Gerion 10.10.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Pytanie jak z tematu:Mam mułatę 14x14 przymocowaną kotwami do wieńca. Pod murłatę poszła papa. Jako, że murłata nie licuje z murem, tylko jest wsunięta 4-5 cm, siłą rzeczy papa dochodzi do krawędzi wieńca, a czasami i poza wienic (na zewnątrz muru). Buduję w technologii dwuwarstwowej i będę ocieplał styropianem 12cm. Przy murłacie styropian będzie grubszy. Ale. Właśnie - czy wystającą papę obciąć nożem równo z murłatą? Tak by nie stykała się w żaden sposób ze styropianem? Czy podłożyć folię, albo zasmarować dysperbitem (czymś niesmołowym, co nie rozpuszcza styropianu)? Czy też może jestem przewrażliwiony i nic się nie będzie działo?. pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 10.10.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Chyba raczej to ostatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.10.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Też tak sądzę.Nic się nie powinno dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 10.10.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Myślę, że najwłaściwsza będzie odpowiedź nr 5 Ale dla świętego spokoju możesz uciąć papę 1-2 cm od krawędzi wieńca i możesz wtedy powiedzieć, że zrobiłeś wszystko co w twojej mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 10.10.2005 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 maxymov - masz rację, zrobię to dla świętego spokoju. To tylko pół godzinki roboty, a jak dobrze zadziała na moje przewrażliwienie ;-D pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts