acca5 10.10.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Czy ktos wie na jaka wysokośc przyciac teraz lawendę, ktora obecnie ma wysokość 50cm, tak aby spokojnie przetrwała zimę. Czy trzeba ja przyciąć a może nie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 11.10.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Ja nie przycinam. Dopiero wiosną usuwam zeschłe i zmarznięte pędy. Nawet nie okrywam na zimę. Mimo że w Wielkopolsce często brak śniegu i mróz może powodować uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.10.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Ja nie przycinam. Dopiero wiosną usuwam zeschłe i zmarznięte pędy. Nawet nie okrywam na zimę. Mimo że w Wielkopolsce często brak śniegu i mróz może powodować uszkodzenia. wciornastek dzięki- własnie sie zastanawiałam co zrobic ze swoja lawenda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elka20 27.10.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 W Prowansji, krainie lawendy, przycina sie ją na 5-10 cm, koniec lipca-początek sierpnia."Lawendowe dożynki" są w polowie sierpnia. Przycieta lepiej się rozkrzewia i rosnie. Najlepiej ścinać jak kwiaty zaczynają kwitnąć.Elka20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts