marcioszek 07.10.2005 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Witam wszystkich kredytobiorców bardzo serdecznie i w związku z tym mam pytanie. Czy ktoś z Was przerabiał już ten temat a mianowicie zmienił bank i walutę w trakcie kredytowania.? Jakie są tego konsekwencje? Ja dzisiaj zrobiłem leciutkie rozeznanie w tym zakresie i po jednej wizycie oczywiście wirtualnej dowiedziałem się że rezygnując z usług dotychczasowego banku miesięcznie zarabiam 500 zł. Kredyt w chwili obecnej mam w PLN a zaproponowano mi we frankach. Szczerze mówiąc czekam teraz na spotkanie z doradcą bo muszę przyznać że jestem w szoku. Niedość że podwyższyłem kwotę kredytu to jeszcze obniżyli mi raty przy tym samym okresie kredytowania.Liczę na wasze doświadczenia w tej materii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcioszek 12.10.2005 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 halo halo. czyżby nikt z forumowiczów nie zmieniał banku w trakcie kredytu???? nie możliwe że to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaziko 12.10.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 w czym problem? najprostsza metoda jest zaciagniecie w drugim banku kredytu na splacenie kredytu jaki juz zaciagnales w pierwszym banku, to standardowa operacja. nowy kredyt bierzesz na takich warunkach jakie Ci odpowiadaja. ja tak zrobilem, poczatkowo mialem kredyt w PKOSA w €, po ok 4 latach zaciagnalem kredyt w GE bank w CHF(rownoczesnie rozlozylem go na dluszy czas), splacilem PKO SA i dzisiaj splacam GE.chcialem przewalutowac kredyt z € na CHF w PKO SA ,ale warunki nie byly korzystne i PKO SA bylo malo elastyczne w negocjacjach. ze tak powiem nie wyszli do klienta... acha , sprawdz umowe jaka w tej chwili masz z bankiem na temat wczesniej splaty calego kredytu, banki najczesciej maja jakis punkcik mowiacy o jakies karze za wczesniejsza splate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 13.10.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Ja również jestem zainteresowana tym tematem. Mam kredyt w PLN w PKOSA. Zastanawiam sie nad zmianą waluty. Boje się tylko nowych kosztów kredytu. Tzn tych początkowych kosztów - teraz kosztowało nas to około 5000zł - jak zmienie bank to nie usmiecha mi się płacić znowu 5000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaziko 13.10.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 @malinka: nie ma co sie zastanawiac, trzeba dzialac - wykonac telefon do expandera lub open i zapytac, jak to wyglada, to nic nie kosztuje, a panowie przez telefon potrafia z grubsza wszystko oszacowac. trzeba pozniej dobrze policzyc, u mnie okazalo sie, ze zysk z przewalutowania i zmniejszenie obciazenia miesiecznego dzieki przedluzeniu kredytu byly warte poniesienia pewnych kosztow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 17.10.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 A czy ktoś ze zmianiających bank może odpowiedzieć i le takie coś kosztuje od strony "pozabankowej", konkretnie nowy wpis do hipoteki - tym razem juz nie za darmo.Dodatkowo warto się zastanowić - w przypadku splaty kredytu innym kredytem tracimy uprawnienia do ulgi odsetkowej. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek76 18.10.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Trzeba równieź uważać na różnice kursowe.Jesli kredyt jest w walucie obcej i będziemy brać nowy w walucie obcej to tracimy dwukrotnie 3-4% wartości kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alf310 18.10.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Ja również jestem zainteresowana tym tematem. Mam kredyt w PLN w PKOSA. Zastanawiam sie nad zmianą waluty. Boje się tylko nowych kosztów kredytu. Tzn tych początkowych kosztów - teraz kosztowało nas to około 5000zł - jak zmienie bank to nie usmiecha mi się płacić znowu 5000zł. Witam. Jak chcesz to prześlim mi maila z nr tel to policzę Ci wszysko i jaka będzie korzyść z refinansowania kredytu. [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts