Cpt_Q 08.10.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Witajcie! Właśnie ruszamy w objazd lokalnych hurtowni, sklepów w poszukiwaniu takiej, jak w temacie. W internetowych znalazłem coś, coby nam pasowało. http://www.agdrtv.com.pl/plyty_gazowe/ARISTON_PH_960_MST_AN_R.php lub http://www.whirlpool.com.pl/?nodeid=produkt&cat_id=32&prod_id=2008# lub http://ewabymail.pl/product_info.php/cPath/31_13/products_id/6256 lub http://www.agdrtv.com.pl/plyty_gazowe/ARISTON_PH_760_F_IX.php Jednakże - pan w jednym ze sklepów powiedział, że 90-ki są mało popularne i cięzko znaleźć. Jest sporo o szerokości 70. Co jest z tymi 90-kami? Ludziska mają coraz więcej miejsca, duże kuchnie, a przecież podczas gotowania chyba dobrze jest mieć plac na różne gary. Tu ziemniaki, tam jarzynka, zupka no i jeszcze można postawić brytfankę lub patelnię. Na 60cm zawsze ścisk, 70 też niewiele więcej. Czy ten pan wie coś, czego ja nie wiem? A Wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szel 08.10.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 co prawda to 70 ale za to w dobrej cenie. mi osobiscie 70cm wystarcza, ale nie wyobrazam sobie gotowania na mniejszejhttp://www.tres.net.pl/index.php?navi=w&id=72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 08.10.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Co jest z tymi 90-kami? ..... jak to co ? 1) cena, cena, cena, cena, cena , która wpływa na małą podaż, mało się sprzedaje nie zamawia się na sklep, w dodatku projektancji kuchni też standardowo najczęściej robią projekt pod 60-tki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.10.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Capitanie , ja tez bede miala 90-tke , jest zwyczajnie wygodniejsza , raz do roku sie tego nie kupuje i jak miejsce pozwala to warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.10.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 jak to co ? 1) cena, cena, cena, cena, cena , która wpływa na małą podaż, mało się sprzedaje nie zamawia się na sklep, w dodatku projektancji kuchni też standardowo najczęściej robią projekt pod 60-tki projektanci kuchni " tak " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominia 08.10.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Dla mnie 90 to za dużo, ale ja tak naprawdę jestem z gotowaniem na bakier. Poza tym moja trzyosobowa rodzina nie wymaga dużych ilości pożywienia. (Obiadki zwykle jednodaniowe! ). I tak sobię myślę, że wybór kuchni to kwestia zwyczajów i wielkości rodziny. Jeśli kuchnia to twój raj - bierz 90 - napewno będzie wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 08.10.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Mnie sie marzy cos takiego, koniecznie z tym duzym polem posrodku na wok: http://images.trade-appliances.co.uk/images/products/T2586N0GB.jpg albo w wersji stal: http://images.trade-appliances.co.uk/images/products/T2766N0.jpg Ktore ladniejsze? A w ogole to ciagle nie moge sie zdecydowac, gaz czy plyta indukcyjna?? Boje sie tego, ze inaczej sie jednak gotuje na indukcyjnej, ale podobno czysciejsza kuchnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.10.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Ewak39 gdzies tu na Forum wyczytalam , ze na plycie nie da sie woka uzywac , nie sprawdzilam tego , ale moze to i racja . W sumie to mam ten sam dylemat co Ty , ale czasu do namyslu niestety wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apia 08.10.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 O ile mnie oczy nie myla, to kuchnie Neff. Mam taka w wersji stal. I tu kilka uwag: pozytywy: -wyglada ladnie (jak jest nowa),-palnik pod woka lub ogromna patelnie jest swietny; wspaniale smazy sie steki:)-ogolnie jest duzo miejsca, mozna gotowac rownoczesnie w czterech garach-nie wyobrazam juz sobie gotowania na mniejszej kuchencenegatywy:-widac kazda krople wody, trzeba myc po kazdym uzyciu, inaczej nie wyglada -bardzo sie rysuje, trzeba uwazac przy podnoszeniu rusztow-palniki sa w kolorze stali i po jednym uzyciu przebarwiaja sie-sa trzy ruszty, zeby umyc kuchenke trzeba najpierw zdjac ruszt gorny (okragly) i dopiero dwa pozostale; straszne zawracanie glowyGdybym teraz kupowala nowa kuchnie, to pewnie bylaby to kuchnia gazowa na szkle lub indukcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 08.10.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Ewak39 widzę, że obrazki z angielskiej strony, a może orientujesz się, czy w Polsce można taką kuchenkę kupić? Ta w srebrnym kolorze bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 08.10.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Ewak39 gdzies tu na Forum wyczytalam , ze na plycie nie da sie woka uzywac , nie sprawdzilam tego , ale moze to i racja . W sumie to mam ten sam dylemat co Ty , ale czasu do namyslu niestety wiecej rrmi, ale na jakiej plycie, gazowej czy indukcyjnej? Bo jak na gazowej, to swinie by byly, bo to sie przeciez nawet nazywa "wok burner"! A ja lubie chinszczyzne z woka! Natomiast nie pomyslalam nawet, ze na indukcyjnej to faktycznie chyba nie do zrobienia... podoba mi sie pomysl braku tlustych oparow przy plycie indukcyjnej, ale coraz bardziej sklaniam sie ku gazowej... O ile mnie oczy nie myla, to kuchnie Neff. Dokladnie! Choruje na caly zestaw, plyta i podwojny piekarnik! Te cztery gary - czesto okazuje sie, ze mi brakuje miejsca na piaty, szczegolnie przy niedzielnych czy "gosciowych" obiadach... Mialam nadzieje, ze uda sie wykorzystac wszystkie piec! Z tym rysowaniem i widocznym kazdym sladem to wiem, bo mam w tej chwili kuchenke wykonczona w stali... niestety, wszystko sie zgadza. Czyli co sugerujesz, jednak na szkle? Bardzo mi sie podoba, tylko wersja stalowa stanowilaby dopelnienie piekarnika i innych stalowych gadzetow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.10.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 rrmi, ale na jakiej plycie, gazowej czy indukcyjnej? Bo jak na gazowej, to swinie by byly, bo to sie przeciez nawet nazywa "wok burner"! A ja lubie chinszczyzne z woka! .. na indukcyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 08.10.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Ewak39 widzę, że obrazki z angielskiej strony, a może orientujesz się, czy w Polsce można taką kuchenkę kupić? Ta w srebrnym kolorze bardzo mi się podoba Kurcze, nie wiem... Sprobowalam znalezc w necie, ale guzik, dodatkowym problemem jest to, ze zmieniaja numery modelu dla roznych krajow. W razie, jakbys bardzo na to chorowala to moge tylko ewentualnie pomoc w kupieniu tutaj, tzn. ewentualnie przetransportowac do Polski przy okazji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 08.10.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Ewak39 widzę, że obrazki z angielskiej strony, a może orientujesz się, czy w Polsce można taką kuchenkę kupić? Ta w srebrnym kolorze bardzo mi się podoba Kurcze, nie wiem... Sprobowalam znalezc w necie, ale guzik, dodatkowym problemem jest to, ze zmieniaja numery modelu dla roznych krajow. W razie, jakbys bardzo na to chorowala to moge tylko ewentualnie pomoc w kupieniu tutaj, tzn. ewentualnie przetransportowac do Polski przy okazji... Ewo, pewnie to byłby duży kłopot Może najpierw spróbuję poszukać w kraju (juz doczytałam jak się nazywa ) A gdyby nie udało się, odezwę się do Ciebie (jesli mozna?). Bardzo dziękuję za taką bezinteresowną deklarację pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 08.10.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 rrmi, ale na jakiej plycie, gazowej czy indukcyjnej? Bo jak na gazowej, to swinie by byly, bo to sie przeciez nawet nazywa "wok burner"! A ja lubie chinszczyzne z woka! .. na indukcyjnej No tak, to ma sens... Nigdy chyba nie widzialam woka, na ktorym widnialaby informacja, ze mozna w nim gotowac na plycie indukcyjnej... A z taka plyta marzyly mi sie ewentualnie naczynia Le Creuset: http://www.lecreuset.co.uk/images/kitchenware/poterie__/petiteovalcasserole.jpg http://www.lecreuset.co.uk/images/kitchenware/poterie__/Beanpot.jpg Snobistycznie jakos wyszlo... ... ale woka nie maja, patrzylam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apia 08.10.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Na srodkowym palniku (gazowej kuchni) wok swietnie sie udaje:) A jak mus, to i piec garow sie zmiesci. Tylko nie wszystkie moga byc duze, bo az tak duzo miejsca to nie ma Ja tez mam caly sprzet neffa, wiec jak chcesz miec wszystko do kompletu, to kupuj stal (tym bardziej, ze wiesz jak to jest z kuchnia stalowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 08.10.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Ewo, pewnie to byłby duży kłopot Może najpierw spróbuję poszukać w kraju (juz doczytałam jak się nazywa ) A gdyby nie udało się, odezwę się do Ciebie (jesli mozna?). Bardzo dziękuję za taką bezinteresowną deklarację pomocy Kupilismy vana na przewiezienie zwierzakow do Polski, bo tyle nas kosztowal, ile bysmy zaplacili LOTowi za transport... nie ma problemu, w razie czego pisz! Juz mi przyjaciolka grozi, ze bede jej z Polski z powrotem wozic klody drewna dla jej meza-rzezbiarza, wiec nic mi nie straszne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 08.10.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Na srodkowym palniku (gazowej kuchni) wok swietnie sie udaje:) A jak mus, to i piec garow sie zmiesci. Tylko nie wszystkie moga byc duze, bo az tak duzo miejsca to nie ma Ja tez mam caly sprzet neffa, wiec jak chcesz miec wszystko do kompletu, to kupuj stal (tym bardziej, ze wiesz jak to jest z kuchnia stalowa). E, to fajnie, pocieszylas mnie! Tylko caly czas nie jestem pewna, czy stal, czy jednak szklo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 09.10.2005 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Po wizycie w AGD zaczynamy się zastanawiać, czy faktycznie 90. Te 70-ki też są dość komfortowe jeśli chodzi o miejsce. Zbierając opinie również od znajomych co do wykończenia, skłaniamy się do stali, a nie szkła/ceramiki. Poniżej mój typ Siemensa, zwłaszcza ten duży palnik na wok . Na zdjęciu nie widać, ale jest na tym centralnym dodatkowy okrągły ruszt właśnie na wok. http://www.agdrtv.com.pl/plyty_gazowe/SIEMENS_ER_17353_EU.php Jak Wam się podoba, no i co z jakością (Mdzalewscy please ) Może się uda nabyc taniej, facet, który nam będzie robił zabudowę kuchni ma jakieś swoje chody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.