total_sw 07.10.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 mam pytanie jakie nastawy stosujecie przy tym piecu w okresie zimy gdy ogrzewane jest c.o. i cwu, a jakie latem tylko na cwu. ost kupilem ten piec i zaobserwowalem ze przy ogrzewaniu razem c.o. i cwu jest ok, lecz gdy odetne c.o. i piec grzeje tylko cwu po jakims czasie piec wygasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 08.10.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Sprawdź nastawę przedmuchów - jest to wywoływanie nadmuchu co jakis czas "przerwa" (np 15min) na jakiś czas "nadmuch" (np 10sek) po to aby w kotle nie wygasło.Jeśli te wartości są ustawione na 0 lub na zbyt krótki czas nadmuchu to sie po prostu zadławi bez dostępu powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
total_sw 08.10.2005 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Sprawdź nastawę przedmuchów - jest to wywoływanie nadmuchu co jakis czas "przerwa" (np 15min) na jakiś czas "nadmuch" (np 10sek) po to aby w kotle nie wygasło.Jeśli te wartości są ustawione na 0 lub na zbyt krótki czas nadmuchu to sie po prostu zadławi bez dostępu powietrza. a pozostale parametry jakie stosujecie?, czy jest to zalezne od kubatury domu i jego ocieplenia (u mnie jest 140m2 i dom dobrze ocieplony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angrafran 09.10.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Witaj, ja mialem ten sam problem z ustawieniem tez mi zgaslo teraz mam co 9 minut przdmuch 15 s i podanie wegla 10 s no i chula nawet tylko cwu pozostale ustawienia cykl pracy to mam 32 s podanie wegla 14 i 10s dmuchawa mam dlatego tak bo mam sterownik w ktorym nie mozna ustawiac obrotow dmuchawy gdy dmuchawa staje zaczynam nowy cykl pracy ale to zalezy o sterownika. Angrafran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
total_sw 10.10.2005 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Panowie pojawil sie nowy u mnie problem, zauwazylem ze przy odcieciu CO na piecu piec na tych parametrach co ma ustawione po ok. 10h pracy zaczyna dymic z podajnika, zaczynam sie obawiac co by mi ten zar nie weszedl do podajnika.... bylby problem. Macie jakies doswiadczenie w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 10.10.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Na lato przerwy pomiędzy rozpaleniami podtrzymującymi należy ustawić na 25 minyt, a czas rozpalania zmienić na chyba 15 sekund. Po powrocie do domu dokładnie sprawdzę i jutro dam ci konkretną odpowiedź.W kwestii dymu z podajnika - po to ma uszczelkę, ażeby był zamknięty i do prawidłowej pracy tego właśnie potrzebuje. A poza tym należy uszcelnić połączenie rury podajnika z tym kołnieżem w piecu - tak musi być, a w instrukcji tego nie dao się wyczytać.Z przegrzewaniem wody, a co za tym iddzie wygaszaniem sie pieca też miałem problem w lecie, ale jeden telefon do serwisanta, przestawienie parametrów tak jak napisałem i całe lato chodzi OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 10.10.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Dym z podajnika to normalka przy dłuuugim podtrzymaniu. Po prostu pojawia się wsteczny ciąg w kominie przy niekorzystnych wiatrach. Są dwa rozwiązania: 1. przyzwyczaić się i nie otwierać kiedy nie potrzeba, 2. poprawić ciąg przez założenie nasadki obrotowej na komin. To drugie jeszcze nie testowałem, bo dopiero się do tego przymierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek6 28.01.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 U mnie U1 10s U2 38s, wentylator w połowie otwarty, czy tez w połowie zamkniety, jak kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miglancq 20.09.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 ciagle ustawiam i ustawiam , podobno mam wegiel koksowniczy co musi miec dmuchawe ok. 80-100procent mocy. Mam takie cos jak opuznienie nadmuchu na 12sek bodajże , czas podawania 3sek. i pauza miedzy podawaniem 77sek. histereza - 3st. i teraz mam na samą wode, ale zamiast popiołu mam albo sam wegiel ( nie spalony) albo niespalony do konca. Wegiel z kopalni piekary julian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts