Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Perełki Ojca Rydzyka

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 429
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość gregmena

o każdym radiu można różne rzeczy powiedzieć

ale

1. Rydzyk zrobil coś z niczego, z malej stacyjki jest wiele dziel... szokujące, każdy na jego miejscu by nakradl i tyle.....

2. radio ma inną optykę polityczną niż oficjalne media i dlatego jest opluwane a wiele osób powtarza hasla nawet nie sluchając radia

3.. radio wielu naprawdę pomaga i dla tych osób wasze teksty sa bardzo bolesne.... moze dla was to nie ważne ale szkoda...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4. radio to wyroslo z pewnych powodów, ludzie są zawiedzeni, oficjalna propaganda mówi ze jest w porządku, to niestety nie jest

5. radio to częsc kosciola i ma poparcie wielu biskupów... to że w telewizji jest tylko Pieronek to nie znaczy ze kosciól ma inne poglądy... radio obstaje przy konserwatywnej lini JPII np w sprawie aborcji, eutanazji, antykoncepcji... ale to nie moja wina ze jest taka doktryna kosciola

6. rzeczywiscie radio dopuszcza glosy antysemickie, bardzo to zle,

7. jedyne radio do którego mopze kazdy zadzwonic!!!!!!!!!!!!! NIESPOTYKANA demokracja w XXI

8. jedyne radio mające wolne dyskusje

9. jedyne radio gdzie byl;a pwoazna debata przed referendum unijnym (zdecydowanie wygrana prounijnych ekspertó wspartch przez prowadzącego)

10 jesli ktos ma inne zdanie nie musicie go wysmiewac

11. w obecnych wyborach RM bardzo silnie odcięlo sie od skrajnosci,

12. jazda na oszołoma, tylko tyle zamiast dyskusji potraficie, ciekawe że wyzwiska na moją osobę to typowy ton dyskusji na tym forum wobec osób mających inne zdanie... ot i polska kultura

ooooo jakie śliczne punkciki, jaka argumentacja.... jestem pełna podziwu :-?

tylko po co ten nerw???

chociaż wcale ci się nie dziwię, bo jeśli popierasz eksperta RM w tej kwestii:

ekspert na antenie RM: - Weźmy słowo "komputer". Wszystkie litery w tym

słowie przyporządkujmy kolejnym liczbom w alfabecie, potem dodajmy je do

siebie i pomnóżmy przez 6. Co otrzymamy? Otrzymamy 666.A więc i komputer i

Internet to narzędzia diabła.

to paluchi pewnie już cię moooooocno bolą, a skoki poziomu adrenaliny zaraz cię wykończą (tak się musisz poświęcać...)

dlatego ponawiam prośbę: wyluzuj chłopie :wink:

o każdym radiu można różne rzeczy powiedzieć

ale

1. Rydzyk zrobil coś z niczego, z malej stacyjki jest wiele dziel... szokujące, każdy na jego miejscu by nakradl i tyle.....

a cegiełki na stocznię? że tylko jedną rzecz przypomnę

2. radio ma inną optykę polityczną niż oficjalne media i dlatego jest opluwane a wiele osób powtarza hasla nawet nie sluchając radia

rozumiem, że ty słuchasz i wiesz co piszesz 8)

3.. radio wielu naprawdę pomaga i dla tych osób wasze teksty sa bardzo bolesne.... moze dla was to nie ważne ale szkoda...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wymień dla kogo bolesne? bo wątpię, żeby oprócz jednego słuchacza RM, którym jesteś Ty, ktoś inny czytał ten wątek

4. radio to wyroslo z pewnych powodów, ludzie są zawiedzeni, oficjalna propaganda mówi ze jest w porządku, to niestety nie jest

bzdura. Radio miało ułatwić ludziom dostęp do ewangelii, a stworzyło sektę nienawiści

5. radio to częsc kosciola i ma poparcie wielu biskupów... to że w telewizji jest tylko Pieronek to nie znaczy ze kosciól ma inne poglądy... radio obstaje przy konserwatywnej lini JPII np w sprawie aborcji, eutanazji, antykoncepcji... ale to nie moja wina ze jest taka doktryna kosciola

radio nie jest częścią kościoła, tylko prywatną działalnością ojca Rydzyka

przez pare lat było przeciwno Ojcu Świętemu

twoją winą jest to, że wypowiadasz się tam, gdzie powinieneś milczeć

6. rzeczywiscie radio dopuszcza glosy antysemickie, bardzo to zle,

nie tylko dopuszcza, ale propaguje antysemityzm

7. jedyne radio do którego mopze kazdy zadzwonic!!!!!!!!!!!!! NIESPOTYKANA demokracja w XXI

zadzwonić każdy może, ale nie każdy ma prawo wypowiedzenia się.

do innych mediów też możesz zadzwonić, tylko co im powiesz?

8. jedyne radio mające wolne dyskusje

"wolne" - co oznacza masz powiedzieć, to co jest po linii OR

9. jedyne radio gdzie byl;a pwoazna debata przed referendum unijnym (zdecydowanie wygrana prounijnych ekspertó wspartch przez prowadzącego)

10 jesli ktos ma inne zdanie nie musicie go wysmiewac

nie musimy się też zgadzać, prawda?

11. w obecnych wyborach RM bardzo silnie odcięlo sie od skrajnosci,

ta, najpierw popierało Giertycha, potem Wrzodaka, potem Leppera, a potem Kaczora. Agitka non-stop. No i hasło - utopienie platformy.....

12. jazda na oszołoma, tylko tyle zamiast dyskusji potraficie, ciekawe że wyzwiska na moją osobę to typowy ton dyskusji na tym forum wobec osób mających inne zdanie... ot i polska kultura

Przykro mi, ale niestety Ty nie cechujesz się umiejętnością dyskusji.

/.../

Dam ci teraz słuszne powody aby sie czuc obrażonym i oplutym jak to z luboscia powtarzasz dzisiatki razy i powiem to co wielu z chęcia by ci powiedziało ale wstrzymuje je od tego dobre wychowanie i kultura osobista.

Jesteś zakompleksionym gnojkiem którego jedynym celem w tych wszystkich twoich "wypowiedziach" nie jest konstruktywna dyskusja a jedynie niska chęć sprowokowania , skłócenia i pieprzenia dla samego pieprzenia czym dowartościowujesz w jakiś pokrętny sposób swoje zakompleksione ego. Poziom twoich wypowiedzi jest zenujacy i stoją one w ostrym kontraście do twoich deklaracji co do wykształcenia i preferencji czytelniczych. Ja uważam że w tej materii najnormalniej kłamiesz i przypisujesz sobie coś o czym nie masz najmniejszego pojecia.

To jest mój ostatni post skierowany bezpośrednio do ciebie, od tej chwili przestajesz dla mnie istnieć.

/.../

Dam ci teraz słuszne powody aby sie czuc obrażonym i oplutym jak to z luboscia powtarzasz dzisiatki razy i powiem to co wielu z chęcia by ci powiedziało ale wstrzymuje je od tego dobre wychowanie i kultura osobista.

Jesteś zakompleksionym gnojkiem którego jedynym celem w tych wszystkich twoich "wypowiedziach" nie jest konstruktywna dyskusja a jedynie niska chęć sprowokowania , skłócenia i pieprzenia dla samego pieprzenia czym dowartościowujesz w jakiś pokrętny sposób swoje zakompleksione ego. Poziom twoich wypowiedzi jest zenujacy i stoją one w ostrym kontraście do twoich deklaracji co do wykształcenia i preferencji czytelniczych. Ja uważam że w tej materii najnormalniej kłamiesz i przypisujesz sobie coś o czym nie masz najmniejszego pojecia.

To jest mój ostatni post skierowany bezpośrednio do ciebie, od tej chwili przestajesz dla mnie istnieć.

Dobrzykowice, pozwól, że zapamietam :D Bo jak dostaniesz bana, to może zniknąć, potomnym się przyda 8)

Dziękuję

Gość gregmena

no dobra jeśli ja podaję argumenty to jestem beee i troll

jeśli wy w wielu miejscach jak powyżej dobrzykowice, jareko, jabko i inni mnie obrażacie TO JEST OK??? obrażano mnie tu już z każdego powodu - wieku, dochodów, wykształcenia, posiadania wielodzietnej rodziny, wyznania.... ok jesteście inteligencją więc wam wolno

gratuluje wam postawy człowieczeńśtwa w dyskusji z kimś kto ma inne zdanie, epitety na argumenty...

apropos i to też jest wasza katolickośc???

jak dobrzykowice opisywał że w polsce sprawy mammografi zalatwia TVP2 to jest dla was geniusz????

odpowiedź na tekst Majki

1. no widzisz przynajmniej jak jest telewizja, uczelnia, akademiki to i cegiełki są niezmarnowane...

ale owszem uważam że dopóki Rydzyk nie wyjaśni sprawy cegielek możemy mieć pretensje o to!!!!!!!1

2. slucham tego radia i radia zet i 3 i leliwy i wielu innych, podczas jazdy autem to coś zlego???

3. na pierwszej stronie jest sluchacz który poczuł się uważony waszym pisaniem, jak zwykle nie czytacie tego co pisza inni!

4. gdzie jest ta sekta nienawisci, u nas w parafi Rodzina Radia MAryaj prowadzi dzialaność charytatywną i i nic poza tym!!! znam wielu sluchaczy RM i są normalni młodzi wykształceni ludzie....

5. kłamstwa

Ojciec Święty JPII wielokrotnie błogosławił to radio, przyjmował wiele razy Rydzyka i także mu błogosławił

6. owszem to może być problem

7. mozna zadzwonic i dyskutować, nawet wbrew RM

8. syrusz-wplski opowiadając o dobrodziejstwach Unii nie mówil po lini RM

10 prawda

11. prawda

Gość gregmena

ponieważ wiem że i tak poza rzygowinami na mnie i pluciem na RAdio Maryja nic więcej wśród obecnych katolików nie uzyskam.....

kończę dyskusje, bawcie się dobrze w swojej postawie wobec 2 człowieka

ja jestem ateistą, wiem że dla was sowa czlowieka którego szanuje są nieważne, ale je tu przytoczę, bo JPII do samego końca podkreślal swoje błogosławieństwo i poparcie dla RM to tylko 3 cytaty.... na więcej szkoda czasu, wy i tak wolicie pluć na RM i 2 człowieka

przecież jesteście katolikami inaczej nie potraficie,

cytaty JPII:

Ja Panu Bogu codziennie dziękuję, że jest w Polsce takie radio, i że się nazywa Radio Maryja. 29.03.1995, Rzym

Radiu Maryja życzę, aby odważnie głosiło Ewangelię słowem i czynem, aby rozprzestrzeniało na falach eteru Chrystusowe orędzie życia, które jest zawsze orędziem prawdy, miłości i solidarności. Równocześnie dziękuję Radiu Maryja za to wielorakie i ofiarne zaangażowanie się w apostolstwo słowa, które dzisiaj jest tak bardzo ważne i tak bardzo potrzebne w naszym kraju. 18.04.1996, Rzym

Raduję się obecnością słuchaczy Radia Maryja, które ma siedzibę w Toruniu. Rozgłośnia ta dociera do bardzo wielu rodaków w Polsce i na świecie. Wszystkim słuchaczom i pracownikom Radia życzę tej radości, jaka płynie ze zwiastowania Dobrej Nowiny. Niech Maryja, Gwiazda Nowej Ewangelizacji prowadzi wasze Radio na spotkanie nowych ludzi i nowych czasów. Dziękuję Wam za radiową katechezę, a szczególnie za modlitwy w intencji Kościoła i Papieża. Pozdrowieniem moim obejmuję również wszystkie rozgłośnie katolickie w Polsce, a jest ich wiele. Pomagają one ludziom w odkrywaniu piękna i mocy Ewangelii, która jest drogą do zbawienia każdego człowieka. Wasza działalność i apostolstwo są bardzo cenne, bardzo potrzebne Kościołowi i Ojczyźnie. Niech Wam Bóg błogosławi. 7.06.1999, Toruń

Gość gregmena

maja pisze ze tylko ja się obrazilem... o to cytat z bartara z 1 strony tej dyskusji

"Możecie sobie szydzić z ludzi ile chcecie ale to radio robi też wiele dobrego. "

nic dodac nic ując

swojego papieża nie sluchacie to i mnie i bartara nie posluchacie

EOT

podsumujmy

bezsprzeczne zalety

1. wielu ludziom pomaga wspólna modlitwa, rozmowy,poczucie przebywania z kimś choćby wirtualnym

2. jednoczy ludzi o wspólnej religii, wspólnych poglądach, "kręgosłupie" i moralach

3. mówi o i do ludzi, którzy często bardzo cierpią i dla których radio to daje poczucie swego rodzaju sens życia

4. używa przykazań z religii katolickiej, które to przykazania bezsprzecznie nakazują czynienie dobra (mówię o np.10 przykazaniach)

bezsprzeczne wady

1. niejasna polityka finansowa RM, w tym podatkowa! (w myśl zasady kto płaci? ten pan płaci...)

2. popełnianie banialuków i czystych herezji (patrz przykłady z rozmów niedokończonych) od których się włos jezy na głowie i któe przypominają żywcem przekład z KAjko i Kokosza albo Świętopełka i Czarownic.

3. rozbudzanie agresji, antysemityzmu i ogólnego poczucia wyższości katolika nad niekatolikiem, hetero nad gejem, długiej spódnicy nad krótką spódnicą.

Byłoby miło gdyby szala przesunęła się w stronę Zalet.

Dobrzykowice - to dobra definicja trolla. Gratuluję. :D :D :D

Gregmena, dla mnie jesteś po prostu miernym prowokatorem. I pewnie masz niezły ubaw jak widzisz efekty swoje jątrzenia.

Co do samego Radyja, muszę Cię zmartwić, mam dowód, że go nie słuchasz.

Otóż mają tam linię opóźniającą i bardzo często, szczególnie w nocnych rozmowach niedokończonych zdarza się, ze osoba, która zadzwoniła, jest ucinana w pół słowa. Wystarczy wyrazić kulturanie niepopularne w Radyju poglądy.

Gregmena, musisz wymyślić coś innego. :wink:

..

pokaż nam wreszcie ten dyplom prawnika bo widząc chaotyczność Twoich wypowiedzi, ich styl, uzywane słownictwo przez które okazujesz czasem pogardliwy stosunek do innych jak i obrazasz ich uczucia religijne (Art. 196. KK Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.) sprawia że zaczynam mieć watpiwosci jak dobrzykowice czy Ty aby regularny jurysta jesteś.

Gość gregmena

xeno sama widzisz 4 zalety - 3 wady

mtom ja ci tylko JPII odpowiem

JPII:

Ja Panu Bogu codziennie dziękuję, że jest w Polsce takie radio, i że się nazywa Radio Maryja

smartcat podaj meila wyśle

Gość gregmena

chyba nadal niektórzy nie zauważyli

cytaty JPII:

Ja Panu Bogu codziennie dziękuję, że jest w Polsce takie radio, i że się nazywa Radio Maryja. 29.03.1995, Rzym

Radiu Maryja życzę, aby odważnie głosiło Ewangelię słowem i czynem, aby rozprzestrzeniało na falach eteru Chrystusowe orędzie życia, które jest zawsze orędziem prawdy, miłości i solidarności. Równocześnie dziękuję Radiu Maryja za to wielorakie i ofiarne zaangażowanie się w apostolstwo słowa, które dzisiaj jest tak bardzo ważne i tak bardzo potrzebne w naszym kraju. 18.04.1996, Rzym

Raduję się obecnością słuchaczy Radia Maryja, które ma siedzibę w Toruniu. Rozgłośnia ta dociera do bardzo wielu rodaków w Polsce i na świecie. Wszystkim słuchaczom i pracownikom Radia życzę tej radości, jaka płynie ze zwiastowania Dobrej Nowiny. Niech Maryja, Gwiazda Nowej Ewangelizacji prowadzi wasze Radio na spotkanie nowych ludzi i nowych czasów. Dziękuję Wam za radiową katechezę, a szczególnie za modlitwy w intencji Kościoła i Papieża. Pozdrowieniem moim obejmuję również wszystkie rozgłośnie katolickie w Polsce, a jest ich wiele. Pomagają one ludziom w odkrywaniu piękna i mocy Ewangelii, która jest drogą do zbawienia każdego człowieka. Wasza działalność i apostolstwo są bardzo cenne, bardzo potrzebne Kościołowi i Ojczyźnie. Niech Wam Bóg błogosławi. 7.06.1999, Toruń

gregmena

Xena uczciwie podała zalety i wady, ale ty chyba nie przeczytałes ich ze zrozumiemim.

weź pod uwage jak sie ma zaleta nr 4

4. używa przykazań z religii katolickiej, które to przykazania bezsprzecznie nakazują czynienie dobra (mówię o np.10 przykazaniach)

do wady nr 3

3. rozbudzanie agresji, antysemityzmu i ogólnego poczucia wyższości katolika nad niekatolikiem, hetero nad gejem, długiej spódnicy nad krótką spódnicą.

... i to w tym wszystkim jest najbardziej wkurzające: pod płaszczykiem 10 przykazań, rozgłośnia ta sieje nienawiść do inaczej myślących, inaczej wierzących, inaczej ubierających się

... a nasz papież, blogosławiąc RM, pewnie miał na myśli tylko jego zalety.

zresztą ciekawa jestem, czy rzeczywiście słuchał wszystkich audycji (a przeciez był człowiekiem niezwykle zapracowanym), czy tylko opierał sie na opiniach przedstwiaonych mu przez zwolenników RM...