Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Perełki Ojca Rydzyka

Gość

Recommended Posts

mtom gdzie mam Twojego meile, bo tu go nie widzę, a na prywatnych wiadomościach go nie ma...??? czyżby kłamstwa tak łatwo przychodziły ci???

:o :o :o

:D :D :D

Jest taki przycisk z kopertą pod moimi widomościami. A teraz czekam na przeprosiny odnośnie pomówienia mnie o kłamstwo. 100 tyś nawiązki wpłacisz na Platformę Janusza Korwin-Mikkego. :wink:

Przyda im się...

• Odpowiedzi 429
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość gregmena

przepraszam

rzeczywiście zapomniałem o takiej funkcji

na Mikkego nie wpłacę, program OK, ale facio który uważa że 80% narodu do głupcy nie jest powazny....

zdjęcia z rozdartą koszulą nie mam, ale może zrobię dla Ciebie.... :)

przepraszam

rzeczywiście zapomniałem o takiej funkcji

na Mikkego nie wpłacę, program OK, ale facio który uważa że 80% narodu do głupcy nie jest powazny....

zdjęcia z rozdartą koszulą nie mam, ale może zrobię dla Ciebie.... :)

A dlaczego nie jest poważny ???

Społeczeństwo które nawet we Wszystkich Świętych jeździ pijane (vide ponad 2000 zatrzymanych za jazdę pod wpływem), pewnie w zwykłą wyborczą niedzielę też pijane głosowało. Bez względu na kogo.

Więc sam powiedz - czy takie społeczeństwo mozna traktować poważnie skoro przez większość swojego życia jest "bezalkoholowe :wink: "

Gość gregmena

jestem ateistą co mi nie przeszkadza szanowac JPII za to jakim był człowiekiem... na pewno nigdyu z nikogo nie szydził jak ten tu po to powstały wątek, szanuje RM bo jest to jedyne w miarę wolne media, a zacząęm szanować odkąd tam była debata przed referendum unijnym zdecydowanie wygrana przez euroentuzjastów (świetny Syrusz-Wolski i świetny prowadzący ksiądz który wykończył oszołoma Pęka)

wole go szanowac niż jak katolicy pomniki stawiać, czy jak w tej dyskusji robić dokładnie odwrotnie niż jego słowa i nauka

JPII

Ja Panu Bogu codziennie dziękuję, że jest w Polsce takie radio, i że się nazywa Radio Maryja. 29.03.1995, Rzym

Gregmena - jak sobie nie ćwiczysz, to jesteś dla mnie zagadką :D 8)

Skoro JPII jest dla Ciebie autorytetem - to taka mała prośba: poczytaj sobie trochę więcej jego wypowiedzi. Ateiści też to robią ;). Liczy się całokształt, a nie jakieś wyrwane z kontekstu cytaty. I ciekawe czy po takiej lekturze dojdziesz do wniosku, że JPII rzeczywiście popierał RM? Mały przykład. Czy naprawdę sądzisz, że człowiek, który dla dialogu katolicko-żydowskiego zrobił więcej niż działo sie w tej kwestii przez 2000 lat popiera antysemityzm? Papież to ikona, którą niestety wszyscy którym to pasuje starają się użyć do własnych celów. Łącznie z tobą. W jednym masz rację - naprawdę niewielu słucha, co Papież mówi, wszyscy wiedzą, że mówi mądrze i wielki jest.

RM - taki polski dziwny fenomen. Przedziwny mix skrajnych poglądów i realna siła polityczna. Trafiło w potrzebę wspólnoty, poczucie odrzucenia i zagubienia wielu ludzi. Mam do nich wielką pretensję, że na tym żerują i tymi ludźmi i ich autentycznie dobrymi chęciami i niestety niewiedzą manipulują.

nie będę Ci tłumaczyć czy RM jest cytowane na stronach z edytowalnymi cytatami, czy też zapisywane w formie notatek w czasie rzeczywistym, nie dostaniesz też kopii audycji w formie pisemnej poświadczonej przez RM z czerwoną pieczątką.....Nie chce mi się Tobie równiez pokazywać, że de facto Ty wywołujesz temat stringów w kościele więc wystarczy cytowac Ciebie.

Nie chce mi się być przez Ciebie obrażaną i stawianą obok szympansów, może tak Cie nauczono traktować kobiety, ale ja na to nie mam i nie muszę mieć ochoty.

mam dla Ciebie ostatnią propozycję Gregmen.

dajmy już spokój

Ale propozycja "dania spokoju" ma swoje i złe dla Ciebie strony -muszę Cię prosić również o to,żebys przestał obrażać innych,szydzić z czyjejś wiary i tworzyć dziejową teorię spisków.

Może wklej za to jakiś kawał, albo co....

chciałabym się jednoczesnie zapytac polonistów jak się pisze

jestem z Tarnobrzega czy Tarnobrzegu?

Gość gregmena

masz racje xeno dajmy sobie spokój

co do edytowalnych cytatów, pamiętaj że odesłałem Cie do zbiorów homili z pielgfrzymek, które są słowo w słowo zapisem słow papieża, także taśmy wideo z pielgrzymki np 1999 tam są cytaty któe zapodałem

mógłbym wskanowac książke jako obrazek, ale i tak pewnie powiesz że poddałem obróbce na kompie

co do cytatów o RM ni ema żadnego dowodu że taklie teksty były na antenie

bezprzeczne jest jedno wielkie poparcie dla RADIA JPII

zresztą jak widzę, trza dac sobie spokój takiej MAJCE I TAK NIE CHODZI O PRAWDĘ a o mącenie i kłócenie się

apropos znam wielu ateistów, a także wyznawców innych religii dla których autorytetem jest JAN PAWEŁ II, jak zauważyłem nie jest autorytetem dla obecnych tu katolików, wiem wiem wystarczy nopwy pomnik, poudawać żal i powiedzieć że kochacie JPII a jego słowa i nauka w kąt, kto by tam czytał jego homilie z pielgrzymek.... wazne że w wyborczej kazali atakowac RM

co do edytowalnych cytatów, pamiętaj że odesłałem Cie do zbiorów homili z pielgfrzymek, które są słowo w słowo zapisem słow papieża, także taśmy wideo z pielgrzymki np 1999 tam są cytaty któe zapodałemmógłbym wskanowac książke jako obrazek, ale i tak pewnie powiesz że poddałem obróbce na kompie

to nie są cytaty z homilii, tylko z pozdrowień

co do cytatów o RM ni ema żadnego dowodu że taklie teksty były na antenie

bezprzeczne jest jedno wielkie poparcie dla RADIA JPII

zresztą jak widzę, trza dac sobie spokój takiej MAJCE I TAK NIE CHODZI O PRAWDĘ a o mącenie i kłócenie się

apropos znam wielu ateistów, a także wyznawców innych religii dla których autorytetem jest JAN PAWEŁ II, jak zauważyłem nie jest autorytetem dla obecnych tu katolików

Ja całkiem fajna Majka jestem :D

apropos znam wielu ateistów, a także wyznawców innych religii dla których autorytetem jest JAN PAWEŁ II, jak zauważyłem nie jest autorytetem dla obecnych tu katolików, wiem wiem wystarczy nopwy pomnik, poudawać żal i powiedzieć że kochacie JPII a jego słowa i nauka w kąt, kto by tam czytał jego homilie z pielgrzymek.... wazne że w wyborczej kazali atakowac RM

no i nie dasz sobie spokoju...

jak to z tym Tarnobrzegiem było?

Gość gregmena

xena mówi o edytowalnych cytatach, gdzie można by podtekst odczytać jakobny moje cytaty nie były pewne, a może ktoś je zmienił, także dlatego były tu wycinek z wikipedii że nie odpowiadają za cytaty na ich stronach

podałem wikipedie bo to obiektywne źródło

ale nie ma żadengo problemu by słowa które JPII powiedział o RM usłyszeć na żywo i tam już nikt nic nie zmieniał

np:

Raduję się obecnością słuchaczy Radia „Maryja”, które ma siedzibę w Toruniu. Rozgłośnia ta dociera do bardzo wielu rodaków w Polsce i na świecie. Wszystkim słuchaczom i pracownikom Radia życzę tej radości, jaka płynie ze zwiastowania Dobrej Nowiny. Niech Maryja, Gwiazda Nowej Ewangelizacji prowadzi wasze Radio na spotkanie nowych ludzi i nowych czasów. Dziękuję Wam za radiową katechezę, a szczególnie za modlitwy w intencji Kościoła i Papieża.

za

http://www.mateusz.pl/jp99/pp/1999/pp19990607e.htm

http://www.mateusz.pl/jp99/pp/1999/

jest możliwośc programem real player odsłuchac całej homilii

po prostu Xeno mówmy o faktach i rzeczywistych przekazach, a nie o niesprawdzonych tekstach co do których nie ma żadnej pewności cvzy kiedykolwiek padły na antenie RM

Gregmena - a może tak garnki byś zaczął lepić? 8) :D

Podobno rewelacyjne na nadmiar ciśnienia i wypłasza teorie spiskowe ;)

Ewentualnie: joga, pływanie, psa ponoć dobrze pogłaskać ;)

Wyluzuj chłopie - chyba, że ćwiczysz.

Gość gregmena

MAJU KOLEJNY RAZ KŁAMIESZ,

piszesz

nieprawda to z

P R Z E M Ó W I E N I A I H O M I L I E

a zresztą nawet gdyby z powtań to co??? jakoś nie witał sympatyków Wyborczej, albo Radia Zet

Maju skąd w Tobie tyle kłamstawa, piszesz brednie i banialuki o mnie, więdząc że kłamiesz podkreślasz to, piszesz kłamstwa na temat słów JPII nawet niesprawdzając tego, Majka i jesteś OK?????

MAJU KOLEJNY RAZ KŁAMIESZ,

piszesz

nieprawda to z

P R Z E M Ó W I E N I A I H O M I L I E

a zresztą nawet gdyby z powtań to co??? jakoś nie witał sympatyków Wyborczej, albo Radia Zet

Maju skąd w Tobie tyle kłamstawa, piszesz brednie i banialuki o mnie, więdząc że kłamiesz podkreślasz to, piszesz kłamstwa na temat słów JPII nawet niesprawdzając tego, Majka i jesteś OK?????

wyboldowałam ci, niech w końcu dotrze. Pozdrowienia i podziekowania należą do przemówień 8)

Doucz się, bedziesz miał mniej wpadek :wink: