Valker 07.10.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Witam!Mam małe pytanko, zakupiłem dom z lat 80-tych. Powoli sobie go przerabiam. Jedno z niewykorzystywanych dotychczas pomiesczen chce zaadoptować na salon. Mój problem tkwi w tym że musze podnieść podłogę o ok 15 cm. Podłoże jest teraz betonowe. Chce położyć na podlodze ułożyć kafelki podłogowe. MOje pytanie - jaka misi być warstwa "betonu" - wylewki? Z czego wykonać izolacje? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 07.10.2005 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Domyślam się, że obecne podłoże betonowe leży na gruncie.A więc:Izolacja przeciwwilgociowa z papy na lepiku na gorąco,styropian twardy (dawne oznaczenie FS20) 10 cm w dwóch warstwach po 5 cm,wylewka betonowa gr. ok. 4 cm zbrojona siatką stalową o oczkach ok. 10x10 cm, wzdłuż ścian dylatacja ze styropianu gr.1 cm,na koniec płytki terakota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valker 07.10.2005 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 No własnie ja też sie tylko domyślam:) Własnie zastanawiałem się jaką gróbośc musi mieć wylewka żeby położyc na niej kafelki. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 08.10.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Pod terakotę dałbym 8cm. styropianu i 5-6cm. wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 09.10.2005 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 warstwy izolacyjne jak koledzy pisali wyzej, z tym ze albo papa SBS, albo na pape warstwa folii, styropian i znowu warstwa folii. Dla 10 cm styropianu FS-20 gr wylewki powinna wynosci ok 7-8 cm. Wylewke najlepiej zazbroic wloknami polipropylenowymi. Ostatecznie siatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valker 10.10.2005 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 dzięki wszystkim za porady. Troche się różnią Ale może jakos się to uda pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 10.10.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Weź średnią arytmetyczną i będzie dobrze. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valker 11.10.2005 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Weź średnią arytmetyczną i będzie dobrze. Powodzenia. tak chyba zrobie... mam jescze dwa tygodnie... i biore się za robote.... Mam nadzieje ze bedzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 11.10.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Folię między papą a styropianem, o której wspominał invx, wywiń na ściany i dociśnij styropianem.Później to co będzię wystawało ponad wylewkę obetniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 11.10.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Weź średnią arytmetyczną i będzie dobrze. Powodzenia. tak chyba zrobie... mam jescze dwa tygodnie... i biore się za robote.... Mam nadzieje ze bedzie dobrze! i z calosci tez srednia bedzie czyli troche krzywo, troche niesczelnie, troche zimno tyle ze nie bedziesz po gruncie chodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts