tjord 09.10.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 witam! jakie rozpietości stawek wystepują za wycięcie w blacie (8cm) dziur zlewozmywak i plyte ceram. (1 dziura okrągła). oraz za zamontowanie lodówki w zabudowie, piekarnika, zmywarki i plyty ceram... pozdr adam ps. Pan ze studia meblowego wycenil sobie to za 250 zl za sztuke..!!!!...podziewkowalem mu i wzialem swoich robotnikow, ale ile im dać, ile mogą chcieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 09.10.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 My kupujemy kuchnię z BRW i za każdy "obcy" sprzęt AGD (kupujemy w sklepie internetowym) biorą 60 zł, więc wolę poświęcić mój czas na coś innego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 09.10.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Ileeee!! 250 zł /sztukę . Standartem przy montażu samych mebli kuchennych jest kwota około 10 % ich wartości ,ale są wyjątki przy cenach szafek pow 5000 zł można negocjowac. Jeśli chodzi o sprzet AGD do zabudowy i tu można negocjowac cenę i nie powinna byc wyższa niż 5 % wartości tego sprzetu lub indywidualnie stała stawka za dany sprzet. Nie powinno się naliczać np 10 % z całości kuchni łącznie ze sprzetem gdy jeden klient kupuje np piekarnik za 1500 zł a inny za 3500 zł a robota ta sama to samo z lodówką jedna za 1500 inna za 4000. Inaczej trochę przy zlewach standartowy dwukomorowy 50-70 zł /szt, ale narożny dwukomorowy to min 120 zł bo naprawdę jest z nim sporo gimnastyki. Ja dosyć duzo mebli zamontowałem jak kumpel prowadził salon mebli kuchennych i stawka była prosta same szafki 10% sprzęt zakupiony u niego 50 zł / sprzet, a sprzęt klienta ze dwa przypadki trochę drożej ale wiekszość brała u niego. Relingi hachyki półeczki , duperelki w cenie montażu szafek. P.s. jeśli moge doradzić nigdy nie decydujcie sie na obrotowy kosz w szafce narożnej 100 razy lepsza jest stała półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts