Rafterr 09.10.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Witam, To mój pierwszy post na tym forum i od razy zwracam się do tutejszej społeczności o odpowiedź na pytanie. Obecnie jesteśmy z rodziną w posiadaniu działek o powierchni łącznej około 9000m2, są one obecnie prawnie zespolobe i jest zbiowoy akt własnosći. Wcześniej były to działeczki kiszki dłyugie a wąskie. Zabieramy się za podział i nam przypada działka na środku której rośnie dąb, nie wiem ile ma lat ale pień ma ponad 2m w obwodzie, zamierzamy się budować i tu pytanie gdzie załatwić pozwolenie na usunięcie tego chwasta, zaznaczam, że jego konatry zbliżają się już na kilkanaście cm do lini energetycznej, ile to może kosztować ?? I drugie pytanie, właśnie na temat tej lini energetycznej. Sprawa wygląda tak , linia idzie skosem przez działki., rok temu bez naszej wiedzy słup następny zaraz za naszym terenm został ostatnim słupem i tam linia schodzi już pod ziemię, czy można i gdzie to załatwaić aby linie spuścić pod ziemie już przed naszą działką i ile może to kosztować. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 09.10.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 W sprawie drzewa to wiem, że w miejscu gdzie jest przewidziana zabudowa można ścinać drzewa jakiekolwiek bez żadnych opłat i powinno to być zapisane w pozwoleniu na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafterr 09.10.2005 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 No tak, tylko pozwolenia na razie nie mamy bo jeszcze nie wystąpiliśmy. Znajomy poleca nam na zimę podtruć drzewo roztworem soli albo kwasu solnego i wtedy zgłosić, że zgraża bezpieczeństwu, jednak wolimy najpierw sprawdzić legalne rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 09.10.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Witam, ...nam przypada działka na środku której rośnie dąb, nie wiem ile ma lat ale pień ma ponad 2m w obwodzie, zamierzamy się budować i tu pytanie gdzie załatwić pozwolenie na usunięcie tego chwasta, Chwasta ? Człowieku, jeśli nie musisz to nie ścinaj... to żaden chwast ale piękna ozdoba działki... raczej bym przyciął nieco konary... raczej tylko pozazdrościć... pomyśl raczej o takim ustawieniu domu by za wszelką cenę zachować dąbka !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafterr 09.10.2005 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Może faktycznie z tym chwastem przesadziłem ale działka ma 40x40 m a dąb na samym środku. I projekty które nam się podobają nie wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts