Jędrek z Kaszub 10.10.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Witam !!Przeszukalem internet i nie moge sie nigdzie natknac na wklad kominkowy z dwoma stronami przeszklonymi. Chodzi mi o to zeby wkald mozna by bylo zamontowac w taki sposob aby pod dwoch stronach mozna by bylo dorzcac drewno no i oczywiscie rozkoszowac sie kominkiem. Znalazlem kominki z 3 bokami przeszklonymi dwa waskie i jedna szeroka strona !! ale z dwoma szerokimi stronami przeszklonymi nic nie znalazłem. Prosze o pomoc czy wogole cos takiego istnieje. Pozdrawiam !! i czekam na odpowiedz jakas !! Jedrek z Kaszub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.10.2005 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Mamy takie w ofercie . Jaka ma być szyba [ dwie vis a vis takie same ] płaskz , pryzmatyczna czy panorama [ wykonana popromieniu] ? http://www.kafle-kominki.pl 046 8578217 za 2-3 godziny wkleje fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 10.10.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 zobacz w Makrotermie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.10.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 np SPARTHERM VARIA FDh STANDARD 570+SVS http://kominki.net/img/sklep/prod/small/VARIA_FDH_STANDARD_570+SVS.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.10.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 ..... ale cena Spartherma jest spora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 11.10.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Są takie wkłady - widziałem kiedyś taki w Leroy. Kiedyś myślałem nawet o takim, ale od tamtej pory zmieniłem projekt i w nowym nie bardzo mi pasuje. Poza tym pamiętaj, ze taki kominek będzie pełnił funkcję tylko estetyczną - z praktycznej strony nie jest to dobry pomysł, bo domu nim raczej nie ogrzejesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędrek z Kaszub 11.10.2005 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Dziekuje za odpowiedzi szybki i wlasnie chodzi o to ze ten kominek ma byc wlasnie bardziej jako walor dekoracyjny a nie grzewczy. A caly wist w tym aby mozna sobie patrzec na ogien po dwoch stronach. Pozdrawiam ! Jedrek z Kaszub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 11.10.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Takie wkłady maja np 10kW... czy to mało ? Ciagle twierdze ze kominek to nie piec a styl życia... domowe klimaty... relaks.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 11.10.2005 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Dokładnie dziś miałam zadać to samo pytanie. Zaraz pędzę czytać odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 12.10.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Takie wkłady maja np 10kW... czy to mało ? Ciagle twierdze ze kominek to nie piec a styl życia... domowe klimaty... relaks.... Wszystko zależy jak kto planuje kominek wykorzystywac. Niektorzy robia z niego glowne zrodlo ogrzewania zimą - a wtedy moze byc malo. Ale jesli kominek ma pelnic glownie funkcje rekreacyjną i ewentualnie dogrzewac w mrozne wieczory jako dodatkowe zrodlo ciepla, to jak najbardziej taki dwustronny bedzie super!!! . ps. pamietam, ze jak myslalem o dwustronnym, to martwilo mnie jedno: taki kominek (szczegolnie jak sie w nim nie pali) dziala troche jak okno - z jednego pomieszczenia mozna podgladac co sie dzieje w drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 12.10.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Kominki dwustronne ma firma Seguin Duteriez . Są to modele Multivision . My mamy wkład tej firmy przeszklony z trzech stron - tzw. półwyspowy i to dopiero jest czad ! ( dwie duże szyby naprzeciw siebie i trzecia mniejsza ) Ogień widać od strony salonu , jadalni i wejścia , tak że gości witamy cieplutko Faktem jest , że takim kominkiem nie ogrzejemy naszego domu ( prawie 300 m2 ) , ale DGP mamy i jako dogrzanie , szczególnie w okresie pozagrzewczym sprawuje się dobrze . Od początku założyliśmy , że podstawową funkcją kominka ma być " cieszenie naszych oczu " . Na palcach jednej ręki możemy policzyć dni , w których kominek nie był odpalony . Oczywiście w lecie miał wolne ale teraz od kilku dobrych dni znowu daje czadu i tak już będzie chyba do wiosny . Pozdrowienia - Maxtorka Dwa lata temu dystrybutorem kominków Seguin Duteriez była firma Koperfam . Sprawdź http://www.koperfam.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 14.10.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 A czy kominki z szybą 360* to widzieliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 14.10.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 A czy kominki z szybą 360* to widzieliście ? Widziałam w Jotulu kominek , który wyglądał jak akwarium . Otwierał się w ciekawy sposób , bo podnoszone były jednocześnie 4 szyby . Nawet przez moment się nad nim zastanawialiśmy ale jak twierdził sprzedawca ten kominek był przeznaczony raczej do palenia okazjonalnego . Pozdrowienia - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 14.10.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Znam kominek nie kwadrat z czterech szyb a 360* okragły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 14.10.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Znam kominek nie kwadrat z czterech szyb a 360* okragły... Napisz jakiej firmy i jaki model , chętnie go sobie obejrzę . Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts