial w polskich wyborach. Tez mozemy ale naszym zdaniem to nie jest fair mieszac sie w polskie realia. Uwazam, ze to sa wasze sprawy i wam je pozostawiam. Good luck! Mamy tutaj sporo swoich problemow i prezydenta wybranego przez tutejszych moherowcow, ktory rozpetal jedna wojne i dazy do drugiej. Pomagaja mu w tym tutejsze media, ktore powiedza prawde jak sie pomyla. Dzieki Bogu jest jeszcze tzw. drugi obieg dzieki ktoremu mozna dowiedziec sie jak to wszystko wyglada z drugiej strony. A gdzie jest prawda? Mila BB, gratuluje zakonczenia etapu budowy. Od kilku dni usiluje dodzwonic sie do poleconego przez Ciebie czlowieka. Niestety bez powodzenia. Pozdrawiam, Kazik Generalnie poziom polityki i polityków sięga (lub sięgnął) dna, gdzie by nie spojrzeć Mówisz o panu J (wykonawcy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 18.03.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Wyjechalem z Polski kiedy tez byla jedyna sluszna linia a reszta to warcholstwo. W tym czasie zaszło wiele zmian! To znaczy nadal jest jedyna słuszna linia, tylko teraz pod innymi sztandarami. I tutaj jest taki mały klub mylšcych inaczej Ale to też do naszego dowcipu: bo leworęczny to praworęczny inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 20.03.2006 03:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Generalnie poziom polityki i polityków sięga (lub sięgnął) dna, gdzie by nie spojrzeć Mówisz o panu J (wykonawcy)? Witam Cie serdecznie, Pisalem o panu J., ktorego w koncu zlapalem w niedziele okolo 22:00 waszego czasu. A my- w USA - mamy rzeczywistosc opisana przez Orwella w 1984 i w dodatku prezydenta idiote z dyplomami najlepszych uczelni w kieszeni. Politycy u nas tez nielepsi, za przelot i golfa w Szkocji blokuje sie ustawe na ktorej panstwo traci a jakas korporacja zarabia miliardy. Politycy to najbardziej sprzedajna swolocz. Doszedlem do wniosku, ze juz i tu nie bede bral udzialu w tej parodii. W zwiazku z powyzszym budujemy w Polsce poniewaz tutaj robi sie "wesolo" a ludzie uzbrojeni po zeby. Pozdrawiam, Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 23.03.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 A teraz w ramach wkurzania się...(macie jakiegois kałacha i parę zł na taxi do Torunia?). http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060322&id=po01.txt Oczywicie w owych "bezstronnych i prawdomównych" mediach komentarze natychmiast zniknęły po ukazaniu się niepochlebnych opini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 03.04.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 http://rozryw.be/images/news_cats/torun.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 07.04.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Po raz pierwszy Stolica Apostolska tak stanowczo zwróciła się do polskich władz kościelnych, by zajęły się "uciążliwą sprawą Radia Maryja", ze względu na naganne zaangażowanie tej rozgłośni "w sferę ściśle polityczną". Ma rację bp Tadeusz Pieronek, gdy mówi, że brak zdecydowanej reakcji na to upomnienie będzie równoznaczny z "otwartym buntem przeciwko Stolicy Apostolskiej". no no no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 12.04.