martar 09.10.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Czy ktoś z Was montował dzrzwi suwane chowane w ściane(wcześniej zamontowany stelaz, jeśli tak to jaka firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 09.10.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 ciekawy pomysł, sam jestem ciekaw czy ktoś to robi..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 09.10.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 ciekawy pomysł, sam jestem ciekaw czy ktoś to robi..... pozdrawiam Ja sobie sam zrobiłem w bardzo prosty sposób mogę wysłac zdjęcia jak ktoś chce zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 09.10.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 U mnie robiła ta sama firma, co szafę zasuwaną (niestety dawno i nie pamietam nazwy - zreszta lokalna). Zamocowali prowadnice, potem na stelażu metalowym dobudowali ściankę z karton-gipsu. Wskazane zakończenie tej ścianki (przy otworze) np. deską, żeby się nie ukruszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 10.10.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 ciekawy pomysł, sam jestem ciekaw czy ktoś to robi..... pozdrawiam Ja sobie sam zrobiłem w bardzo prosty sposób mogę wysłac zdjęcia jak ktoś chce zobaczyć ja poproszę o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 10.10.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 ciekawy pomysł, sam jestem ciekaw czy ktoś to robi..... pozdrawiam Ja sobie sam zrobiłem w bardzo prosty sposób mogę wysłac zdjęcia jak ktoś chce zobaczyć chętnie popatrze, poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 10.10.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Ja też poproszę o zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 10.10.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Ja mam zrobione tak samo jak Bratki, z tym, że ściana po drugiej stronie drzwi też karton gipsem pogrubiona. Drzwi po otwarciu licują się zupełnie ze ścianą i nie widać, że w ogóle tam są, wszystko jest na jakiś magnesach. Produkcja własna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 10.10.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 zdjęcia można zobaczyć tutaj http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=32398&q=działka&k=11 Można powiedzieć, że jest to bardzo prosta konstrukcja wykonana ze ścianki GK, a skrzydło ze zwykłej płyty meblowej olcha grubość 18mm.Drzwi są zawieszone na szynie i przesuwają się na 3 wózkach. dołem na styku paneli z płytkami dałem takie listwywykańczające a pod drzwiami przykeciłem z tworzywa prowadnice i one utrzymują drzwi w tym rowku żeby nie dyndały podczas przesuwania.Skrzydło ma szerokość 1,5m i ze względów ekonomicznym wykonałem je własnie z płyty. Po tej stronie gdzie są lampki będzie przyklejone duże lustro. od drugiej strony gdzie są wyłączniki światła jest właśnie zabudowa z płyt GK na typowym stelażu Brakuje jeszcze pare drobnych detali do wykończenia. Te drzwi wykonałem sam w bloku przy niewielkiej pomocy ojca przy ich montażu. Ich zaletą jest przede wszystkim śmieszna cena w stosunku do niby profesjonalnych rozwiązań choć swoje uważam ża wcale nie gorsze. Już dwa lata użytkuję i zero problemów. U mnie wykończenia narożnikó robiłem pancerne z tej samej płyty bo dzieciaki starsznie mi poobijały pozostałe narożniki ścian a poza tym nawet to ładnie się z całymi drzwiami komponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 10.10.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Gotowe systemy mozna kupic w firmach "Wim" i "Laguna" . Sa to kastey albo do zabudowy suchej/g-k/ , albo tradycyjnej murowej. W przeciwienstwie do systemow meblowych /czy wlasnorecznie wykonanaych / moga one udzwignac duze i ciezkie skrzydla a wiec takie drzwi sa nie tylko masywne ale i szczelne o co we drzwiach glownie chodzi. Np. przesuwne drzwi lazienkowe.http://www.kimarproart.pl/wim.phphttp://www.laguna.pl/wwwnowe/pol/index_pol.htm Spotkalem sie jeszcze z produktami austriackimi , ale sprowadzali kasety z gotowymi drzwiami i wychodzilo b. drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 10.10.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 moje drzwi "jeżdzą" właśnie na systemie laguna który kupiłem w castoramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekp 10.10.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Mam zakupiuone dwa rodzaje takich drzwi Pierwsze ze stelażem naściennym, drugie "wolnostojące" konstrukcja stelażu będzie obłożona gipskartonem. Producentem drzwi jest Włoszczowa. Niestety nie mogę podać swoich odczuć co do ich działania bo dopiero będą montowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 10.10.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Przymierzam się do zrobienia takich drzwi w garderobie.Oprócz przez was wymienionych, ciekawe rozwiązanie ma jeszcze Porta pod nazwą Porta-Glass.Jest to system do montażu szyby/lustra bezpośrednio do prowadnicy.Ma jedną wadę - cenę ok 500zł za sam zestaw bez szyby/lustra i bez kasety. Kasety sprzedaje też Knauf w cenie ok 800zł. Jednak najtaniej robić samemu - prowadnice są w marketach w cenie od 1)0 do 300 zł - zależy od długości, jakości i wytrzymałości.Trochę profili - ok. 50złdrzwi - do wyboru - płyta meblowa (20zł/m2) lub gotowe drzwi suwane - przylgowe (200-500zł)Ewentualnie lustro lub szyba - 70zł/m2 Z ościeżnicy można śmiało zrezygnować obudowując otwory płytą GK. Schematy producentów mogę podesłać na maila. Jeszcze jedno - przy wyborze systemu prowadnic polecałbym takie, które nie mają listwy prowadzącej na dole drzwi - brak progu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liza 10.10.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Schematy producentów mogę podesłać na maila. Jeszcze jedno - przy wyborze systemu prowadnic polecałbym takie, które nie mają listwy prowadzącej na dole drzwi - brak progu. bardzo porpsze takie schematy ale ma pytanie - czy systemy bez do;nej prowadnicy nie powoduja takiego dyndania drzwi? chwiania sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 10.10.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Nie dyndają bo mają od spodu wyfrezowany rowek a przy futrynie mocuje się taki "dynks' z tworzywa który wchodzi w ten rowek i powoduje że drzwi przesuwając się nie dyndają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 10.10.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 http://www.drzwi-wim.p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hosanna 11.10.2005 03:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 ja też poprosze te schematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 11.10.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Ja też poproszę o schematy([email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doli 11.10.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Ja również bardzo bardzo proszę: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 11.10.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Jeśli jeszcze można dopisać się do kolejki chętnych - to ja także bardzo proszę o przysłanie schematów na adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts