NOTO 09.10.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Jest sobie przetarg:"... ZAMÓWIENIU - roboty budowlaneOrzysz: BUDOWA BUDYNKU MIESZKALNEGO WIELORODZINNEGO NR 1 PRZY ULICY EŁCKIEJ W ORZYSZU............SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIAII.1) Opis1.2) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: BUDOWA BUDYNKU MIESZKALNEGO WIELORODZINNEGO NR 1 PRZY ULICY EŁCKIEJ W ORZYSZU.1.3) Opis przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wybudowanie budynku wielorodzinnego z infrastrukturą towarzyszącą. Zaprojektowano budynek wolnostojący , dwu klatkowy , cztero kondygnacyjny, całkowicie podpiwniczony. Ostatnia kondygnacja ukryta pod dachem .Projekt przewiduje 8 mieszkań na kondygnacji mieszkalnej- w sumie 31 lokali mieszkalnych. Budynek zaprojektowano w technologii tradycyjnej częściowo prefabrykowanej. Układ ścian poprzeczny. Więźba płatwiowo- krokwiowa Układ dachu mansardowy.Dane liczbowe:długość budynku - 38,65 mszerokość budynku - 13,75 mwysokość do kalenicy 15,33 mwysokość do góry ocieplenia stropodachu - 13,26 mpowierzchnia zabudowy - 492,0 m2powierzchnia całkowita netto - 2013,94 m2........2) Wielkość lub zakres zamówienia2.1) Wartość lub zakres zamówienia: Wartość netto - 2922167 zł.....SEKCJA IV: TRYBY2) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. o co chodzi ? 2,92 mln za 2013 m2 ? to chyba sporo ?Kto wyliczał wartość tej inwestycji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.10.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 ktos sie kropnaljakos nijak nie moze mi wyjsc 2013 mkw calkowitej - chyba ze na jedna kondygnacjeMnie poraza cos innego - przy zalozonym budzecie jedynym kryterium wyboru wykonawcy jest najnizsza cena !!!!Ale spoko - tak jest w 99% wypadkow - takie jest to te nasze budowanie i nigdy nie bedzie lepsze przy takich zalozeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 10.10.2005 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 ktos sie kropnal jakos nijak nie moze mi wyjsc 2013 mkw calkowitej - chyba ze na jedna kondygnacje Mnie poraza cos innego - przy zalozonym budzecie jedynym kryterium wyboru wykonawcy jest najnizsza cena !!!! Ale spoko - tak jest w 99% wypadkow - takie jest to te nasze budowanie i nigdy nie bedzie lepsze przy takich zalozeniach powierzchnia zabudowy to 492 m2 czyli ma to ok. 4 poziomy. Ile powinna kosztować taka inwestycja. Wydaje mi się że poniżej 2 mln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.10.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 to oznacza, ze chcialbys budowac ponizej 1000zł/m2. chcieć nie zawsze oznacza móc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts