sp9wus 18.12.2002 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2002 W nieodebranym jeszcze domu mam następujące niezgodności w stosunku doprojektu: 1. Dom jest podniesiony o 50 cm, w związku z tym są dwa dodatkowe pokojemieszkalne, które miały być strychem2. Pod tarasem jest zrobiony garaż, na planie jest sam taras3. na planie jest wystająca klatka schodowa, a jest zrobine tak że ścianypomieszczeń zostały zrównane z wystającą klatką Czy zmiany te muszą być naniesione na projekt, czy wystarczy że kierownikbudowy wprowadzi zapis w dzienniku że zmiany takie w stosunku do projektuzostały wykonane. W starowstwie wstępnie mi powiedziano że wystarczą wpisykierownika. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 06.01.2003 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Właśnie, ja też mam takie zmiany i napisałam do architekta, który zaprojektował mój dom prośbę o zgodę na zmiany i instrukcje, jak je formalnie wprowadzić do projektu, żeby to było zgodne z prawem. Na szczęście projektanta mam tak miłego, że przeważnie na wszystko się zgadzał (bo już pytałam telefonicznie), ale co dalej to napiszę, jak on mi odpisze...Bela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts