RYDZU 08.10.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Witam Macie jakieś pomysły czym zakończyć kable wychodzące ze ściany w pomieszczeniu technicznym? To ze kable ethernet wyląduja w panelu krosujacym to oczywiste - ale jak rozwiązać problem kabli typu telefon czy alarm. Na każdą z tych instalacji mam puszczone 8 żyłowe przewody i chciałym je wszystkie zakończyć tak by potem móc sie podłączac tylko do tych przewodów które sa w danej chwili potrzebne. Mam w sumie ok 30 kabli kazdy po 8 zył = 240 zakończeń. Może to trochę zagmatwane tłumaczenie... ale cóż - inaczej nie potrafię. Przychodzą mi na mysl panale krosownicze stosowane w telefonii - jednak cena trochę mnie powaliła (inna sprawa że to były akurat produkty Krone) - więc szukam alternatyw. Wszystkie pomysły mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 08.10.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Witam Macie jakieś pomysły czym zakończyć kable wychodzące ze ściany w pomieszczeniu technicznym? To ze kable ethernet wyląduja w panelu krosujacym to oczywiste - ale jak rozwiązać problem kabli typu telefon czy alarm. Na każdą z tych instalacji mam puszczone 8 żyłowe przewody i chciałym je wszystkie zakończyć tak by potem móc sie podłączac tylko do tych przewodów które sa w danej chwili potrzebne. Mam w sumie ok 30 kabli kazdy po 8 zył = 240 zakończeń. Może to trochę zagmatwane tłumaczenie... ale cóż - inaczej nie potrafię. Przychodzą mi na mysl panale krosownicze stosowane w telefonii - jednak cena trochę mnie powaliła (inna sprawa że to były akurat produkty Krone) - więc szukam alternatyw. Wszystkie pomysły mile widziane. Pozdrawiam Proszę Złącza LSA+ Można też nabyć oryginalne złącza KRONE na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 08.10.2005 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Proszę Złącza LSA+ Można też nabyć oryginalne złącza KRONE na Allegro. I o to chodziło Dzieki stokrotne _ZBYCHU_!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 09.10.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 ...Złącza LSA+.... Kupę rzeczy u nich kupiłem i teraz znowu czytam, że jednak porządny sklep to jest Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 10.10.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 To ja proszę łopatologicznie co konkretnie trzeba kupić i zamontować. Sytuację mam podobną, tzn. skrętka z wszystkich pokojów zebrana w jedno miejsce. Komputerową to rozumiem, że trzeba zakończyć RJ-45 i wsadzić (w przyszłości) do jakiegoś huba/switcha. A telefoniczne? Które te LSA kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karp 10.10.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 WitamWłaśnie w tygodniu muszę położyć do kilku pomieszczeń kable do alarmu i telefonu. Widzę że mam już rozwiązany problem zakończenia obwodów. Jednak mam pytanie - jak kładziecie te kable ?Mój pomysł to pistolet na klej i lecę po narożnikach bezpośrednio pod tynkiem bez kucia - te kabelki są dosyć cienkie. Czy tynkarze mogą je uszkodzić ? Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts