mastermind 08.10.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Moja żona nie znosi ciepła z kaloryferów. Zasłania je czym może.Co daje ciepło " przyjemne", podobne do kaflowego pieca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 08.10.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Jak nie lubi kaloryferów, to może podłogówka? Bardzo przyjemne ciepełko. My jeszcze nie mieszkamy, ale u znajomych przetestowane, no i użytkownicy na forum dobrze piszą o swoich odczuciach przy takim ogrzewaniu. U nas nie będzie ani jednego kaloryfera. Tylko podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.10.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Podłogówkę (w całym domu- 220 m2 powierzchni) odpaliłem testowo w zeszłym tygodniu na 3 dni. Temp. zasilania 25 a w ostatnim dniu 30 stopni. Jak na razie- rewelka! Chodzi człowiek po domu i się zastanawia: skąd to ciepło bo podłogi w dotyku niby zimne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 08.10.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Podobny efekt może dać ogrzewanie ścienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 08.10.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Moja żona nie znosi ciepła z kaloryferów. Zasłania je czym może. Co daje ciepło " przyjemne", podobne do kaflowego pieca? Jakaś fajna babka pod pierzynką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.10.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Moja żona nie znosi ciepła z kaloryferów. Zasłania je czym może. Co daje ciepło " przyjemne", podobne do kaflowego pieca? Jakaś fajna babka pod pierzynką . Jedna babka na cały dom to za mało. Powierzchnia ciała dorosłego człowieka wynosi około 2 m2. Człowiek grzeje temperaturą 36,6 stopnia, no chyba że jest chory to potrafi ogrzewać z temperaturą maksymalną 42 stopnie. Z tego wniosek, że aby ogrzać zimą dom musiałbyś mieć przynajmniej ze 100 babek zdrowych, albo trochę mniej ale za to chorych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 08.10.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 To dla mnie ma być przyjemnie ciepło. A dom? W takim ciepełku zapomina się o reszcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 09.10.2005 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Janussz, zmartwiłeś mnie. To znaczy, że ze mną coś nie tak, bo mój mąż jakoś nigdy nie powiedział "Przy tobie, kochanie, żadne ogrzewanie mi nie potrzebne!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mushasi 09.10.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Ogrzewanie podłogowe jest Ok ale nie polecam w sypialni .Jak chcecie szczegóły napiszę dlaczego .Poza tym nie jest to idealne rozwiązanie , jak każda metoda grzewcza ma swoje zalety i wady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 09.10.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Poza tym nie jest to idealne rozwiązanie , jak każda metoda grzewcza ma swoje zalety i wady . IMHO najbardziej idealne to nadmuchowe... a dlaczego ? Bo pozwala na wentylację, jonizację, filtrację, nawilżanie i kontrolę wilgotnośći na dokładkę do grzania oczywiście... żadne inne ogrzewania tego nie zapewni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 09.10.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Dla mnie i mojej żony wadą podłogówki jest to, że ograniczenia pewne są. Np. ograniczenia w ustawianiu mebli, układaniu chodników, dywanów które moja żona uwielbia. Narzuca takie ogrzewanie materiał na podłogi, a mają być deski. Dlatego jeżeli zdecydujemy się, to tylko w tych miejscach, gdzie będzie terakota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mastermind 09.10.2005 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 A co myslicie o grzejnikach elektrycznych, " marmurowych"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.10.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Mi sie podobaja takie grzejniki. Jesli pasuje ci marmur na scianie to warto rozwazyc takie ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 09.10.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Ogrzewanie podłogowe jest Ok ale nie polecam w sypialni . Jak chcecie szczegóły napiszę dlaczego . Poza tym nie jest to idealne rozwiązanie , jak każda metoda grzewcza ma swoje zalety i wady . ja bym poprosił o wyjaśnienie dlaczego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mastermind 09.10.2005 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Nie słyszeliście gdzies o takich grzejnikach z kamienia nie-marmurowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.10.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Grzejniki z "marmuru" sa wykonywane na zamowienie wiec chyba mozna sie dogadac co do kamienia. Na pewno mozna granity stosowac. Co do innych to chyba najlepiej dowiedziec sie u producenta. Bo moze wykonaja ale nie udziela gwarancji np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts