Gość 10.10.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 WitamCzy ktos ma drzewa blisko domu? Czy stara sosna moze rosnac np. 1 m od fundamentow? Szkoda mi tych drzew, chetnie bym je zostawila, ale po pierwsze - w czasie kopania fundamentow nan pewno uszkodzimy korzenie i czy wtedy nie uschnie albo nie ,,poleci" na dompo drugie - czy pozostale korzenie nie podniosa do gory i nie zniszcza fundamentowCzasami widze zdjecia z takimi starymi drzewami przy samym domu, ale czy to jest dobre? Ladne na pewno[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 10.10.2005 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 1 mb od fundamentów to zdecydowanie za mało. Jak zrobisz dach to nagle może się okazać, że jest 30 od domu. Ja bym nie ryzykował. 4 metry wg mnie to jest odległoś minimalna, a i to niezawsze. Biorąc pod uwagę nawiedziające nas wiatry istnieje zagrożenie, że wywali Ci to drzewo na dom. Po co ryzykować. Fakt wszystko zalezy od gatunku, rodzaju gleby, wieku, panujących wiatrów i jeszcze paru czynników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.10.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Dzieki, wlasnie tez wydaje mi sie, ze to za blisko, ale na zdjeciach (w naturze tez to widzialam) tak ladnie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts