NOTO 30.11.2005 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Cieżko jest znaleźć działkę wielorodzinną .. Dotknąłeś sedna sprawy... Bo nawet jak już się taką znajdzie to kosztuje ona 6-krotnie więcej niż działka pod zabudowę jednorodzinną. Dlatego najłatwiejszym sposobem obejścia tego durnego przepisu-definicji domu jednorodzinnego jest znalezienie nieco większej działki i zabudowanie jej "zespołem domów jednorodzinnych". Od strony architektonicznej jest to niewątpliwie dużo ładniejsze niż zwykłe szeregówki. Od strony prawnej - da się załatwić. Odległości między budynkami na jednej działce nie reguluje się więc możecie zaplanować dowolny układ. U mnie tak jest - 3 domy na jednej działce. W każdym dwa mieszkania. Nikt nikomu nie zagląda w okna. Jest super. Wow ... jeszcze nie mogę załapać jak to wygląda ... możesz zapodać jakieś zdjęcia lub szkic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.11.2005 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Natomiast czy można mając 2 działki obok siebie wybudować dom z 4 mieszkaniami gdzie każde mieszkanie jest nad każdą z działek i zajmuje samo jedną kondygnację ? Jak nie przekroczysz maksymalnej powierzchni zabudowy, to dlaczego nie? Tylko taki dom musiałby być w parterze - czyli razem by to było dosyć rozległe i na małej działce blado widzę taką koncepcje Miałem na myśli 4 mieszkania po 100m2 w postaci budynku o 4 kondygnacjach o podstawie 10x10 (w uproszczeniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts