kreb 09.10.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Zdecydowałem sie na instalacje klimatyzacji w salonie i jednej sypialni. Chciałbym znależć jakis ranking urządzeń klimatyzacyjnych (jakość/cena), ale będzie chyba trudno. Widzę, że jest pełno marek na rynku, ale niestety każdy dystrybutor chwali markę, ktorej jest bezpośrednim dystrubutorem. Z tego co sie dowiedziałem Daikin jest chyba najlepszy, ale i najdroższy. Natomiast moim zdaniem lepsza globalnie marka panasonic oraz samsung robi duzo tansze klimatyzatory niż np. LG. Jaki macie sprzęt i co o nim sądzicie? Czy rzeczywiście jesli chodzi o klime to np. LG jest lepsze od Panasonica (roznica przy małej jednostce to np. 3400 PLN do 2800 PLN)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 09.10.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Cóż to Twoja kasa, więc sam decydujesz. Ja się przekonałem, że nie warto przepłacać za markę, a wnętrze i tak jest to samo (Ci sami dostawcy podzespołów). Polecam klimatyzatory Galanz - są chyba najtańsze i jakościowo niezłe. Zobacz na Allegro, np. jednostka 3,3 kW za 975 zł + montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlMastar 09.10.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 heh co do Daikina - faktycznie jest najlepszy ale i chyba nie ma drożsyzch, według mnie LG (rabat dla instalatora około 40%) będzie lepsze od Panasonica, możesz sprawdzić też MIDEA (mogę ci powiedzieć że dla firm instalacyjnych dają 38% rabatu) w Daikin'ie masz technologię Inverter (sprężarka "bezstopniowa") pozostałe sprężarka ON-OFF (z tych co wypisałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał ... 10.10.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 z topowych marek: Carrier, Toshiba, Daikin...taki midyl klas: LG, Panasonic, Samsung ...no i cała masa "no name", których nie polecam z uwagi na słabe wykonanie, niski komfort pracy i kłopoty z dostępem do części zamiennych. Generalnie nie kupuj urządzeń na czynnik R407C, gdyż są to urządzenia starej generacji. Nowoczesne maszynysą na R410A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreb 10.10.2005 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 pięknie dziękuje za wszystkie informacje To co usłyszałem jeszcze dzisiaj: - Mitsubishi jest takze najwyzszej klasy tak jak Daikin - Panasonic to byle co ( wedlug jednej z firm) Teraz czekam na wyceny i spotkania z instalatorami.... Jesli macie jeszcze jakies wskazowki, dajcie znac pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts