wrobelos 08.10.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Witam Nabyłem mieszkanie w bloku gdzie jest założona wspólnota mieszkaniowa.Mieszkanie jest do kompleksowego remontu.Czy ktoś może udzielic mi porady czy mogę od wspólnoty domagać sie np wymiany pionowych rur kanalizacyjnych w ramach funduszu remontowego który był przez poprzedniego właśćiciela opłacany..Jeżeli mogę to bardzo proszę podstawę prawną i co jeszcze mogę wywalczyć od wspólnoty (oczywiscie w kontekscie remontu) Z góry wielkie dzięki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 21.11.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Witam Nabyłem mieszkanie w bloku gdzie jest założona wspólnota mieszkaniowa.Mieszkanie jest do kompleksowego remontu.Czy ktoś może udzielic mi porady czy mogę od wspólnoty domagać sie np wymiany pionowych rur kanalizacyjnych w ramach funduszu remontowego który był przez poprzedniego właśćiciela opłacany..Jeżeli mogę to bardzo proszę podstawę prawną i co jeszcze mogę wywalczyć od wspólnoty (oczywiscie w kontekscie remontu) Z góry wielkie dzięki.. Jezeli rura jest peknieta, cieknie, skorodowana tak ze grozi peknieciu w kazdej chwili czy inaczej jakos uszkodzona - mozna natychmiast zglosic do zarzadcy i rzadac wymiany jako awarii - wymiana bedzie finansowana z srodkow konserwacyjnych. Jesli jednak rura jest stara, skorodowana, lecz nie cieknie, nie jest peknieta ani uszkodzona w inny sposob, mozesz zglosic propozycje jej wymiany ,z wspolnego dla wspolnoty funduszu remontowego ,na zebraniu wspolnoty, lub pismem do zarzadcy - on na zebraniu przedstawi twoja propozycje.Aby wymiana doszla do skutku musi zgodzic sie wiekszosc wlascicieli. To samo dotyczy np. remontu klatki, balkonow,intalacji i innych. W kazdym przypadku nie zaszkodzi tel. do zarzadcy z zapytaniem co z danym fantem zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 16.09.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 ale jak robisz kompletny remat lazienki to czy te pare zloty na wymiane rury cie zbawi wymien u siebie w domu tylko i zatynkuj to czy jak i bedziesz mial swiety spokoj na lata atak tylko pisma czekanie i klopot czy sie zgodza zcy nie nie wiadomo kiedy odpowiedz a remacik stoi bo jedna rurka nie wymieniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts