Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak daleko front od plotu?

Ile metrow od granicy dzialki jest Twoja elewacja frontowa (glowne wejscie)?  

172 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile metrow od granicy dzialki jest Twoja elewacja frontowa (glowne wejscie)?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

6,5 do wykusza; 7,5 do drzwi wejściowych; 8,15 do garażu. Linia zabudowy jest wyznaczona na 5,5, ale szambo będzie w podjeździe, więc trzeba było zostawić 2m od ogrodzenia i 5m od drzwi wejściowych, ale myślę, że to OK. Samochód przed domem się zmieści a i przyłączy nie trzeba będzie za daleko ciągnąć.

• 6 months później...
Moja działka jest narożna w bardzo cichym zakatku. Wykorzystując jej narożność mam dwie bramy - reprezentacyjną i gospodarczą. Ta pierwsza oddalona jest od frontu domu o ok. 40m, a gospodarcza schowana od bocznej uliczki oddalona jest od garażu o jakieś 5m i ten dystans mam zamiar odśnieżać. Natomiast frontową alejkę będę odśnieżał od "wielkiego święta" np Boże Narodzenie no i imieniny Pani Domu . :wink:

A u nas jest 14, ale mamy domek troszkę pod kątem ustawiony do granicy działki i jego jeden róg to 12m, drugi ponad 16m, jednak od wejścia do bramy wyjazdowej (zrobiona będzie zatoczka przed bramą) mamy 12m. Za domem zostaje nam coś ok. 50m.

Działka jest nieregularnym trapezem: z przodu ma 25m, z tyłu 50m, prawy bok ma 75m lewy biegnie po łuku (do środka działki) i ma długość ok. 100m. Działka ma 25 ar. Zmieścił się nawet staw z wyspą i mostkiem.

Pozdrawiam!!!

:D :D :D

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
na razie dom będzie stał 4 metry od ogrodzenia ponieważ jest służebność drogi a potem ogrodzenie przesuniemy jeszcze o 4 metry :D

U nas bedzie podobnie. Czyli od granicy dzialki 3m (sluzebnosc drogi) + 5m od ogrodzenia. Za nami tylko 1 sasiedzi beda, a zdecydowanie wole miec duzy ogrod z tylu. Mimo tego, ze dzialka z wejsciem od zachodu.