Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zmiana banku

marcioszek

Recommended Posts

Witam wszystkich kredytobiorców bardzo serdecznie i w związku z tym mam pytanie. Czy ktoś z Was przerabiał już ten temat a mianowicie zmienił bank i walutę w trakcie kredytowania.? Jakie są tego konsekwencje? Ja dzisiaj zrobiłem leciutkie rozeznanie w tym zakresie i po jednej wizycie oczywiście wirtualnej dowiedziałem się że rezygnując z usług dotychczasowego banku miesięcznie zarabiam 500 zł. Kredyt w chwili obecnej mam w PLN a zaproponowano mi we frankach. Szczerze mówiąc czekam teraz na spotkanie z doradcą bo muszę przyznać że jestem w szoku. Niedość że podwyższyłem kwotę kredytu to jeszcze obniżyli mi raty przy tym samym okresie kredytowania.

Liczę na wasze doświadczenia w tej materii.

w czym problem? najprostsza metoda jest zaciagniecie w drugim banku kredytu na splacenie kredytu jaki juz zaciagnales w pierwszym banku, to standardowa operacja. nowy kredyt bierzesz na takich warunkach jakie Ci odpowiadaja.

ja tak zrobilem, poczatkowo mialem kredyt w PKOSA w €, po ok 4 latach zaciagnalem kredyt w GE bank w CHF(rownoczesnie rozlozylem go na dluszy czas), splacilem PKO SA i dzisiaj splacam GE.

chcialem przewalutowac kredyt z € na CHF w PKO SA ,ale warunki nie byly korzystne i PKO SA bylo malo elastyczne w negocjacjach. ze tak powiem nie wyszli do klienta...

acha , sprawdz umowe jaka w tej chwili masz z bankiem na temat wczesniej splaty calego kredytu, banki najczesciej maja jakis punkcik mowiacy o jakies karze za wczesniejsza splate.

@malinka: nie ma co sie zastanawiac, trzeba dzialac - wykonac telefon do expandera lub open i zapytac, jak to wyglada, to nic nie kosztuje, a panowie przez telefon potrafia z grubsza wszystko oszacowac.

trzeba pozniej dobrze policzyc, u mnie okazalo sie, ze zysk z przewalutowania i zmniejszenie obciazenia miesiecznego dzieki przedluzeniu kredytu byly warte poniesienia pewnych kosztow.

Ja również jestem zainteresowana tym tematem. Mam kredyt w PLN w PKOSA. Zastanawiam sie nad zmianą waluty. Boje się tylko nowych kosztów kredytu. Tzn tych początkowych kosztów - teraz kosztowało nas to około 5000zł - jak zmienie bank to nie usmiecha mi się płacić znowu 5000zł. :-?

Witam. Jak chcesz to prześlim mi maila z nr tel to policzę Ci wszysko i jaka będzie korzyść z refinansowania kredytu. [email protected]

pozdrawiam