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Tadeusz Rydzyk w Toruniu mieszka czarną ma suknię ten nasz koleżka. Uczy, tłumaczy w Radio Maryja kto godny chwały a kto wręcz kija. Leje na serce miód swoim gościom do adwersarzy zionie wrogością. Żyda, masona czuje z daleka wszystko w nim widzi oprócz człowieka. Glemp traci nerwy, Rydzyk łobuzie, Tadzio z uśmiechem nadyma buzie. Pieronek błaga daj na wstrzymanie, a on rozkręca nową kampanię. Życiński prosi odpuść sobie, a Rydzyk Spadaj co zechcę zrobię. Rząd go popiera prezydent chroni, Lepper z Giertychem pokłony woli. Czuje się bosko jak w siódmym niebie, do Sejmu wchodzi tak jak do siebie. A gdy podskoczyć ktoś mu próbuje, armie beretów mobilizuje. Ich nie obchodzi co sądzi prasa, że dla Rydzyka Bogiem jest kasa. Mohery wielbią swojego pasterza, dla nich ważniejszy jest od Papieża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 10.11.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Telefony do Radia Maryja Słuchacz: – Polaków to powinno się rozróżniać po nazwiskach. Np. Płotka, Kąkol, Krawiec, Hebel... od razu widać, że to prawdziwi Polacy z dziada pradziada... o. Jacek: – Tak, ma pan rację... Tylko z tym Heblem to ja bym dyskutował... ¤ ¤ ¤ Ekspert RM: – Muzyka techno w takim samym, a może nawet większym stopniu co narkotyki, uzależnia. Wywołuje bowiem w organizmie podobne reakcje chemiczne. Prowadzi też do rozwiązłości seksualnej. ¤ ¤ ¤ o. Rydzyk: – Każdy liberał jest durniem, a każdy dureń – liberałem. ¤ ¤ ¤ Słuchaczka: – Pół emerytury będę oddawać dla mojego ukochanego Radia Maryja. o. Jerzy: – To pięknie. A ile ma pani tej emerytury? ¤ ¤ ¤ o. Rydzyk w Rozmowach Niedokończonych: – Podchodzi do mnie taka mała dziewczynka... no może miała z dziesięć lat i opowiada, że na początku wakacji przyszli do niej do domu koledzy i koleżanki i zaproponowali: założymy bandę. I założyli... podwórkowe kółko różańcowe. Takie wspaniałe dziecko... ¤ ¤ ¤ telefon do RM: – Od kilku lat postanowiłam walczyć z tymi wstrętnymi wulgaryzmami w języku polskim. Na przykład idę przez park i słyszę, jak młodzi ludzie – tacy po trzynaście, czternaście lat – co drugie słowo tylko kurwa i kurwa. No to podchodzę do nich i mówię: “Ja wam, gówniarze jedni, zaraz nogi z dupy powyrywam”. I wie ksiądz, że to skutkuje... ¤ ¤ ¤ o. Rydzyk: – Jest takie przysłowie: “Jedno jabłko zjedz dziennie, a lekarz będzie z daleka od ciebie”. Żydzi to jabłko zamienili na czosnek i teraz wszyscy porządni ludzie są z daleka od nich. ¤ ¤ ¤ Słuchaczka: – Skąd się w Polsce bierze ten antysemityzm? Ja jestem właśnie takiego pochodzenia... o. Jacek: – Współczujemy pani wszyscy... ¤ ¤ ¤ transmisja mszy z udziałem ojca Rydzyka: – Ile tu dzieci koło mnie! A tu taka mała dziewczynka... Ile masz lat? No co, nie umiesz mówić? Ile masz lat? Nie powiesz księdzu? No, ile masz lat? Głupie jakieś to dziecko, czy co? ¤ ¤ ¤ Słuchacz: – Jak się do was dzwoni, to trzeba pochwalić Maryję zawsze dziewicę... prawda? o. Jerzy: – Tak jest przyjęte. Słuchacz: – Ale to przecież było dwa tysiące lat temu, to skąd wiadomo, że ona jest nadal dziewicą? o. Jerzy: – No... pan sobie musiał dzisiaj nieźle golnąć. ¤ ¤ ¤ Słuchacz: – Jedziemy właśnie z pielgrzymką rowerową dookoła Polski, a na koniec do Częstochowy i co pięć kilometrów stajemy i odmawiamy różaniec. o. Rydzyk: – To pięknie, tylko czy w ten sposób dojedziecie do Częstochowy w tym roku? ¤ ¤ ¤ Słuchacz: – Postanowiłem w następnych wyborach głosować na Platformę Obywatelską. o. Rydzyk: – No to pan cierpi na schizofrenię. Trzeba się przebadać, a ja pana na razie wyłączam. ¤ ¤ ¤ o. Rydzyk w Rozmowach Niedokończonych: – Ludzie pokazują palcami, jakim ja samochodem jeżdżę. Że mercedesem klasy S. A niby czym mam jeździć? Na krowie mam jeździć? Głupoty takie gadają... mogę na krowie, ale gdzie ja bym tę krowę trzymał w Radiu Maryja? ¤ ¤ ¤ Słuchaczka: – Ja już z nerwów to nie mogę słuchać tych głupot, które wy wygadujecie. Gdybym miała jakąś spluwę, to bym wam wszystkim w łeb wypaliła. o. Rydzyk: – No i widzicie państwo to komunistyczne miłosierdzie, które czasem do nas telefonuje, te esbeckie metody “w łeb bym wam wypaliła”. Ech... sam czasem żałuję, że nie mam – jak to ta pani powiedziała? – że nie mam spluwy! Trzeba siać... ¤ ¤ ¤ Słuchacz: – Ja już pięć godzin do was dzwonię i dopiero teraz się dodzwoniłem. Chciałbym zaprotestować przeciwko temu, że wy tak bez przerwy na tych Żydów nadajecie... o. Rydzyk: – No to niech pan sobie następne pięć godzin jeszcze do nas podzwoni. ¤ ¤ ¤ o. Rydzyk w Rozmowach Niedokończonych: – W Koszalinie podszedł do mnie taki jeden i prosi o pięćdziesiąt groszy, a ja musiałem nos zatykać i uciekać... taki był niemyty. Dlaczego oni się nie myją? Kochani, trzeba się myć i siać, siać, siać... bo tylko jak będziemy siać, to zgasimy płomień nienawiści. ¤ ¤ ¤ Słuchaczka: – Ja mieszkam w Żarach i poszłam zobaczyć ten Przystanek tego Owsiaka. To jest, proszę ojca, diabelstwo... mówię ojcu: diabelstwo. Tam piwo leje się strumieniami i wszyscy ze wszystkimi się... no nie wiem, jak to powiedzieć, żeby ojca nie obrazić... no, pieprzą się. o. Jacek: – No, teraz to dopiero pani obraziła i mnie, i Pana Boga. Trzeba było powiedzieć: uprawiają deprawację. ¤ ¤ ¤ fragmenty bezpośredniej relacji z Przystanku Woodstock: Jest nas tu na Przystanku Jezus bardzo dużo... bardzo dużo katolickiej, pięknej, wspaniałej młodzieży. Rozglądam się i widzę coś około pięćset osób. A dookoła tłum... ze dwieście tysięcy młodych ludzi w rękach szatana. Widziałem dziewczyny, nagie dziewczyny z kartkami: “Oddam się za pięć złotych”. Mój Boże... Jak one siebie cenią... za pięć złotych... To jest chyba jakaś gorsza kategoria ludzi. Tu są tysiące smutnej, bardzo smutnej młodzieży. I oni wszyscy się śmieją. ¤ ¤ ¤ Ekspert RM: – Miłość do Boga można wyrażać w rozmaity sposób. Na przykład można postanowić sobie: dziś nie nażrę się czekolady jak świnia. ¤ ¤ ¤ Słuchaczka: – Ja się tego nie wstydzę. Mam siedemdziesiąt lat i wszystkim mówię, że jestem dzieckiem Radia Maryja i ojca Rydzyka. o. Jacek: – No, wie pani... To ostatnie stwierdzenie może być ryzykowne... ¤ ¤ ¤ o. Jerzy: – Ekonomia to jest coś takiego: mam w domu odkurzacz i muszę się zastanowić, czy odkurzać codziennie, czy też sprzedać ten odkurzacz i za te pieniądze wynająć sobie firmę, która będzie mi odkurzała. Słuchacz: – Wie ksiądz co? Ja myślałem, że my rozmawiamy poważnie, a ksiądz tu jakieś brednie opowiada. A ten odkurzacz to niech sobie ksiądz w dupę wsadzi. Szczęść Boże! ¤ ¤ ¤ o. Rydzyk w Rozmowach Niedokończonych: – Jest taka gazeta “Fakty i Mity” i wszyscy tam pracujący przedtem pracowali w departamencie czwartym UB. A ten ksiądz, który porzucił kapłaństwo... Ja się modlę za niego i to nic nie daje, bo on jest coraz bardziej jakiś pokaleczony. Na niego to już nawet sierpa i młota szkoda używać... ¤ ¤ ¤ Młoda słuchaczka RM: – Odmawialiśmy koronkę do Najświętszego Serca, a do domu przyszedł pijany tatuś i zaczął kląć. Potem usnął... No to mamusia położyła na nim obrazek z Panem Jezusem. Od tego czasu już nigdy nie widziałam pijanego tatusia. o. Jacek: – Przestał pić? Młoda słuchaczka RM: – Nie wiem, bo w ogóle gdzieś zniknął. ¤ ¤ ¤ Słuchacz: – Wychowanie do życia w rodzinie. Ja wiem, co to jest... To jest wychowanie w polskich szkołach do życia w burdelach. Niech mi ksiądz nie przerywa. Ja mam osiemdziesiąt lat i już przed wojną bardzo często widziałem takie młode, zdeprawowane dziewczynki w burdelach we Lwowie. ¤ ¤ ¤ o. Rydzyk w Rozmowach Niedokończonych: – Mam właśnie w ręku program SLD. Nie wiem, czy ja te ręce potem domyję... ¤ ¤ ¤ dobranocka w RM: – Masz na imię Wojtuś? Jak pięknie i bardzo ładnie zaśpiewałeś piosenkę, więc mamy dla ciebie nagrodę. Mam w ręku kasetę o podwórkowych kółkach różańcowych. Chcesz taką kasetę? – Nie! ¤ ¤ ¤ rozmowa na antenie RM: – Proszę powiedzieć słuchaczom, dlaczego zdecydował się pan kandydować w przyszłych wyborach do Sejmu. – Bo Polska jest sprzedawana i tylko Radio Maryja o tym głośno mówi. Jak będę posłem, to w każdym urzędzie, na ulicach i nawet w restauracjach będą wisieć głośniki nadające tylko audycję ojca dyrektora. Bo jak Polacy nie mają żadnych wartości, to niech chociaż mają wartości chrześcijańskie. Jestem też przeciwko eutanazji nienarodzonych dzieci. ¤ ¤ ¤ Słuchaczka: – Mąż sprzedał dosłownie wszystko z domu na wódkę. Ale jak chciał już sprzedać radio, na którym słucham Radia Maryja, to się zdenerwowałam. ¤ ¤ ¤ o. dyrektor: – Pani Agnieszka? Jak miło... Prosimy o pani świadectwo... Słuchaczka: – Trzeba siać, siać, siać, siać, siać... Siać... o. dyrektor: – Zamurowało panią z tym sianiem, czy co? ¤ ¤ ¤ ojciec dyrektor w pogadance: – Pojawiły się billboardy reklamujące miesięcznik... tak zwany dla mężczyzn. A na nich była naga kobieta. Wyuzdana, wstrętna, brzydka. Idę i widzę tych wszystkich młodych mężczyzn, którym na jej widok ślina z gąb cieknie. Szatan, mówię wam, szatan. ¤ ¤ ¤ Słuchaczka: – Tadeusz? Dzień dobry. To ja – Maria... o. Rydzyk: – Dlaczego mi pani mówi po imieniu? Ja nie znam żadnej Marii... To znaczy jedną znam... ale ona by raczej do mnie nie zadzwoniła... ¤ ¤ ¤ Radio Maryja - The Best Of... 1. Rozmowa na antenie Radia Maryja -Boje sie potępienia, boje się diabla, boje się wszystkiego. Wszędzie jest diabeł i mówi do mnie. Juz mnie nawet księża nie chca spowiadać.... - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba sie pchać do przodu . Kulturalnie ,ale pchać! Alleluja!! 2. o.Rydzyk: Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła. 3. o.Rydzyk A ta prostytucja na drogach? Jakież to wstrętne. I popatrzcie, kto się Kolo tych narzędzi diabla zatrzymuje. Popatrzcie...góry mięsa z hormonami -bo przecież nie ludzie. Trzeba siać, siać...tak, tak...zwierzęta z hormonami. A potem przychodzą z płaczem do księży. 4. o.Rydzyk Wykosztowaliście sie na te kiełbasy, na te szynki na święta, a teraz co? Nawet na bilet nie macie, by pojechać do Czestochowy. 5.Telefon do Radia Maryja Poszłam do księdza i żale sie, ze juz nie mam siły, bo przez piętnaści lat zyje pod jednym dachem z pijakiem, a ksiądz westchnął i powiedział: Ty masz jednego pijaka, a ja mam ich cala parafie. 6. Telefon do RM: Miałam do usunięcia ząb...i to mądrości. Bardzo sie bałam i poszłam do kościoła i modliłam się: Panie Jezu, co to będzie, co to będzie...?. I taka mi wtedy myśl przyszła do głowy: to ja sie boje o ból zęba, a przecież Jego na tym krzyżu bardziej bolało. No i zaczęłam sie modlić i ofiarowałam Jezusowi ten ząb. Poszłam do dentystki, a Jezus mi to wynagrodził i wcale mnie nie bolało. 7. ekspert RM Masoni są narzędziem szatana, a ich znakiem jest słonce. Zwróćcie uwagę, ze ten znak starają się umieścić wszędzie. Na przykład w Polsacie sie ono pojawia i na butelkach wody "Bonaqua" i jako logo partii UW. Żebyśmy mieli kilkaset takich ojców Rydzykow w Polsce, to nie musielibyśmy się bać masonerii. 8.o.Rydzyk Polska stała się krajem misyjnym dla pogan. Ich wysłannikami są prostytutki przy drogach. Siać...trzeba siać, siać, siać... 9.telefon do RM: -Ja sobie taka modlitwę wymyśliłam sama, Mogę powiedzieć? -prosimy.... -Jak to dobrze, ze jesteś ojcze Rydzyku, jak to dobrze ze Ciebie ta mama urodziła, niepokalana..... 10. ekspert RM Jest taka książka dla dzieci pt."Doktor Dolitle".To jest straszna książka i na dodatek lektura. Ona równa zwierzęta z człowiekiem, czyli równa człowieka ze zwierzęciem. To jest doktryna masońska: świnia jest taka sama jak i ja. 11. telefon do RM - Dzien Dobry, z kim rozmawiamy? - Stanislaw Szanowski - Szanowski? - tak, tak - Pięknie.... 12. sluchaczka RM: Pierwsze słowa, które usłyszałam na antenie Maria Radyja, to znaczy Radia Maryja, to to, jak ojciec Tadeusz powiedział, ze katolik to ciapa. Bardzo mnie to uderzyło i wtedy po raz pierwszy zaczęłam myśleć. 13. o.Rydzyk Trzeba pić zioła, bo to nie chemia. Ale jak sie je pije na przykład o północy, stojąc na jednej nodze, to juz wtedy zaczyna się okultyzm i diabeł. 14.rozmowa na antenie RM: - Niech będzie pochwalona Maryja zawsze dziewica. Czy będę na antenie? - Już pan jest na antenie. - A co mi ksiądz za pierdoły opowiada, kiedy mam włączone RM i tam teraz słyszę ojca dyrektora! - Bo jeszcze fale radiowe do pana nie zdążyły dolecieć. I prośże się kulturalnie wysławiać. - Aha... 15. o.Rydzyk Przyjeżdżają tu do Torunia ludzie i mówią "Jakie to sobie palace buduja ksieza". A to jest ich dziadostwo - tych ludzi dziadostwo i mały mózg Zacofanie! 16.sluchacz RM: Chciałem pozdrowić moja zmarła siostrę. Żeby zawsze była zdrowa. 17.o.Rydzyk Mowia niektorzy, ze Ojciec Swiety jest konserwatysta. Pewnio, ze jest, bo na tych biwakach rozmaitych jadal konserwy, bo je lubi... 18.telefon do RM: Postuluje wyrzucenie z nazwy telewizji Polsat liter: pol. Bo to nie polskie. I co wtedy zostanie? Sat zostanie. I jak dodamy do tego skrot od anteny, zobaczymy cala prawde - Sat-an! 19. ekspertka RM: Telewizja i gry komputerowe mogą być przyczyna masturbacji, ktora bedzie pozniej przeszkadzala w tworzeniu wiezi rodzinnych. Badania na calym swiecie wykazuja, ze masturbacja jest główną przyczyna rozwodów na calym świecie. 20.przypadkowe wejscie na antene dziwekowca RM zdenerwowanego odglosami remontu w rozglosni: -Ku..a, ch..u, przestań wiercić. Jak ja, ku..a mogę miksy robic w takich, ku..a, pier....ch warunkach, co ch..a! 21.rozmowa na antenie RM: - Jak to jest ojcze? Znajoma chodziła po domach i zbierała pieniądze na RM i wpadla do piwnicy głowa w dol i teraz ma wstrzac mózgu i cala poraniona jest... - Moze zle zbierała... 22.rozmowa na antenie RM: - Tu Radio Maryja, katolicki glos w Twoim domu. Sluchamy, kto do nas sie dodzwonil? - Tu...tu...Włodź...dź...dzi...mierz z No...ooooo...weg..g...g..Sącz...cz..cza.. - O, widze ze z Panem sobie nie porozmawiamy... 23. rozmowa na a.RM: - Jestem ogromnie zbulserwowany tym, co sie dzieje... - My tez, Panie Janie, ale mowi sie zbulwersowany.. - No wlasnie..jestem zbulserwowany.. 24. Modlitwy na antenie RM: - Sluchamy, RM...w czyjej intencji modlitwa? - Ja bym chciała się pomodlić za wszystkich oszustów, kłamców i zlodzieji...no i oczywiście za ojca dyrektora. 25. telefon do RM: Człowiek, który nie modli sie i nie słucha RM, jest jak to bydle... 26. Ojciec Rydzyk: Patrzę...leży nieprzytomna staruszka. Podchodze i pytam ja, co sie stało? A ona: A co to pana obchodzi? 27. rozmowy na antenie RM: - Jest dziś u nas w rozgłośni Marcin. Skad przyjechales? - Z Bydgoszczy. - A ile sie jedzie z Bydgoszczy do Torunia? - Poltorej godziny. - Jesteś bardzo dzielny, Marcinie. 28. słuchaczka: - Pojechałam na pielgrzymke na Węgry i widziałam, ze księża, co byli z nami, kupowali w dużych ilościach winiaki... ojciec Jacek:- Mówi pani nie na temat dzisiejszej katechezy. 29. ekspert na antenie RM: - Weźmy słowo "komputer". Wszystkie litery w tym słowie przyporządkujmy kolejnym liczbom w alfabecie, potem dodajmy je do siebie i pomnóżmy przez 6. Co otrzymamy? Otrzymamy 666. A wiec komputer i intern et to narzędzia diabla. Wlazł facet na ławkę w parku i zaczał sie drzeć: - Precz z hipokryzją !!!!!!!!! Ludzie zdziwieni patrzą a chłop: - Precz z pazernością !!!!!!!!!!! coraz wiecej gapiów przystaje a ten dalej : - Precz z pedofilią !!!!!!!!!!!!!!!!! W końcu przechodząca obok babcia nie wytrzymuje: - Panie coś sie pan tych księży przyczepił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
txk 10.01.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Kiedyś gdy chodziłem do LO (czasy AWS'u) żartowaliśmy "jak tak dalej pójdzie, to będą nawoływać: módlmy się za dzieci które wsiąkły w prześcieradła..." Żarty się skończyły... Nadchodzi IV RP (czyt. rzeczpospolita kaczyńska). To co kiedyś było żartem, teraz staje się faktem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 06.10.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Właśnie przeczytałem że PIS może samodzielnie rządzić. Boże!!!. Czy jest sens budować w tym kraju dom? Co za ciemnogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbludzanka1 22.08.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 noooooooooo też się nad tym zastanawiałam.......... a jeszcze mało tego ,mieszkam w :mądrej wsi" gdzie same głupki są......... nie wszyscy ale......no właśnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.08.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 gdzie same głupki są......... nie wszyscy ale......no właśnie..... No i mamy kolejną perełkę mądrości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 08.09.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 dawno się tak nie śmiałam!!!!! Skopiowałam sobie, wydrukuję, poczytam mężowi i rodzince i chyba zacznę czasem sluchac tego radia, lepsze to niż kabaret nie jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts