Gość gregmena 09.11.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 mtom słucham.... wolę posłuchać tego co ludzie dzwonią i mówią niż oficjalnej propagandy w wiadomościach..... skoro nawet JP II nie wierzycie to podaje źródła cytatówale niezależne od RMhttp://pl.wikiquote.org/wiki/Jan_Pawe%C5%82_II#O_Radiu_Maryjahttp://www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WP/jan_pawel_ii/audiencje/polacy_16102000.htmlhttp://www.mateusz.pl/jp99/pp/1999/pp19990607e.htmhttp://www.grafkom.pl/wizyta/homilie.html i choćbyście nie wiem jak źle pisali, to RM było ukochanym dzieckiem JPII co wielokrotnie podkreślał, sam wiele razy przyjmował i Rydzyka i RM i błogosławił w dalszej pracy... i choćbyście nie wiem jak stawali przy argumentacji Michnika, Pieronka i innych tego typu głosicieli... to taka jest prawda niestety w Polsce katolicyzm jest nijaki, jest zachwyt JPII, stawianie mu pomników, ale nie ma absolutnie żadnej znajomości jego nauki, homilii... i to jest przykre czego przykładem jest ta dyskusja aha w każdej księgarni katolickiej są zbiory homili JPII i znajdziecie te teksty, to przykre że tak szybko zapomnieliście o jego nauczaniu..... i o jego słowach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 09.11.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 mtom słucham.... wolę posłuchać tego co ludzie dzwonią i mówią niż oficjalnej propagandy w wiadomościach..... Gdybyś słuchał to wiedziałbyś, że odcinją niewygodnych słuchaczy od anteny, podpuszczaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 09.11.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 wiem zdarzją się przypadki, np gość dzwoni i mówi: "h.. wam w d..." a ty bys mtom go zostawił na antenie??? mam nawet to nagranie w domu chyba.... za władzami kościelnymiOświadczenie Zarządu Warszawskiej Prowincji Redemptorystów dotyczącze diałalności Radia Maryja Jako Zarząd Warszawskiej Prowincji Redemptorystów ze zdziwieniem obserwujemy rozwijaną w niektórych środkach masowego przekazu nieprzyjazną kampanię wobec Radia Maryja. Tego typu działania zmierzają do rozbicia środowiska ludzi wierzących i wyłączenia z publicznej dyskusji wokół kształtu życia społecznego w Polsce głosu obywateli, którzy “mają prawo i zarazem obowiązek poszukiwać prawdy, krzewić prawdy moralne dotyczące życia społecznego, sprawiedliwości, wolności, poszanowania życia oraz innych praw człowieka, i bronić ich dozwolonymi środkami” (Kongregacja Nauki Wiary, Nota doktrynalna o niektórych aspektach działalności i postępowania katolików w życiu politycznym, Rzym 2002, p. 5). Agresja, z jaką raz po raz spotyka się działalność Radia, to nie tylko jeden z przejawów wojującej nietolerancji wobec tego, co jako chrześcijańskie nie odpowiada narzucanej polskiemu społeczeństwu przez środowiska liberalne tzw. poprawności politycznej. Jako pełnoprawni obywatele naszego państwa dostrzegamy w tym także wyraźny zamach na polską demokrację, dążący do wyeliminowania z procesu jej budowania głosu pokrzywdzonych, ubogich i bezbronnych, którym Radio Maryja od początku swego istnienia służy jako ośrodek wsparcia duchowego i forum dialogu. Zgodnie z nauczaniem Kościoła, pragniemy ułatwiać ludziom taką komunikację, która “winna dążyć do konstruktywnego dialogu, mającego na celu promowanie we wspólnocie chrześcijańskiej dobrze poinformowanej opinii publicznej, zdolnej do właściwego rozeznania faktów” (Jan Paweł II, List apostolski Szybki rozwój, Rzym 2004, p. 12). Obywatele, pośród istniejącego pluralizmu myśli i poglądów, mają prawo do prawdy, ponieważ „w społeczeństwie, któremu nie ukazuje się wizji prawdy i które nie próbuje do niej dotrzeć, ograniczone zostają także wszelkie formy praktykowania prawdziwej wolności, przez co otwiera się droga do libertynizmu i indywidualizmu, ze szkodą dla dobra człowieka i całego społeczeństwa” (Kongregacja Nauki Wiary, Nota doktrynalna, p. 6)................Oczywiście zdajemy sobie sprawę z tego, że prowadząc działalność za pośrednictwem środków audiowizualnych możemy popełniać błędy, jest to bowiem rzeczywistość wciąż nowa na naszym polskim terenie i dlatego dziękujemy za każdą życzliwą uwagę, a za potknięcia przepraszamy. W takim duchu chcielibyśmy nadal rozwijać i ulepszać naszą działalność, zmierzając ku tajemnicy Zmartwychwstania Pańskiego, ale też nie możemy zapominać o tym, że ta nasza posługa napotykała, napotyka i będzie napotykać na liczne i czasem bardzo agresywne ataki. Taka jest ziemska rzeczywistość. Niemniej jednak mamy nadzieję, że wszyscy, którym zależy na tym, aby w społeczeństwie polskim nie doszło do zepchnięcia chrześcijaństwa na margines, dołożą wszelkich starań, by zostały w nim zachowane najgłębsze fundamenty duchowe i kulturowe naszej cywilizacji. W imieniu Zarządu Prowincji O. Zdzisław Klafka CSsR, Prowincjał ......ot po prostu jesteście narzędziem manipulatorów, ale Jan PAweł II i władze kościelne to widziały stale popierając RM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 09.11.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Weź się trochę zastanów o co ci chodzi. Jesli uważasz, iż sianie nietolerancji (siać siać siać...), szydzenie z krótkich spódnic, politykowanie w RELIGIJNEJ stacji radiowej jest OK, to to jest już Twój problem. ...... ot po prostu jesteście narzędziem manipulatorów teraz to już przeginasz.... nie jestem niczyim narzędziem gregmen, mam swój WŁASNY mózg...ale zdaje się , że Tobie ktos namieszał w kablach... kończę dyskusję ze swojej strony bo miotasz się jak wąż raz tak raz tak, raz buahahasz na katolików raz uzywasz jakiś pojęc Gwiazda itd, wyplakujesz dramatyczne"czemu nie pamiętacie nauk JPII" to wszystko zakrawa na jakiś spektakl, brakuje, żebyś zaczął drzeć szaty na kolanach... ja wysiadam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 09.11.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 xena prześlij mi nagranie o "szydzenie z krótkich spódnic" jeśli była mowa o paradowaniu rozebranych 18 latek przed ołtarzem, która klekając do komunii św. pokazuje stringi albo brak to jesteś za czy przeciw??? sam widzialem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 09.11.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 xena prześlij mi nagranie o "szydzenie z krótkich spódnic" STRONA 1 DYSKUSJI zostawię tylko ten komentarz i więcej się nie odzywam. czy SŁOWO DEWOTKA COŚ CI MÓWI? PS. Jestem za a nawet przeciw. WIsi mi czy 18stki chodzą w stringach czy 40stolatkowie w sandałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 09.11.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 wiem zdarzją się przypadki, np gość dzwoni i mówi: "h.. wam w d..." a ty bys mtom go zostawił na antenie??? mam nawet to nagranie w domu chyba.... Kolego, Gregmena, w takim razie polecam posłuchać, a potem się wypowiadać, ok? (nawet w podpuszczaniu trzeba mieć umiar ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 09.11.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 podaj źródło XENO (gdy mnie proszono o źródła swych wypowiedzi to podałem), ale nie jakies strony anty RM, ale obiektywne oczywiście xeno mi też wisi kto gdzie jak chodzi ubrany, ale do miejsca też trzeba sie ubraźć, dlatego do teatru idę w garniturze a na mecz w szortach..... nie uważasz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.11.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 maja pisze ze tylko ja się obrazilem... o to cytat z bartara z 1 strony tej dyskusji "Możecie sobie szydzić z ludzi ile chcecie ale to radio robi też wiele dobrego. " nic dodac nic ując swojego papieża nie sluchacie to i mnie i bartara nie posluchacie EOT A Zespół ds. Radia Maryja przy Episkopacie Polski to powstał dlatego, że tak mocno miłość bliźniego ono propaguje ??? Przestań w końcu wciskać nam absurdalny wniosek, że krytyka o. Rydzyka jest krytyką katolicyzmu. Jakos mi to dziwnie przypomina lata poprzednie, że krytyka poczynań byle podrzędnego sekretarza POP była zamachem na PZPR. Trochę mało sympatyczne wzorce zachowania. To nie gdzie indziej, tylko w RM ciągle słyszę, że nie jestem Polakiem. Bo prawdziwy Polak kocha RM, płaci na nie pieniądze, niczego nie krytykuje. A tak to pewnie jestem tym wstrętnym żydem, masonem albo innym za przeproszeniem liberałem. Zauważ, że jakoś inne media katolickie nie wzbudzają takich emocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 09.11.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 BRAWO MARKUS i sam widzisz zespół działa kilka lat i radia nie zamknął... a jak nawet słyszał GŁodzia że popierają RM....... krytyka RM nie jest niczym złym!!!ale takie opluwanie jak ten wątek jest niechrześcijańskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 09.11.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 podaj źródło XENO (gdy mnie proszono o źródła swych wypowiedzi to podałem), ale nie jakies strony anty RM, ale obiektywne ŹRÓDŁO: RADIO MARYJA. proponuję posłuchać. oczywiście xeno mi też wisi kto gdzie jak chodzi ubrany, ale do miejsca też trzeba sie ubraźć, dlatego do teatru idę w garniturze a na mecz w szortach..... nie uważasz???? obawiam się, że jeżeli będzie więcej takich postaw jak Twoja, to juz za chwilę do kościoła będą chodzić tylko emeryci i fanatycy....normalny, wierzący człowiek będzie musiał przeczytac poradnik "Jak wejść do kościoła, zasady klękania, obracania głowy i składania ust do pieśni..." oraz "jak uniknąc publicznego napiętnowania - zasady ubierania się do modlitwy...", lub e-kurs przedłużania majtek i spódnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.11.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 BRAWO MARKUS i sam widzisz zespół działa kilka lat i radia nie zamknął... a jak nawet słyszał GŁodzia że popierają RM....... I go nigdy nie zamknie, to jest oczywiste. Psy szczekają, a karawana idzie dalej. To była odwieczna polityka Kościoła Katolickiego jako instytucji. Swego czasu powiedział to nawet Prymas Glemp używając określenia o "szczekających kundelkach". P.S. Pomimo wielu słów krytyki jakie padły pod Twoim adresem jedną rzecz podziwiam u Ciebie. Jesteś cholernie zręcznym manipulantem. Moją ostatnią odpowiedź też zinterpretowałeś tak aby była ona "korzystna" dla Ciebie. Ty się na tym forum zupełnie marnujesz. Powinieneś karierę robić w PR lub jako doradca w rządzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 09.11.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 xeno gdy prosilas o źróda ja ci podałem prosze podaj i TY, chyba niw wymyslacie takich wypowiedzi z powietrza... źródła proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 09.11.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 dobre markus, podoba mi się!!!! ael są fakty, Episkopat nigdy nie powiedzial NIE RM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 09.11.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 xeno gdy prosilas o źróda ja ci podałem prosze podaj i TY, chyba niw wymyslacie takich wypowiedzi z powietrza... źródła proszę podano wyżej. nie moja wina, że nie słuchasz w ogóle RM. po co w ogóle bierzesz udział w dyskusji, skoro nie słuchałeś nigdy RM? Dodam, że ja parokrotnie słuchałam RM, choćby ze względu na zasięg (ach te podróże i ach ten nadajnik...) i osobiście życzę wszystkim, którym się to podoba i cos z tego dla siebie czerpią - niech sobie trwa jak najdłużej, naprawdę pisze to ze szczerymi intencjami dopóki będzie to radio publiczne to pozwolisz, że uśmiechnę się czasem jak usłyszę jakąś wdłg mnie herezję... no chyba że nie wolno? a teraz wybacz, musze zakończyć tę wartościową dyskusję, z której jasno wynika, że różni sa ludzie, czego i Tobie życze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 09.11.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 tak myslalem że źródeł nie ma......i tego sie obawialem, że to być może wymyślone... ale skoro źródeł nie ma.... ja tego nie słyszalemja już słyszałem różne dowcipy o papieżu i potem wcale nie było to prawdą... oczywiście xeno do kościoła można chodzić w stringach, bez majtek w barchanach, ale kościół a szczególnie moment komunii Św. to nie jest moment na pokazywanie pośladków... uważasz inaczej?????czy gdyby twój nalepszy przyjaciel na twój ślub przyszedl w samym biustonoszu to też nie mialabyś nic przeciwko??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.11.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Gregmena - jedna rzecz mnie ciekawi: przedstawiasz się jako ateista, a ciągle nam wyrzucasz "niechrześcijańskie" zachowania. Chyba lekkie nadużycie - spokojnie można rozmawiać o takich rzeczach na bazie poczciwej, świeckiej etyki i takichże argumentów Poza tym - sama nie wiem o co ci chodzi, czego właściwie bronisz? Mam wrażenie, że najchętniej niepopularnych racji. Może rzeczywiście aspirujesz do bycia adwokatem i ćwiczysz sobie używanie argumentów, w które do końca nie wierzysz Co do poparcia KK dla RM - Kościół to monolit chyba tylko dla Urbana, nawet on jest chyba za inteligentny, żeby coś takiego zasugerować. Są tam i proboszczowie-staruszkowie z poglądami typu "baby do garów" i właśnie wierni obrońcy RM, i skrajni jak na księży liberałowie. Wśród "szefostwa" też są różnice poglądów, także kilkoma zdaniami wyrwanymi z kontekstu niczego tu nie dowiedziesz ani nie obalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 09.11.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Gregmena, jest może i zręcznym manipulatore, bo to po prostu lubi. Pamiętam jak próbował odwracać kota ogone przy okazji programu gospodarczego PiS. Tam się całkowicie pogubił, dlatego w każdym poście padoło hasło o opluwaniu go. Z czego, tak jak w moim przypadku, musiał się wycofać i przeprosić. Gregmena mam propozycję, rzuć odkrywczo jakiś nowy kontrowersyjny temat. Problem RM jest wałkowany na każym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.11.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Gregmena, jest może i zręcznym manipulatore, bo to po prostu lubi. Pamiętam jak próbował odwracać kota ogone przy okazji programu gospodarczego PiS. Tam się całkowicie pogubił, dlatego w każdym poście padoło hasło o opluwaniu go. Z czego, tak jak w moim przypadku, musiał się wycofać i przeprosić. Gregmena mam propozycję, rzuć odkrywczo jakiś nowy kontrowersyjny temat. Problem RM jest wałkowany na każym forum. Manipulator z niego na pewno - zaczęliśmy w klimacie lekko surrealistycznego humoru, a później 100% uwagi zajął Gregmena, słuchacze i eksperci RM przy nim zbledli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 09.11.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 tak myslalem że źródeł nie ma...... i tego sie obawialem, że to być może wymyślone... ale skoro źródeł nie ma.... ja tego nie słyszalem tak...tej wersji się trzymaj, czy gdyby twój nalepszy przyjaciel na twój ślub przyszedl w samym biustonoszu to też nie mialabyś nic przeciwko??? nie uwierzysz, ale nie miałabym ... pomyślałabym , że mu będzie zimno i zastanowiłabym się co chciał tym powiedzieć, ale sądzę, że bardziej byłabym zajęta własnym ślubem,no ale rozumiem, że sa i tacy, których w takim dniu bardziej interesuje kto jak i z czym przyszedł....i w jakich stringach przyjmuje komunię..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts