Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomóżcie mi znaleźć projekt!

Sloneczko

Recommended Posts

Rozbudowa starego domku, w którym mieszkamy, okazała się nieopłacalna, więc trzeba zbudować całkiem nowy :)

Intensywnie szukam projektu domu bez piwnic, z 2 garażami, w którym pomieszczą się 3 rodziny, a który w przyszłości będzie łatwo podzielić wraz z działką notarialnie między dwoje dzieci.

Najchętniej w kształcie litery L (ale niekoniecznie), z tarasem w załamaniu.

Opcje:

1) Parter - część wspólna, z dużym salonem z kominkiem, z wyjsciem na taras, sypialnią dla nas, rodziców, jakimś gabinetem i całą resztą, jak kuchnia, łazienka, pomieszczenie gospodarcze itp.

2) Góra dla dwojga dorosłych dzieci, czyli 2 niezależne mieszkanka, co by kochające się na co dzień rodzeństwo, nie właziło sobie jednak w drogę ;)

Lub odwrotnie:

1) Na parterze 2 niezależne mieszkania;

2) Góra dla rodziców, ze wspólnym dużym pokojem dziennym.

Bez okien połaciowych, do których mam okropną awersję , natomiast podobają mi się zadaszone balkony, werandy, jaskółki, jak w stylu podhalańskim :)

Przeglądałam dziesiątki projektów bliźniaków, ale są to zawsze 2 osobne domy, bez wspólnej przestrzeni, a nie chcemy się od dzieci tak całkiem odgradzać, zresztą z wzajemnością :)

Teren pod nowy dom to część sadu (który od pn. ma drugą bramę wjazdową), o wymiarach 25 m wsch.-zach. i 50 m pn-pd:

http://img296.imageshack.us/img296/7660/dziekanowicezsatelity11df.jpg

• 2 months później...