wcich 10.10.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Mam zakupioną dachówkę cementową (Braas - Celtycka). Wkrótce będę nią krył Dach. Czy ,jeżeli teraz nie założę dachówek ze specjalnymi uchwytami, będę mógł w przyszłości bez problemu zamontować na dachu płotki przeciwśnieżne i odgromówkę (bez wymiany poszczególnych dachówek lub wiercenia otworów). Na razie nie jestem pewien czy wogóle będę dawał odgromówkę oraz jakie i gdzie płotki. Dlatego póki co wolałbym nie zakładać specjalnych dachówek z uchwytami pod te elemeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 12.10.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Raczej potrzebne są specjalne dachówki.Ale prawdopodobnie jak się zdecydujesz, to wystarczy wymienić zwykłe na specjalne. Co prawda wymaga to skakania po dachu, ale jest w miarę proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 12.10.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 są specjalne uchwyty montowane pod dachówką, do których montuje się płotki (takie powinien mieć w swojej ofercie Braas) i specjalne uchwyty do montażu odgromówki - zerknij na http://www.blyskawica.com.pl ja u nich kupowałem i dekarze kładąc dachówkę poprzykręcali mi te uchwyty do łat i pomontowali na gąsiorach, a w zeszłym tygodniu elektryk tylko pozaczepiał o nie pręt ocynkowany i gotowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 12.10.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Braas ma w swojej ofercie również dachówki przeciwśnieżne.Są to dachówki z wystającym uwypukleniem przeciw obsuwaniu sie śniegu.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts