Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przetarg - budynek wielorodzinny

NOTO

Recommended Posts

Jest sobie przetarg:

"... ZAMÓWIENIU - roboty budowlane

Orzysz: BUDOWA BUDYNKU MIESZKALNEGO WIELORODZINNEGO NR 1 PRZY ULICY EŁCKIEJ W ORZYSZU

............

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis

1.2) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: BUDOWA BUDYNKU MIESZKALNEGO WIELORODZINNEGO NR 1 PRZY ULICY EŁCKIEJ W ORZYSZU.

1.3) Opis przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wybudowanie budynku wielorodzinnego z infrastrukturą towarzyszącą. Zaprojektowano budynek wolnostojący , dwu klatkowy , cztero kondygnacyjny, całkowicie podpiwniczony. Ostatnia kondygnacja ukryta pod dachem .

Projekt przewiduje 8 mieszkań na kondygnacji mieszkalnej- w sumie 31 lokali mieszkalnych. Budynek zaprojektowano w technologii tradycyjnej częściowo prefabrykowanej. Układ ścian poprzeczny. Więźba płatwiowo- krokwiowa Układ dachu mansardowy.

Dane liczbowe:

długość budynku - 38,65 m

szerokość budynku - 13,75 m

wysokość do kalenicy 15,33 m

wysokość do góry ocieplenia stropodachu - 13,26 m

powierzchnia zabudowy - 492,0 m2

powierzchnia całkowita netto - 2013,94 m2.

.......

2) Wielkość lub zakres zamówienia

2.1) Wartość lub zakres zamówienia: Wartość netto - 2922167 zł.

....

SEKCJA IV: TRYBY

2) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

o co chodzi ? 2,92 mln za 2013 m2 ? to chyba sporo ?

Kto wyliczał wartość tej inwestycji ?

ktos sie kropnal

jakos nijak nie moze mi wyjsc 2013 mkw calkowitej - chyba ze na jedna kondygnacje

Mnie poraza cos innego - przy zalozonym budzecie jedynym kryterium wyboru wykonawcy jest najnizsza cena !!!!

Ale spoko - tak jest w 99% wypadkow - takie jest to te nasze budowanie i nigdy nie bedzie lepsze przy takich zalozeniach

ktos sie kropnal

jakos nijak nie moze mi wyjsc 2013 mkw calkowitej - chyba ze na jedna kondygnacje

Mnie poraza cos innego - przy zalozonym budzecie jedynym kryterium wyboru wykonawcy jest najnizsza cena !!!!

Ale spoko - tak jest w 99% wypadkow - takie jest to te nasze budowanie i nigdy nie bedzie lepsze przy takich zalozeniach

powierzchnia zabudowy to 492 m2 czyli ma to ok. 4 poziomy.

Ile powinna kosztować taka inwestycja.

Wydaje mi się że poniżej 2 mln