Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moja kuchnia - prosze o opinie czy warta ceny

tjord

Recommended Posts

700/m bieżący płyta z dobrą okleiną, 1300-2000 lite drewno/fornir tak w przybliżeniu. 2000 to już naprawdę super standard. Jeśli bierzesz szuflady bez automatycznej blokady i nie masz szafek "cargo" w płycie wychodzi ok. 500/mb

Chyba przepłaciłeś...

Hmmm- jesli to co widać to cała kuchnia to trochę drogo. Nie dawno miałabym inny pogląd ale teraz mam skalę porównawczą- co nie zmienia faktu ze jest bardzo ładna :)

Będę miała kuchnie z fornirze drewnianym, wiele szuflad, tandemboxy i hamulce. W rogu 3/4 koła, w drugim magic corner, jedno cargo- ale tak napawrde zrobiła się z iego szafka z szufladami- bo cargo niepokojaco wszędzie dostawało telepawki, w niektórych szufladach orgaline, w jednych pojemnik na sztucce, szafka wiszaca z gazowymi zawiasami, wszystkie szafki ze spowalniaczami , kosz na smieci :wink: - firma salon (ale nie magiczny w sensie nie zadne kuchnie włoskie) - wyceniła mi ta kuchnie na 20 tys - i byłam gotowa łyknąć bo na tyle byłam nastawiona - skorzystałam jednak z polecenia stolarza i kuchnia wyniesie mnie 11 000 -wiec tyle co twoja - a raczej wieksza - kole 8 mb.

Mam nadzieje ze efekt będzie przyjemny- pochwale sie jak bedzie całkiem ready.

Jeśli wykonawca z Wa-wy i robione w okolicach stolicy - to cena nie jest przepłacona. Moja kuchnia 6,5 m2 (bardzo zbliżona do tej - czyli bez udziwnień) była ciut droższa - robił b. dobry stolarz (mam 2 carga, bluma zawiasy itp).

Przedtem dałam do wyceny w 3 studiach kuchennych wyszło o kilka tysięcy więcej. Nie mówię, że Twoja kuchnia mało kosztuje, ale widać, że była tego warta. Wiem też że lakierowanie np. proszkowe jest drogie.

• 1 month później...